De 7 beste Samsung-tv's van 2022

Inhoudsopgave:

De 7 beste Samsung-tv's van 2022
De 7 beste Samsung-tv's van 2022
Anonim

Samsung is een van de meest herkenbare merken op de markt, en met een goede reden; Samsung-tv's behoren tot de beste die beschikbaar zijn voor klanten. Hun nieuwste NeoQLED-modellen werden onthuld op CES 2021 en ze bieden een beeldkwaliteit die wedijvert met die van de OLED-modellen van LG en Sony. De meeste nieuwe Samsung-tv's zijn voorzien van Wi-Fi-connectiviteit voor het downloaden van apps of surfen op internet, en ze hebben ook een reeks vooraf geladen, populaire apps, zodat u uw nieuwste bingewatch-sessie direct uit de doos kunt starten. De spraakgestuurde afstandsbediening die bij de meeste Samsung-televisies wordt geleverd, werkt met Samsung's eigen Bixby virtuele assistent, evenals Amazon's Alexa en Google Assistant. Met Bluetooth-connectiviteit kun je draadloos thuisaudio of schermdeling instellen vanaf je mobiele apparaten voor meer manieren om familie en vrienden te entertainen.

Met Multi-View kun je meerdere videobronnen tegelijk streamen, wat perfect is voor fantasievoetbalfans, nieuwsjunkies en beursnerds om meerdere informatiestromen bij te houden. De duurdere modellen van Samsung hebben topfuncties zoals ondersteuning voor een variabele verversingssnelheid voor vloeiendere videoweergave tijdens het gamen en geluid voor het volgen van objecten voor kamervullend virtueel 3D-surroundgeluid zonder dat er extra luidsprekers of soundbars nodig zijn. Samsung biedt ook meer uitgeklede, budgetvriendelijke modellen die belangrijke slimme functies bieden die u gewend bent voor home-entertainment tegen prijzen die uw spaargeld niet wegnemen. Dus of je nu een tv wilt kopen met alle toeters en bellen om je thuisbioscoop toekomstbestendig te maken of gewoon een betrouwbare smart-tv wilt zodat je de nieuwste Netflix-originelen kunt bijhouden, Samsung heeft een model dat bij je past. Bekijk onze topkeuzes hieronder om te zien welke het beste bij u past.

Beste algemeen: Samsung QN85QN90AAFXZA 85-inch Neo QLED 4K-tv

Image
Image

De Neo QLED 4K-lijn van televisies is de nieuwste van Samsung en biedt een beeldkwaliteit die kan wedijveren met OLED-modellen. Met geheel nieuwe mini-LED-panelen met individueel verlichte pixels en HDR10+-ondersteuning, krijg je ongelooflijke details, kleuren en contrast. De geïntegreerde luidsprekers gebruiken objecttracking-geluid en Dolby Digital Plus-technologie om rijke, kamervullende audio te creëren voor een meer meeslepende ervaring zonder het gedoe van het opzetten van externe soundbars. Dankzij Bluetooth-connectiviteit kun je het scherm van je smartphone of tablet delen terwijl je tegelijkertijd je favoriete films en programma's streamt, en als je een Samsung-smartphone hebt, kun je deze gewoon tegen de tv tikken om direct media te delen. U kunt ook profiteren van de HDMI ARC-verbinding voor bijna perfecte audio- en videosynchronisatie bij gebruik van soundbars, en de ondersteuning met variabele verversingssnelheid voor ultravloeiende weergave, ongeacht de bron. Console-gamers zullen dol zijn op de gamebar-functie waarmee je de responstijden, verversingsfrequenties en schermverhoudingen on-the-fly kunt aanpassen.

Beste gebogen tv: Samsung TU-8300 gebogen 65-inch 4K-tv

Image
Image

Hoewel gebogen televisies niet zo populair werden als de fabrikanten hadden gehoopt, biedt Samsung de TU8300 nog steeds aan voor fans van het concept. Het gebogen scherm is ontworpen om schittering van omgevingslicht te verminderen en een betere weergave te bieden onder extreme hoeken. Met een AI-verbeterde processor krijgt u schone opschaling van niet-4K-inhoud en uitstekend native 4K-beeld. Het heeft Samsung's Bixby en Alexa ingebouwd, en het is compatibel met Google Assistant voor handsfree spraakbediening via je nieuwe tv en aangesloten apparaten. U kunt direct media delen vanaf uw mobiele apparaten met AirPlay 2-ondersteuning voor iOS en Tap View voor Samsung-smartphones en -tablets. U kunt deze tv gebruiken als computermonitor via pc-toegang op afstand, zodat u vanuit uw luie stoel kunt werken of gamen. Met de SamsungTV+ app krijg je toegang tot gratis live nieuws, sport en entertainment zonder kabel- of satellietabonnement. De achterkant van de tv is voorzien van geïntegreerde kanalen en clips voor kabelbeheer, zodat je thuisbioscoop er netjes en georganiseerd uitziet.

Beste budget: Samsung UN43TU8000FXZA 43-inch Crystal UHD

Image
Image

Als je een loyalist van het Samsung-merk bent en met een beperkt budget werkt, of gewoon een betrouwbare smart-tv wilt die je spaargeld niet kost, is de TU8000 van Samsung een uitstekende optie. Deze 4K-tv op instapniveau biedt alles wat u van home-entertainment mag verwachten, zoals HDR-ondersteuning, vooraf geladen apps zoals Netflix en Prime Video, spraakbediening en Bluetooth-connectiviteit. Met Bluetooth kun je media delen vanaf je mobiele apparaten of draadloze soundbars en subwoofers instellen voor verbeterde home-audio. Het 43-inch scherm heeft een ultrasmalle rand voor een beeld van rand tot rand en een meeslepende kijkervaring. Met de automatische gamemodus detecteert de tv wanneer je consoles worden ingeschakeld en past de input lag en beeldinstellingen aan voor een betere gamesessie. Het bijgewerkte Tizen-besturingssysteem biedt aanpassingsopties voor beeld en geluid, evenals snellere laadtijden voor uw favoriete apps. De achterkant van de tv heeft geïntegreerde kabelbeheerkanalen en apps voor een betere organisatie en om snoeren te beschermen tegen verstrikking en beschadiging.

Beste uitgave: Samsung Q80T 75-inch QLED 4K UHD TV

Image
Image

Voor klanten die meer geld willen investeren in een high-end smart-tv om alle functies te krijgen die ze willen, is de 75-inch Q80T de beste keuze. Deze QLED-tv is een van de vlaggenschipmodellen van Samsung en biedt een AI-verbeterde processor voor een betere native 4K UHD-resolutie en schonere opschaling van niet-4K-inhoud voor een constant mooi beeld. Het maakt ook gebruik van geluid voor het volgen van objecten om virtuele 3D-surroundgeluidsaudio te creëren zonder dat u extra apparatuur hoeft te installeren, en met eco-sensoren controleert de tv automatisch de omgevingsverlichting en het geluid om de beeld- en volume-instellingen aan te passen om u de beste kijk- en luisterervaring te bieden in bijna elke omgeving. Het bijgewerkte Tizen-besturingssysteem biedt ingebouwde spraakbediening via Bixby, Alexa of Google Assistant, technologie met variabele verversingssnelheid voor AMD FreeSync voor soepeler gamen, de multi-view simultane streaming-functie en compatibiliteit met de SmartThings-app om alle uw slimme Samsung-apparaten samen voor een efficiënter slim huis.

Beste 8K: Samsung QN85QN900AFXZA 85-inch Neo QLED 8K-tv

Image
Image

Hoewel 8K-content nog een paar jaar verwijderd kan zijn, kun je je thuisbioscoop nu toekomstbestendig maken met de QN900A 8K-tv van Samsung. Het maakt gebruik van een geheel nieuw mini-LED-paneel met individuele contrast- en verlichtingszones om een beeld te creëren dat de OLED-technologie en vier keer de resolutie van een 4K-televisie evenaart. De bijgewerkte processor maakt gebruik van een diep lerend neuraal netwerk om media scène voor scène te analyseren om een betere opschaling van niet-8K-inhoud en een consistent mooi beeld te bieden. Het maakt ook gebruik van objecttracking-geluidstechnologie en Samsung's Space Fit Sound-technologie om virtueel 3D-surroundgeluid te creëren dat bijna elke kamer zal vullen met schone, heldere audio voor een meer meeslepende ervaring.

Het scherm is behandeld met een antireflectie- en antireflectiecoating om u ultrabrede kijkhoeken te geven, zelfs bij harde overhead- of omgevingsverlichting. De tv zelf heeft een ultraslank, minimalistisch ontwerp en is compatibel met OneConnect, zodat je met slechts één kabel al je afspeel- en audioapparatuur voor thuis op je nieuwe tv kunt aansluiten voor een superstrak ogende thuisbioscoop. Voor klanten die meerdere mobiele apparaten hebben, kunt u deze via Bluetooth verbinden met uw nieuwe tv en uw scherm delen met de Multi-View-functie of Tap View voor Samsung-smartphonegebruikers. De Multi-View-functie is bijgewerkt voor deze tv, zodat je tot vier video's tegelijk kunt streamen; dit is perfect om meerdere nieuwsfeeds, beursactiviteiten of sportstatistieken en scores bij te houden.

Beste grote scherm: Samsung QN75Q60TAFXZA 75-inch 4K-tv

Image
Image

Als je op zoek bent naar een grootbeeld-tv om je ruimte om te toveren tot de ultieme thuisbioscoop, zoek dan niet verder dan de 75-inch Q60T van Samsung. Deze televisie is voorzien van een dubbel LED-paneel dat tegelijkertijd warme en koele kleuren produceert, waardoor meer dan 1 miljard kleuren worden gecreëerd voor meer levensechte beelden en 100 procent kleurvolume, zelfs bij brede kijkhoeken. Het heeft ook een ultrasmalle rand om u een beeld van rand tot rand te geven, zodat u geen enkel detail van uw favoriete programma's en films hoeft te missen. Ingebouwde eco-sensoren bewaken het omgevingslicht en geluid en passen automatisch de scherm- en volume-instellingen aan voor de beste kijk- en luisterervaring in bijna elke omgeving.

Het bijgewerkte Tizen-besturingssysteem en de 4K Lite-processor maken gebruik van kunstmatige intelligentie en HDR10+-technologie om u het beste native 4K-beeld en betere opschaling van niet-4K-inhoud te geven, zodat alles, van klassieke sitcoms tot de populairste blockbuster-films, er geweldig uitziet. Je kunt de geïntegreerde Bixby- of Alexa-spraakbediening gebruiken voor handsfree gebruik van je nieuwe tv en aangesloten apparaten of je favoriete Google Home-speaker verbinden via Bluetooth. Met de verbeterde Ambient Mode kun je foto's en afbeeldingen kiezen of uploaden om van je tv een kunstwerk te maken wanneer je hem niet gebruikt of om op te gaan in de inrichting van je kamer. Met de meegeleverde OneRemote hoef je niet meerdere afstandsbedieningen te bewaren voor je thuisbioscoop; de afstandsbediening van de tv kan alles bedienen, van de tv zelf tot soundbars en Blu-Ray-spelers, zodat je thuisbioscoop opgeruimd blijft.

Beste voor kleine ruimtes: Samsung QN32Q50RAFXZA Flat 32" QLED 4K

Image
Image

Voor klanten die op zoek zijn naar een kleinbeeld-tv voor gebruik in een slaapzaal, appartement of als secundaire tv in een slaapkamer of kinderspeelkamer, is de 32-inch Q50R van Samsung een geweldige optie. Deze tv is misschien klein, maar hij heeft nog steeds veel functies. Je krijgt een geweldige 4K-resolutie met HDR-ondersteuning voor een beter beeld tijdens het streamen of kijken naar uitzendmedia, en de dubbele luidsprekers van 10 watt zorgen voor schoon, helder geluid met Dolby Digital Plus-technologie. De meegeleverde afstandsbediening is spraakgestuurd en werkt met Samsung's Bixby geïntegreerde virtuele assistent.

Het Tizen-besturingssysteem heeft een reeks vooraf geladen, populaire apps zoals Netflix, Hulu en Disney+, zodat je direct uit de doos kunt beginnen met het streamen van je favoriete programma's en films. Voor ouders kunt u met de ingebouwde V-chip ouderlijk toezicht instellen, zodat uw kleintjes geen toegang hebben tot mogelijk ongepaste inhoud. Met 3 HDMI-ingangen, 2 USB-poorten en Bluetooth-connectiviteit zijn er tal van manieren om al uw afspeel- en audio-apparaten voor thuis aan te sluiten voor een geweldige thuisbioscoopconfiguratie. Als er weinig vloerruimte is, is deze tv compatibel met VESA-wandmontage, zodat u ruimte vrijmaakt voor zaken als zitplaatsen, speelruimtes of om uw huis gewoon meer open te maken.

De nieuwe QN85A van Samsung is een van de beste tv's die het merk te bieden heeft. Het beschikt over een bijgewerkt QLED-paneel en audiotechnologie voor het volgen van objecten, evenals VRR- en HDMI ARC-ondersteuning voor betere gaming en home-audio. De TU8000 is een geweldige, budgetvriendelijke keuze voor iedereen die zijn thuisbioscoop goedkoop wil upgraden. Het beschikt over een reeks vooraf geladen apps, een automatische spelmodus en geïntegreerde spraakbediening voor handsfree gebruik. Het heeft ook geïntegreerde kabelbeheerkanalen en clips voor een betere snoerorganisatie.

Over onze vertrouwde experts

Taylor Clemons recenseert en schrijft al meer dan drie jaar over consumentenelektronica. Ze heeft ook in e-commerce productbeheer gewerkt, dus ze heeft de kennis van wat een solide tv maakt voor thuisentertainment.

FAQ

    Welke maat tv moet je kopen?

    De grootte van je tv hangt af van de grootte van je kamer; koop er een die te groot is, en het kan uw ruimte druk doen aanvoelen en zelfs bewegingsziekte veroorzaken. Koop een tv die te klein is, en je woonkamer zal aanvoelen als een spelonkachtige leegte en ervoor zorgen dat iedereen zich moet verdringen om het te kunnen zien. De beste manier om de ideale schermgrootte te berekenen, is door de afstand te meten van uw bank tot waar uw tv aan de muur wordt bevestigd of op een speciale standaard wordt geplaatst, en die afmeting vervolgens in tweeën deelt. Dus een afstand van 10 voet (120 inch) betekent dat uw ideale tv-formaat ongeveer 60 inch zou zijn. Je kunt een beetje groter of kleiner gaan, afhankelijk van je budget of functies die je wilt, maar je wilt rond die grootte blijven.

    Kun je apps downloaden?

    Zolang je tv verbinding kan maken met internet via Wi-Fi of Ethernet, kun je bijna elke denkbare app downloaden. Veel nieuwe smart-tv's worden geleverd met een voorgeladen suite met populaire apps zoals Netflix, YouTube en Hulu, zodat je direct uit de doos kunt beginnen met bingewatchen van je favoriete programma's en films.

    Kun je spraakbediening gebruiken?

    Veel smart-tv's worden geleverd met een spraakgestuurde afstandsbediening en een ingebouwde virtuele assistent zoals Alexa of Google Assistant, zodat u direct uit de doos handsfree kunt bedienen. Anderen hebben een verbinding met een externe slimme luidspreker nodig, zoals de Amazon Echo of Google Nest Hub Max. Merken zoals TCL die het Roku-platform gebruiken, kunnen ook een mobiele app gebruiken om van uw smartphone of tablet een spraakgestuurde afstandsbediening te maken. Raadpleeg de gebruikershandleiding van je tv om te zien hoe je spraakbediening ermee kunt gebruiken.

Waar u op moet letten bij een Samsung-tv

Samsung is de afgelopen jaren een van de meest vertrouwde merken van slimme televisies geworden. Het bedrijf biedt een breed scala aan formaten en schermresoluties voor bijna elke woonkamer, slaapzaal of thuisbioscoop. De verscheidenheid aan schermtechnologieën geeft je ook volop keuzemogelijkheden voor beeldkwaliteit, kleurbereik en contrast. Samsung is een van de weinige fabrikanten die nog steeds gebogen televisies aanbiedt naast hun meer populaire flatscreen-tegenhangers. Ze hebben zelfs verschillende televisielijnen die ook dienst kunnen doen als kunstwerken om op te gaan in je interieur wanneer ze niet in gebruik zijn. Als je een die-hard Samsung-klant bent of gewoon op zoek bent naar een degelijke, betaalbare nieuwe tv, dan heeft het merk veel opties om uit te kiezen. We gaan een aantal belangrijke factoren uitleggen waarmee u rekening moet houden bij het kopen van een nieuwe Samsung-televisie, zodat u kunt beslissen welke het beste bij u past.

Schermresolutie en grootte

Het allereerste dat u moet doen als u op zoek bent naar een nieuwe tv, is bepalen welke maat het beste bij uw ruimte past. Kies hiervoor een plek voor een speciale standaard of muurbevestiging en meet de afstand tot waar je het meest waarschijnlijk gaat zitten; deel die meting vervolgens in tweeën om de ideale schermgrootte te krijgen. Als uw bank bijvoorbeeld 3 meter van uw tv (120 inch) verwijderd is, is het ideale tv-formaat 60 inch. Je kunt een beetje groter of kleiner gaan, afhankelijk van wat er online en in winkels beschikbaar is, maar een tv die te groot of te klein is, kan problemen veroorzaken. Een te groot scherm neemt niet alleen onnodig veel ruimte in beslag en past misschien niet eens in je kamer, het kan ook bewegingsziekte veroorzaken. Een te klein scherm maakt het moeilijk om details en kleuren te onderscheiden, en dwingt iedereen om zich rond de televisie te verdringen, een kijkfeestje te maken of zelfs series en films te kijken met familie na het eten ongemakkelijk.

Als je het beste tv-formaat voor je ruimte hebt bepaald, is het tijd om naar de schermresolutie te kijken. Televisies die een 4K UHD-resolutie bieden, zijn populairder en mainstream geworden in home-entertainment. Ze geven je vier keer de pixels van 1080p Full HD, wat betekent dat je een breder kleurbereik en meer detail kunt krijgen. Veel streamingdiensten bieden UHD-inhoud, zodat u optimaal kunt profiteren van de beeldtechnologie van uw tv. Je kunt nog steeds tv-modellen vinden die 1080p full HD gebruiken, en deze zijn uitstekende secundaire tv's in slaapkamers, keukens of kinderspeelkamers; vooral als u voornamelijk naar uitzendingen en oudere dvd's kijkt. Samsung is ook begonnen met de productie van een lijn 8K-televisies. Deze geven je vier keer de detaillering van 4K en 16 keer die van 1080p. Deze modellen zijn echter ongelooflijk duur en er is een ernstig gebrek aan 8K-inhoud die beschikbaar is om uitzendsignalen te streamen of te bekijken. Dit betekent dat, tenzij u uw thuisbioscoop toekomstbestendig wilt maken, u veel geld zult betalen voor een tv waarvan u pas over een aantal jaren kunt profiteren.

HDR-ondersteuning en audio

Veel van Samsung's 4K-televisies ondersteunen HDR-technologie; HDR staat voor High Dynamic Range en is een technologie die shows en films scène voor scène analyseert voor optimale kleur, contrast en beeldkwaliteit. De nieuwste lijn Samsung-tv's maakt gebruik van hun eigen Quantum HDR-technologie, maar anderen gebruiken Dolby Vision. Er is niet veel verschil tussen de twee versies, maar Quantum HDR is geoptimaliseerd voor gebruik met de nieuwste televisies van Samsung, zodat je optimaal kunt profiteren van het QLED-paneel en beelden krijgt die wedijveren met OLED-kwaliteit.

Als je een audiofiel bent, gebruiken veel Samsung-televisies Dolby Atmos om virtuele surround sound-audio te produceren voor een meer meeslepende ervaring. Veel tv's beschikken ook over Bluetooth-connectiviteit om draadloze luidsprekers, soundbars en subwoofers in te stellen voor een aangepaste thuisbioscoopconfiguratie. Met Bluetooth kunt u ook draadloze headsets aansluiten voor privé luisteren, zodat u anderen in uw huis of slaapzaal niet stoort terwijl u naar uw favoriete programma's en films kijkt, naar muziek luistert of videogames speelt.

Gebogen versus plat

Hoewel gebogen televisies niet de populariteit hebben gewonnen waar Samsung en andere fabrikanten op hadden gehoopt, kun je nog steeds geweldige gebogen tv's vinden tegen betaalbare prijzen. Gebogen televisies zijn ontworpen voor ultrabrede kijkhoeken en om schittering van natuurlijk licht en bovenlicht te verminderen, waardoor u een betere film- en showervaring krijgt. De kromming van het scherm is bedoeld om u onder bijna elke hoek een volledig kleurvolume te geven, dus waar u ook zit ten opzichte van het scherm, het beeld ziet er nooit vervaagd of vaag uit.

Het grootste nadeel van een gebogen televisie is dat ze speciale beugels nodig hebben voor wandmontage, wat behoorlijk duur kan zijn, en gebogen tv's zien er vaak niet zo goed uit als hun platte tegenhangers wanneer ze zijn gemonteerd. De gebogen randen kunnen behoorlijk uit de muur steken, waardoor het gevaar bestaat dat ze breken door onbedoelde stoten. Het antiverblindingsvoordeel is ook door hun platte neven en nichten overtroffen. Veel nieuwere flatscreen-tv's hebben panelen die zijn behandeld met antireflectiecoatings of zijn gebouwd met antireflecterend glas, waardoor ze betere kijkhoeken en kleurvolume hebben zonder kromming. Een gebogen tv kan echter nog steeds een thuis vinden in uw woonkamer, slaapzaal of thuisbioscoop, als u op zoek bent naar een unieke esthetiek.

Spraakbediening

Spraakbediening is een net zo belangrijk onderdeel van thuistelevisies geworden als 4K UHD-resolutie. Het zal moeilijk zijn om een model te vinden dat geen enkele vorm van spraakopdrachten toestaat. Veel van de modellen van Samsung, zowel oudere als nieuwere, zijn compatibel met zowel Amazon Alexa als Google Assistant. Sommige moeten mogelijk worden aangesloten op een externe slimme luidspreker om hiervan te profiteren, maar sommige hebben spraakgestuurde afstandsbedieningen met ingebouwde microfoons, zodat u spraakopdrachten direct uit de doos kunt gebruiken. Samsung is nog een stap verder gegaan door hun eigen virtuele assistent, Bixby, op te nemen in al hun nieuwste modellen. Het werkt op vrijwel dezelfde manier als Alexa of Google Assistant: je kunt apps starten, door je film bladeren en bibliotheken weergeven, namen van beroemdheden of filmtitels zoeken en zelfs andere apparaten in je slimme thuisnetwerk bedienen.

Samsung's Bixby is een uitstekende optie voor iedereen die op zoek is naar zijn eerste virtuele assistent, aangezien het automatisch is inbegrepen in de prijs van je televisie en snel kan worden ingesteld; je hoeft ook geen aparte luidspreker aan te schaffen, waardoor je op de lange termijn wat geld bespaart. Natuurlijk heeft niet iedereen handsfree bediening nodig of wil, dus Bixby en de andere virtuele assistenten kunnen worden uitgeschakeld in de tv-menu's, waardoor de afstandsbediening de enige commando-invoer voor je televisie is.

Aanbevolen: