Een bladwijzer maken op een iPad

Inhoudsopgave:

Een bladwijzer maken op een iPad
Een bladwijzer maken op een iPad
Anonim

Wat te weten

  • Versnelde methode: Ga naar website > tik op Bladwijzerpictogram (open boek) > selecteer Bladwijzer toevoegen.
  • Gebruik Share icon: Ga naar website > tik op Share icon > Bladwijzer toevoegen > tik op omcirkelde X om de naam van de bladwijzer te bewerken.

Apple iPads worden geleverd met de Safari-browser in alle versies van iOS, zodat u op internet kunt surfen en websites kunt bezoeken, net zoals op uw desktop- of laptopcomputer. Het maken van een bladwijzer voor een webpagina op de iPad is echter een beetje anders dan op een computer.

Een nieuwe bladwijzer toevoegen in Safari

Iedereen die aanneemt dat je het Safari-bladwijzerpictogram gebruikt, dat eruitziet als een open boek, om een bladwijzer te maken voor een webpagina, heeft maar half gelijk. Er zijn namelijk twee manieren om een bladwijzer toe te voegen in Safari. De snelste manier is om het Bladwijzerpictogram boven aan het scherm ingedrukt te houden en Bladwijzer toevoegen te selecteren in het pop-upmenu.

Image
Image

Een nieuwe bladwijzer toevoegen met behulp van het Share-pictogram

U hebt echter meer opties wanneer u het pictogram Delen gebruikt om een bladwijzer toe te voegen. Hier is hoe:

  1. Open de Safari browser door op het Safari icoon te tikken.
  2. Wanneer het browservenster wordt geopend, tikt u op in de balk bovenaan het scherm en voert u de URL in of volgt u een link naar de webpagina die u wilt markeren.

    Als er al een URL in het veld is ingevoerd, tikt u eenmaal op het URL-veld en tikt u vervolgens op de omcirkelde X in het veld om het te wissen. Voer vervolgens uw URL in.

  3. Nadat de pagina is geopend, selecteert u Safari's Share pictogram, dat eruitziet als een vierkant met een pijl omhoog. Het bevindt zich in de hoofdwerkbalk van de browser, rechts van het veld met de URL.

    Image
    Image
  4. Selecteer Bladwijzer toevoegen in het pop-upscherm dat wordt geopend.

    Image
    Image
  5. Bekijk de titel en de volledige URL van de huidige pagina die u aan het bookmarken bent, samen met het bijbehorende favicon. De titeltekst kan worden bewerkt. Tik op de omcirkelde X in het titelveld om het te verwijderen en typ een vervangende titel. De locatie waar uw nieuwe bladwijzer wordt opgeslagen, kan ook worden bewerkt. De map Favorieten is de standaardmap, maar u kunt een andere map kiezen door op Favorieten te tikken en een andere map te selecteren.

    Image
    Image
  6. Als u tevreden bent met de instellingen, tikt u op de knop Save, waarmee de nieuwe bladwijzer wordt opgeslagen en u terugkeert naar het hoofdvenster van Safari.

    Image
    Image

Als u ervoor kiest om Toevoegen aan het startscherm in het deelscherm in plaats van Bladwijzer toevoegen, plaatst Safari een pictogram op de startpagina van de iPad om te gebruiken als snelkoppeling naar die webpagina in plaats van er een bladwijzer voor te maken.

Een website met bladwijzer selecteren in Safari

  1. Om toegang te krijgen tot een opgeslagen bladwijzer, selecteert u het Bookmark-pictogram - het pictogram dat eruitziet als een open boek - dat zich bovenaan elk Safari-scherm bevindt.

    Image
    Image
  2. Er verschijnt een nieuw paneel waar u kunt tikken op Favorieten - of een andere map - om de sites met bladwijzers in de map te bekijken. Om alle mappen te zien, tik je op Alle bovenaan het paneel.

    Image
    Image
  3. Tik op een bladwijzer om de webpagina in Safari te openen.

    Image
    Image

Meer over bladwijzers in Safari

Onderaan het bladwijzerpaneel bevindt zich een Bewerken optie waarop u kunt tikken om nieuwe mappen toe te voegen of om sites met bladwijzers uit de lijst te verwijderen. U kunt de volgorde van de bladwijzers in een map ook wijzigen door ingedrukt te houden terwijl u een bladwijzer omhoog of omlaag sleept in de lijst. Als u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen, tikt u op Gereed.

Als je meer dan één Apple-computer of mobiel apparaat hebt en Safari hebt ingesteld om met iCloud te synchroniseren, wordt elke wijziging die je aanbrengt in je bladwijzers in Safari op je iPad, gedupliceerd in Safari op de andere gesynchroniseerde apparaten.

Aanbevolen: