Safari-werkbalk, bladwijzer, tabblad en statusbalken aanpassen

Inhoudsopgave:

Safari-werkbalk, bladwijzer, tabblad en statusbalken aanpassen
Safari-werkbalk, bladwijzer, tabblad en statusbalken aanpassen
Anonim

Zoals bij veel andere programma's, kunt u in Safari de interface aanpassen aan uw voorkeuren. U kunt de werkbalk, bladwijzerbalk, favorietenbalk, tabbladbalk en statusbalk aanpassen, verbergen of weergeven. Door deze Safari-interfacebalken aan te passen aan de manier waarop u de browser gebruikt, kunt u tijd en moeite besparen.

Pas de werkbalk aan

De werkbalk loopt over de bovenkant van het Safari-scherm, waar het adresgebied is. Hier leest u hoe u items naar wens kunt toevoegen en verwijderen.

  1. Vanuit het Beeld menu, selecteer Werkbalk aanpassen.

    Image
    Image
  2. Selecteer een item dat u aan de werkbalk wilt toevoegen en sleep het naar de werkbalk. Safari past automatisch de grootte van de adres- en zoekvelden aan om ruimte te maken voor de nieuwe item(s). Als u klaar bent, kiest u Klaar.

    Probeer iCloud-tabbladen toe te voegen om gemakkelijk door te gaan met browsen op sites waar u was gebleven wanneer u andere Apple-apparaten gebruikt. Selecteer Tekstgrootte om de mogelijkheid toe te voegen om de tekstgrootte op een pagina snel te wijzigen.

    Image
    Image
  3. U kunt ook rechts klikken in een open ruimte in de werkbalk en Werkbalk aanpassen. selecteren

    Image
    Image

Je kunt ook heel snel een aantal andere dingen aanpassen:

  • Herschik pictogrammen in de werkbalk door erop te klikken en ze naar een nieuwe locatie te slepen.
  • Verwijder een item van de werkbalk door er met de rechtermuisknop op te klikken en Item verwijderen te selecteren in het pop-upmenu.

Terug naar de standaardwerkbalk

Als je je laat meeslepen door het aanpassen van de werkbalk en je bent niet tevreden met het resultaat, dan is het gemakkelijk om terug te keren naar de standaardwerkbalk.

  1. Selecteer in het View menu Customize Toolbar.

    Image
    Image
  2. Klik en sleep de standaard werkbalkset van de onderkant van het venster naar de werkbalk.
  3. Klik op Gereed.

    Image
    Image

Safari Favorieten Snelkoppelingen

Apple veranderde de naam van de balk van bladwijzers in Favorieten met de release van OS X Mavericks. Hoe je de bar ook noemt, het is een handige plek om links naar favoriete websites op te slaan.

Verberg of toon de bladwijzers of favorietenbalk

Als je de Favorieten-balk niet gebruikt of een beetje schermruimte wilt winnen, kun je de balk sluiten. Selecteer gewoon View > Hide Favorites Bar (of Hide Favorites Bar, afhankelijk van de versie van Safari die u gebruiken).

Als je van gedachten verandert en besluit dat je de bladwijzerbalk mist, ga dan naar het menu Beeld en selecteer Toon bladwijzerbalk of Toon favorietenbalk.

Verberg of toon de tabbalk

In OS X Yosemite en hoger: webpaginatitels verschijnen niet langer in het werkbalkgebied van de Safari-browser als u de tabbalk verborgen heeft. Door de tabbladbalk weer te geven, kunt u de huidige paginatitel zien, zelfs als u geen tabbladen gebruikt.

Net als andere browsers ondersteunt Safari browsen met tabbladen, waardoor u meerdere pagina's kunt openen zonder dat er meerdere browservensters geopend zijn.

Als je een webpagina opent in een nieuw tabblad, zal Safari automatisch de tabbladbalk tonen. Als u wilt dat de tabbalk altijd zichtbaar is, zelfs als u maar één webpagina open heeft, selecteert u View > Show Tab Bar.

Om de tabbalk te verbergen, selecteer View > Hide Tab Bar.

Als je meer dan één pagina op een tabblad hebt geopend, moet je de tabbladen sluiten voordat je de tabbladbalk kunt verbergen. Klik of tik op de knop Sluiten (de kleine "X") in een tabblad om het te sluiten.

Verberg of toon de statusbalk

De statusbalk wordt weergegeven onder aan het Safari-venster. Als u uw muis over een link op een webpagina laat zweven, toont de statusbalk de URL voor die link, zodat u kunt zien waar u naartoe gaat voordat u op de link klikt. In de meeste gevallen is dit niet belangrijk, maar soms is het fijn om een URL te controleren voordat je naar de pagina gaat, vooral als de link je naar een andere website stuurt.

  • Om de statusbalk weer te geven, selecteert u View > Show Status Bar.
  • Om de statusbalk te verbergen, selecteert u Bekijken > Verberg statusbalk.

Experimenteer met de Safari-werkbalk, favorieten, tabbladen en statusbalken om te vinden wat voor jou het beste werkt. Over het algemeen zult u merken dat het het handigst is om alle balken zichtbaar te maken, maar als u uw weergavegebied wilt maximaliseren, is het altijd een optie om één of alle balken te sluiten.

Aanbevolen: