De 9 beste manieren om een wifi-signaal te versterken

Inhoudsopgave:

De 9 beste manieren om een wifi-signaal te versterken
De 9 beste manieren om een wifi-signaal te versterken
Anonim

Een zwak wifi-signaal bemoeilijkt je online levensstijl, maar er zijn tal van manieren om je wifi-signaal te versterken om de productiviteit en het plezier te verbeteren.

Veel mensen breiden hun wifi-bereik graag buiten uit tijdens de warmere maanden van het jaar, zodat ze van het buitenleven kunnen genieten. Voor anderen kan de browsesnelheid in huis laag zijn, kan een bepaalde kamer zich in een draadloze dode zone bevinden of kunnen ze geen films streamen zonder buffering.

Als een van deze dingen je aanspreekt, probeer dan een combinatie van de suggesties hier om de signaalsterkte te vergroten en het wifi-bereik uit te breiden om je verbinding te verbeteren.

Verplaats de router of het gateway-apparaat

Het bereik van een typisch wifi-netwerk dekt vaak niet een heel huis. Afstand tot de router en fysieke obstakels tussen apparaten en de router beïnvloeden de signaalsterkte. De plaatsing van een Wi-Fi-breedbandrouter of ander netwerkgatewayapparaat heeft rechtstreeks invloed op het signaalbereik.

Experimenteer door je router op verschillende locaties te plaatsen om fysieke obstakels en radio-interferentie te vermijden, twee veelvoorkomende bereikbegrenzers voor wifi-apparatuur. Typische bronnen van wifi-signaalbelemmeringen in woningen zijn bakstenen muren, grote metalen apparaten, magnetrons en draadloze telefoons. Soms verbetert het verhogen van de hoogte van de bovenfrees het bereik omdat veel obstakels zich op vloer- of heuphoogte bevinden.

Wijzig het wifi-kanaalnummer en de frequentie

Beperkende draadloze interferentie kan worden veroorzaakt door aangrenzende wifi-netwerken die hetzelfde wifi-radiokanaal gebruiken. Het wijzigen van wifi-kanaalnummers op uw apparatuur kan deze interferentie elimineren en de algehele signaalsterkte verbeteren.

Image
Image

Alle routers hebben een 2,4 GHz-band, maar als je een dual-band router hebt - een met zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-band - heb je waarschijnlijk minder last van interferentie op de 5 GHz-band. De schakelaar is een simpele. Raadpleeg de website of documentatie van de routerfabrikant voor instructies.

Update de routerfirmware

Routerfabrikanten brengen verbeteringen aan in hun software en geven firmware-updates uit om de prestaties van hun producten te verbeteren. Update de routerfirmware af en toe, zelfs als u geen problemen ondervindt met de router, voor beveiligingsupdates en andere verbeteringen.

Sommige routers hebben het updateproces ingebouwd, maar voor de meeste oudere modellen moet je de update zoeken en downloaden bij de fabrikant van de apparatuur.

Upgrade de router of gateway-radioantennes

Voorraad Wi-Fi-antennes op de meeste thuisnetwerkapparatuur pikken geen radiosignalen op, evenals sommige aftermarket-antennes. De meeste moderne routers hebben om deze reden verwijderbare antennes.

Image
Image

Overweeg om de antennes op uw router te upgraden met krachtigere. Sommige routerfabrikanten adverteren high-gain antennes op hun producten, maar deze worden meestal alleen aangeboden op dure modellen, dus zelfs deze kunnen baat hebben bij een upgrade. Overweeg ook een directionele antenne, die het signaal in een specifieke richting stuurt in plaats van in alle richtingen, wanneer uw router zich aan de andere kant van het huis bevindt.

Voeg een signaalversterker toe

Bidirectionele boosters versterken het draadloze signaal in zowel zend- als ontvangstrichtingen - een belangrijk punt omdat Wi-Fi-transmissies tweerichtingsradiocommunicatie zijn.

Voeg een wifi-signaalversterker (soms een signaalversterker genoemd) toe aan een router, toegangspunt of wifi-client op de plaats waar normaal een antenne verbinding maakt.

Probeer een draadloos toegangspunt

Bedrijven zetten soms tientallen draadloze toegangspunten (AP's) in voor grote kantoorgebouwen. Veel huizen zouden niet profiteren van het hebben van een AP, maar een grote woning kan. Draadloze toegangspunten helpen bij het afdekken van die moeilijk bereikbare hoekkamers of buitenterrassen.

Om een toegangspunt aan een thuisnetwerk toe te voegen, moet het worden aangesloten op de primaire router of gateway. Een tweede breedbandrouter kan vaak worden gebruikt in plaats van een gewoon AP, omdat veel thuisrouters speciaal voor dit doel een toegangspuntmodus bieden.

Gebruik een wifi-extender

Een draadloze extender is een op zichzelf staande eenheid die binnen het bereik van een draadloze router of toegangspunt wordt geplaatst. Een Wi-Fi-extender dient als een tweerichtingsrelaisstation voor Wi-Fi-signalen. Clients die te ver verwijderd zijn van de oorspronkelijke router of AP, kunnen in plaats daarvan via de extender verbinding maken met hetzelfde lokale draadloze netwerk.

Image
Image

Een alternatief voor een wifi-extender is een mesh-netwerk, dat in elke kamer routerachtige apparaten gebruikt om wifi in die kamer te bedienen.

Koop een wifi-extender en installeer deze volgens de instructies van de fabrikant.

Probeer Quality-of-Service-tools

Wanneer meerdere mensen dezelfde wifi-verbinding gebruiken, komt Quality-of-Service in het spel. De QoS-tools beperken de hoeveelheid bandbreedte die apps gebruiken. U kunt aangeven welke apps en services prioriteit krijgen en prioriteiten instellen voor verschillende tijdstippen van de dag. QoS voorkomt dat het streamen van video verslechtert wanneer iedereen in uw huis besluit bestanden te downloaden of hun favoriete videogames tegelijk te spelen. Ze kunnen nog steeds hun bestanden downloaden en games spelen, alleen in een langzamer tempo, zodat u van uw film kunt genieten.

Image
Image

Wijzig de QoS-instellingen, die zich meestal in de geavanceerde instellingen van de routerinterface bevinden. Mogelijk ziet u gaming- of multimedia-instellingen die prioriteit geven aan bandbreedte voor die specifieke toepassingen.

Je vindt deze handige tools niet op oude routers. Als je hier geen instellingen voor kunt vinden, heeft je router waarschijnlijk een update nodig.

Sloop de verouderde router

Apparatuurfabrikanten brengen verbeteringen aan in hun producten. Als je al jaren dezelfde router gebruikt, zul je enorme wifi-verbeteringen zien door een router van de huidige generatie te kopen. De huidige standaard voor routers is 802.11ac en Wi-Fi 6 (802.11ax) wint terrein. Als je een router op standaard 802.11g of 802.11b draait, kun je niet veel doen om deze te verbeteren. Zelfs snellere 802.11n-routers kunnen de ac (Wi-Fi 5) en AX (Wi-Fi 6) standaarden niet bijhouden.

Aanbevolen: