De 2 beste pc-sticks van 2022

Inhoudsopgave:

De 2 beste pc-sticks van 2022
De 2 beste pc-sticks van 2022
Anonim

Een hele pc op een USB-stick ter grootte van een duim plaatsen, klinkt misschien als sciencefiction, maar dat is precies wat de beste pc-sticks voor elkaar krijgen. Net alsof je een laptop in je zak steekt, kun je met deze kleine computers tekstverwerken, browsen en zelfs licht gamen zonder al te veel te hoeven sjouwen als met een chassis ter grootte van een laptop.

Lees verder voor onze beste keuze voor pc-sticks, of ga naar onze beste verzameling mini-pc's voor meer kleine computeropties.

Beste budget: Terryza W5 Pro Mini-pc

Image
Image

Een ander voordeel van een kleine, draagbare pc die u met uw eigen beeldschermen en invoerapparaten kunt gebruiken, is dat ze tegen redelijke kosten kunnen worden geleverd. De W5 Pro Mini-pc is een geweldig voorbeeld, met een quad-core Intel Atom x5-Z8350 CPU die alles biedt wat je nodig hebt om streaming video en basisdesktopfuncties op je tv te krijgen. Er is een configuratie met 2 GB RAM en 32 GB eMMC-flashopslag die het werk prima doet, maar je kunt ook extra betalen en een prestatieverbetering krijgen van de duurdere versie met 4 GB geheugen en 64 GB opslag.

De W5 Pro wordt geleverd in een compacte 3,9-inch lange behuizing, gekoeld door een ventilator die heel weinig geluid maakt. Het biedt Bluetooth en dual-band Wi-Fi-connectiviteit, twee USB-poorten voor accessoires en een micro SD-kaartsleuf om uw opslag uit te breiden. Er is een micro-USB-poort voor de meegeleverde voedingsadapter die u op een stopcontact kunt aansluiten, maar u kunt hem ook van stroom voorzien met een draagbare powerbank. Dit kan handig zijn als u onderweg bent.

Beste Chrome OS: ASUS Chromebit CS10

Image
Image

Google's Chrome OS is een licht en wendbaar besturingssysteem dat gebruik maakt van internet en de cloud, dus het is logisch om het op de lichtste en wendbaarste computers te gebruiken. Dit is precies wat Asus doet met de Chromebit CS10, een effectieve draagbare pc creëren met een zeer laag prijskaartje. Aangedreven door een quad-core Rockchip RK3288C ARM-gebaseerde processor en 2 GB RAM, zullen de prestaties niet overeenkomen met die van een volledige Chromebook, maar hij kan zeker meer dan alleen videostreaming zoals een Chromecast.

De Chromebit bevat een enigszins beperkende 16 GB ingebouwde opslag, maar hij wordt geleverd met 100 GB gratis Google Drive-cloudopslag voor twee jaar. Het is een grote hulp om uw bestanden overal te synchroniseren en toegankelijk te maken, in plaats van extra SD-kaarten of externe harde schijven te moeten vervangen voor opslag - vooral gezien het feit dat het apparaat geen micro SD-kaartsleuf en slechts één USB 2.0-poort heeft. U zult waarschijnlijk de USB-poort willen gebruiken voor een draadloze muis/toetsenbordcombinatie of een USB-hub voor meer flexibiliteit.

We houden van Terryza's uitstekende W5 voor een goedkoper alternatief.

Aanbevolen: