Waarom Framework herstelbare, aanpasbare laptops lanceert

Inhoudsopgave:

Waarom Framework herstelbare, aanpasbare laptops lanceert
Waarom Framework herstelbare, aanpasbare laptops lanceert
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • The Framework is een modulaire, herstelbare laptop.
  • Je kunt het gemakkelijk repareren of zelf onderdelen upgraden, met veelvoorkomende tools.
  • Het is niet lelijk of enorm, en wordt verzonden in de zomer van 2021.
Image
Image

Framework's nieuwe laptop is modulair, repareerbaar en uitbreidbaar, terwijl hij nog steeds slank, krachtig en cool is. Je zou het zelfs als de anti-MacBook kunnen beschouwen.

De Framework-laptop is bijna absurd configureerbaar, tot aan welke poorten aan de zijkanten verschijnen. Wilt u vier HDMI-poorten op één laptop? Geen probleem. Maar hoe handig dit ook is, de configureerbaarheid is bijna een bijproduct van iets belangrijkers.

De Framework-laptop is volledig te repareren en volledig te upgraden. Het is niet langer nodig om een hele nieuwe computer te kopen, alleen maar omdat het scherm gebarsten is of omdat je geen opslagruimte meer hebt.

"Een upgrade kan een 5-jarige laptop veranderen in een beter presterende machine dan wat nu te koop is", vertelde Janet Gunter, mede-oprichter van het Restart Project, via e-mail aan Lifewire.

Repareerbaar

Framework-oprichter Nirav Patel heeft ook Oculus opgericht en heeft bij Apple gewerkt. Voordat hij bij Framework kwam, was hij niet blij met de manier waarop de technologie-industrie werd gedreven door constante verkoop, voortkomend uit eindeloze veroudering.

De computer van Framework is bedoeld om lang te worden bewaard en gebruikt. De basisspecificaties zijn een 13,5-inch 2256 x 1504-scherm, een 1080p, 60fps-webcam (met een hardware-uitschakelaar voor de paranoïde) en een 55Wh-batterij.

Repareerbaarheid moet de regel zijn, niet de uitzondering.

Je kunt tot 4TB SSD-opslag toevoegen (via verwisselbare NVMe-kaarten) en tot 64GB RAM. Het weegt 2,86 pond en is 0,62 inch dik. Met andere woorden, het is geen MacBook Air, maar het is ook geen enorme plaat.

Al die onderdelen kunnen worden gerepareerd, maar de modulariteit maakt deze reparatie eenvoudig. Je kunt de machine openen zonder lijm te hoeven smelten met heteluchtpistolen, of een esoterische schroevendraaier te zoeken.

Framework stelt ook reserveonderdelen beschikbaar, tot op maat gemaakte gekleurde randen voor de schermrand. En deze herstelbaarheid gaat hand in hand met maatwerk.

Afgezien van de interne opslag- en geheugenopties, kun je de poorten aan de zijkant uitschakelen, zoals kleine Legoblokjes. Deze units bevatten allerlei aansluitingen, van de standaard USB-C tot HDMI, DisplayPort en microSD. De ruimte kan ook worden gebruikt om tot 1 TB extra opslagruimte toe te voegen, met behulp van een snelle USB 3.2 Gen 2 interne verbinding.

Recht op reparatie

Patel's Framework komt precies op het juiste moment. Gebrek aan herstelbaarheid is duur.

Een recent rapport van US PIRG zegt dat de VS alleen al jaarlijks bijna 7 miljoen ton elektronisch afval genereert. Als dat cijfer te groot is om te bevatten, is dat 176 pond per gezin, per jaar. Als we die gadgets zouden kunnen repareren in plaats van ze te vervangen, zou de VS jaarlijks $ 40 miljard besparen.

Hoewel veel mensen graag de schroeven van een Ikea-meubel van tijd tot tijd vastdraaien, of zelfs loodgieterswerk en elektrische reparaties aan huis aanpakken, is elektronica een soort zwarte doos.

Maar reparatiesites zoals iFixit bieden handleidingen voor het repareren van alles, van gameconsoles tot camera's, en als meer bedrijven het voorbeeld van Framework zouden volgen, zouden die reparaties een stuk eenvoudiger zijn. Zelfs een kapot scherm kan gemakkelijk worden vervangen, in plaats van een hele nieuwe computer te moeten kopen en de oude weg te gooien.

De wetgeving begint ook zijn achterstand in te halen, wat essentieel is omdat geen enkel elektronicabedrijf opzettelijk zijn eigen verkoop zal belemmeren door zijn producten langer mee te laten gaan. In Frankrijk moet Apple nu een herstelbaarheidsindex voor zijn producten tonen, precies daar op zijn winkelpagina's.

Misschien zal niemand er iets om geven tijdens het winkelen voor de nieuwste iPhone, maar het is een begin.

Repareerbaarheid is ook een zegen voor de fabrikant. Om Apple weer als voorbeeld te gebruiken: de iPhone 12 kan gemakkelijker worden gerepareerd dan eerdere modellen.

Image
Image

Als je per ongeluk het glas aan de achterkant kraakt, hoeven Apple-technici niet langer de hele telefoon uit elkaar te halen om hem te vervangen. Dat betekent goedkopere reparaties en een snellere doorlooptijd voor de klant.

Uiteindelijk is het huidige model van constant kopen niet duurzaam. Dat model zal moeten veranderen. Het is gewoon een kwestie van of het snel genoeg verandert. De Framework-laptop is een uitstekende start, maar herstelbaarheid moet de regel zijn, niet de uitzondering.

Aanbevolen: