Gen Z is misschien de slechtste in wachtwoorden

Inhoudsopgave:

Gen Z is misschien de slechtste in wachtwoorden
Gen Z is misschien de slechtste in wachtwoorden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Een nieuwe studie kijkt naar de generatieverschillen in wachtwoordgewoonten.
  • De studie toont aan dat Gen Z'ers slechtere gewoonten hebben op het gebied van wachtwoordbeveiliging dan enige andere generatie vóór hen.
  • Experts zeggen dat het een goede zaak is om goede gewoonten voor wachtwoordbeveiliging te hebben, maar dat we zouden moeten werken aan het creëren van een wereld zonder wachtwoord.
Image
Image

Een nieuwe studie toont de verschillen in wachtwoordgewoonten tussen generaties, en het lijkt erop dat Gen Z hun wachtwoorden af en toe moet bijwerken.

De studie gepubliceerd door Beyond Identity met de titel Password Faux Pas kijkt naar wachtwoordvoorkeuren en -gewoonten van generatie op generatie. Experts zeggen dat het misschien niet helemaal de schuld van Gen Zers is dat ze niet goed zijn in wachtwoordbeveiliging, aangezien wachtwoorden inherent onveilig zijn voor iedereen.

“Zelfs na de talloze inbreuken en hacks die we de afgelopen jaren hebben gezien, worden kwetsbaarheden van gebruikers nog steeds blootgelegd en worden wachtwoorden gestolen”, vertelde Sam Larson van Beyond Identity aan Lifewire in een e-mail.

"Wat een gebruiker ook doet om zijn eigen gewoonten te verbeteren, wachtwoorden zullen altijd fundamenteel onjuist zijn."

Wat de studie vond

Met jongere generaties die online opgroeien, is het gemakkelijk om aan te nemen dat ze meer op de hoogte zijn van beveiliging. Uit het onderzoek blijkt echter dat de Gen Z-populatie (geboren na 1996) de meeste kans heeft om wachtwoorden opnieuw te gebruiken en een wachtwoord te maken met hun persoonlijke gegevens. Ze zijn ook minder geneigd om hun wachtwoorden jaarlijks bij te werken.

Uit het onderzoek blijkt dat 47% van de mensen zegt dat ze zeer of zeer waarschijnlijk een wachtwoord zullen hergebruiken, terwijl 24% van Gen Z's aangeeft dat ze zeer waarschijnlijk een wachtwoord zullen hergebruiken. Uit het onderzoek bleek ook dat een op de vijf mensen hun wachtwoord minder dan één keer per jaar bijwerkt, waaronder 31% van de generatie Zers.

Ter vergelijking: generatie Xers is meer geneigd dan enige andere generatie hun wachtwoord minstens één keer per jaar te wijzigen, gevolgd door millennials en babyboomers.

Gen Zers scoorden ook als de slechtste in het hebben van een wachtwoord voor de langste tijd, aangezien 40% zei dat hun oudste wachtwoord tussen de 6-10 jaar oud was. De percentages van de oudere generaties in die categorie waren veel lager, met Boomers op 13,7%, Gen X op 18% en Millennials op 22,3%.

Image
Image

Dus waarom is de jongste generatie - degene die in wezen is opgegroeid met internet - zo slecht met hun wachtwoordgewoonten? Larson zei dat hier een paar redenen voor zijn.

“Ze denken misschien dat het hen niet kan gebeuren; iemand die zijn account hackt, is niet zo ernstig als het hacken van het account van oudere generaties, of het vreselijke wachtwoord 'vermoeidheid', zei hij.

“Ons onderzoek toonde ook aan dat 26% van de mensen hun werkgever aangeven als de bron voor hun wachtwoordbeveiligingsgewoonten, die gericht zijn op oudere generaties die al veel langer op de arbeidsmarkt werken.”

Betere wachtwoordgewoonten voor iedereen

De Gen Zers zijn misschien iets op het spoor. Larson zei dat wachtwoorden fundamenteel niet veilig zijn, en voegde eraan toe dat we er als samenleving van weg moeten.

"Wachtwoordloze authenticatie wordt steeds gebruikelijker en gemakkelijker te implementeren naarmate bedrijven blijven overstappen op cloudgebaseerde systemen, en dat is de beste keuze om gebruikers te beveiligen," zei hij.

"Geen enkele hoeveelheid speciale tekens of cijfers zal voorkomen dat uw wachtwoord wordt gestolen als een hacker in de database komt."

Techbedrijven stappen al langzaam af van wachtwoorden, in plaats daarvan wenden ze zich tot het soort biometrische scanning dat Apple gebruikt om je telefoon of toetsenbord te ontgrendelen met Face ID of Touch ID. Er zijn ook eenvoudige manieren om een wachtwoord te omzeilen, zoals een link naar je e-mail laten sturen om in te loggen of een eenmalige code per sms naar je telefoon laten sturen.

"Geen enkele hoeveelheid speciale tekens of cijfers zal voorkomen dat uw wachtwoord wordt gestolen als een hacker in de database komt."

Op dit moment lijkt het er echter op dat we nog steeds wachtwoorden nodig hebben voor veel van de sites die we dagelijks bezoeken. Larson zei dat er nog steeds manieren zijn om je beschermingsgewoonten te verbeteren, ongeacht van welke generatie je bent.

"Kortom van wachtwoordloze authenticatie, een paar tips voor bescherming omvatten het niet delen van uw wachtwoord, ook niet met familieleden, vooral als het een wachtwoord is dat u vaak gebruikt," zei hij.

Larson adviseert ook om voor elk account unieke wachtwoorden te gebruiken, wachtwoorden regelmatig bij te werken (en vooral na een gemelde inbreuk) en altijd het gebruik van openbaar beschikbare informatie over uzelf of de voorspelbare "speciale tekens", zoals "!” of de “@“.

Aanbevolen: