Hoe het toetsenbord op Android te veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe het toetsenbord op Android te veranderen
Hoe het toetsenbord op Android te veranderen
Anonim

Wat te weten

  • Ga naar Instellingen > Systeem > Talen en invoer. Tik op Virtueel toetsenbord en kies je toetsenbord.
  • Je kunt schakelen tussen toetsenborden door het toetsenbordpictogram onderaan de meeste toetsenbord-apps te selecteren.

Dit artikel behandelt hoe u het standaardtoetsenbord op Android kunt wijzigen en hoe u tussen toetsenborden kunt schakelen. De onderstaande aanwijzingen zijn van toepassing op smartphones met Android 10, 9.0 (Pie) of 8.0 (Oreo) en zouden moeten werken, ongeacht wie uw Android-telefoon heeft gemaakt: Samsung, Google, Huawei, Xiaomi, enz.

Het standaardtoetsenbord wijzigen

Na het downloaden van een Android-toetsenbord - of zelfs meer dan één keer - start u het om de installatie te voltooien. De meeste apps begeleiden je bij het inschakelen van een toetsenbord en het instellen ervan als standaard, maar het is ook gemakkelijk om dit handmatig te doen.

  1. Ga naar Instellingen.
  2. Scroll naar beneden en tik op Systeem > Talen en invoer. (Ga op Samsung Galaxy-smartphones naar Instellingen > Algemeen beheer > Taal en invoer.)
  3. Tik in het gedeelte Toetsenborden op Virtueel toetsenbord. (Tik op Samsung op Schermtoetsenbord en tik vervolgens op het standaardtoetsenbord.)

    Image
    Image
  4. Tik op Beheer toetsenborden.
  5. Zet de tuimelschakelaar aan naast het toetsenbord dat je wilt gebruiken. Schakel op een Samsung-telefoon Toon toetsenbordknop in als u gemakkelijk tussen toetsenborden wilt schakelen.

    Image
    Image

    Als je een toetsenbord inschakelt, kan er een waarschuwing verschijnen waarin je wordt gewaarschuwd dat het de tekst die je typt, inclusief persoonlijke informatie, kan verzamelen. Tik op OK Apps verzamelen deze informatie voor autocorrectie om te voorspellen wat je gaat typen. Om dit te doen, kan de app e-mails, teksten, zoekopdrachten op internet en wachtwoorden opslaan.

Schakelen tussen Android-toetsenborden

Android stelt geen limiet aan het aantal toetsenbord-apps dat gebruikers kunnen downloaden. Als je meer dan één toetsenbord hebt dat je graag gebruikt; het is gemakkelijk om er tussen te schakelen als dat nodig is. Je hebt bijvoorbeeld een toetsenbord dat je voorkeur heeft voor werk, een ander voor vrienden, een derde voor gekke GIF's en misschien een in een andere taal. In sommige scenario's geeft u misschien ook de voorkeur aan spraakgestuurd typen, oftewel spraak, boven tekst.

  1. Start de app waarin je wilt typen.
  2. Tik om het toetsenbord weer te geven.
  3. Tik op het toetsenbordpictogram rechtsonder.
  4. Kies het toetsenbord uit de lijst.

    Image
    Image
  5. Herhaal deze stappen om over te schakelen naar een ander toetsenbord.

Machtigingen voor Android-toetsenbord bekijken

Ga naar Instellingen > Apps en meldingen Tik op om te zien welke rechten je aan een toetsenbord-app hebt verleend Bekijk alle apps en selecteer de toetsenbord-app in de lijst. Kijk onder machtigingen: als er staat dat er geen machtigingen zijn verleend, hoeft u verder niets te doen. Anders ziet u een nummer. Tik op Machtigingen om te zien welke zijn toegestaan en welke worden geweigerd.

Je kunt meer te weten komen over wat de app verzamelt door naar de Google Play Store-vermelding of de website van het bedrijf te gaan.

Aanbevolen: