Hoe Apple Watch met wifi te verbinden

Inhoudsopgave:

Hoe Apple Watch met wifi te verbinden
Hoe Apple Watch met wifi te verbinden
Anonim

Wat te weten

  • Om verbinding te maken met WatchOS 5.0 of hoger, ga naar Instellingen > Wi-Fi > selecteer netwerk > voer wifi-wachtwoord in > Deelnemen.
  • Ga naar Settings > Bluetooth > om verbinding te maken met WatchOS 4.x of hoger.
  • Voor 4.x moet het verbonden zijn met hetzelfde netwerk waarmee uw iPhone is verbonden of waarmee het in het verleden is verbonden.

Dit artikel legt uit hoe je een Apple Watch verbindt met wifi. Instructies zijn van toepassing op WatchOS 4.x en hoger. Aanvullende informatie behandelt wat u kunt doen met een Apple Watch zodra deze is verbonden met wifi.

Bezig met voorbereiden om Apple Watch met wifi te verbinden

Om uw Apple Watch handmatig met een Wi-Fi-netwerk te verbinden, moet u er eerst voor zorgen dat de Watch niet is gekoppeld aan uw iPhone. Als je je iPhone thuis of in de auto hebt laten liggen, is dit geen probleem, maar als je verbinding maakt om de batterij te sparen, moet je Bluetooth op je iPhone uitschakelen om de apparaten te ontkoppelen.

Controleer of je nog geen verbinding hebt met het wifi-netwerk door van onder naar boven te vegen op het Apple Watch-vergrendelingsscherm. Als u bent verbonden met een Wi-Fi-netwerk, wordt het blauwe Wi-Fi-pictogram weergegeven in de linkerbovenhoek van het scherm met de netwerknaam ernaast. Apple Watch maakt automatisch verbinding met elk netwerk dat eerder is verbonden met de Apple Watch of de iPhone terwijl deze is gekoppeld aan de Apple Watch.

Apple Watch verbinden met wifi met WatchOS 5.0 of nieuwer

Hier leest u hoe u een Apple Watch verbindt met wifi op WatchOS 5.0 of nieuwer:

  1. Open de Settings app op je Apple Watch en selecteer Wi-Fi.
  2. Kies het netwerk waarmee u verbinding wilt maken.
  3. Gebruik de Scribble-invoer om het wifi-wachtwoord te tekenen. Als Scribble het teken niet herkent, kunt u de kroon van het horloge gebruiken om tussen vergelijkbare tekens te kiezen of van kleine letters naar hoofdletters te schakelen.
  4. Als u klaar bent, tikt u op Deelnemen.

Als je een bericht ontvangt waarin staat dat er geen verbinding kan worden gemaakt met het netwerk, kan het een openbaar netwerk zijn dat een inlog- of toestemmingsscherm gebruikt. Apple Watch kan niet inloggen op deze netwerken. Als je het wachtwoord verkeerd hebt getypt, merkt Apple Watch specifiek op dat het wachtwoord onjuist is.

Image
Image

Apple Watch kan alleen verbinding maken met 2,4 GHz wifi-netwerken. Het kan geen verbinding maken met 5,0 GHz-netwerken of openbare netwerken waarvoor een aanmeldings-, abonnements- of toestemmingspagina is vereist. Dit kan uw buurtcafé uitsluiten.

Aanmelden bij een netwerk met Apple Watch en WatchOS 4.x of hoger

Als je de originele Apple Watch gebruikt of nog niet hebt geüpgraded naar de nieuwste versie van WatchOS, kun je nog steeds lid worden van een wifi-netwerk. Het moet echter een netwerk zijn waarmee uw iPhone is verbonden of in het verleden verbinding heeft gemaakt. Het goede nieuws is dat deze truc een vrij eenvoudig proces is. Deze instructies kunnen op uw iPhone worden voltooid.

  1. Open de Settings app op je iPhone en selecteer Bluetooth.
  2. Schakel Bluetooth uit door de Bluetooth-knop in de uit-positie te zetten (wit).

Je kunt Bluetooth ook uitschakelen via het configuratiescherm van de iPhone. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het scherm van je iPhone om het configuratiescherm te openen en tik op het Bluetooth-symbool om het in of uit te schakelen.

Wat kunt u doen met uw Apple Watch terwijl u verbonden bent met wifi?

Wanneer je Apple Watch is verbonden met wifi, zal elke app of complicatie waarvoor de iPhone eraan moet worden gekoppeld, niet werken. U kunt ook geen telefoongesprekken voeren die via uw iPhone worden gerouteerd, maar dat betekent niet dat u niet kunt praten op uw Apple Watch.

  • FaceTime: je kunt nog steeds FaceTime-audiogesprekken voeren via Wi-Fi.
  • Berichten: Hoewel je geen sms-berichten kunt verzenden, kun je mensen nog steeds berichten sturen met Berichten.
  • Siri: bekijk het weer, vraag een routebeschrijving op, stel een timer in, enz.
  • Mail: U kunt zowel e-mails lezen als beantwoorden met de Krabbelinvoer of spraakdictatie.
  • Home: u kunt communiceren met veel van uw smarthome-apparaten.
  • Walkie-Talkie: Walkie-Talkie werkt via wifi.
  • Apps: Hoewel sommige apps de iPhone nodig hebben, werken veel apps op zichzelf, wat betekent dat je muziek kunt streamen, aandelen kunt volgen, het nieuws kunt bekijken, naar podcasts kunt luisteren en meer.
Image
Image

Hoewel Apple Watch geen speciale webbrowser ondersteunt, ondersteunt het wel webkit, die een webpagina kan openen die via een e-mailbericht of sms-bericht wordt verzonden. Als je jezelf een link naar Google e-mailt, kun je op die link op je Apple Watch tikken en heb je een beperkte maar nuttige browser op je horloge.

Aanbevolen: