AirPod-instellingen: wat ze zijn en hoe ze te gebruiken

Inhoudsopgave:

AirPod-instellingen: wat ze zijn en hoe ze te gebruiken
AirPod-instellingen: wat ze zijn en hoe ze te gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Om toegang te krijgen tot de AirPod-instellingen, gaat u naar uw gekoppelde iOS-apparaat en tikt u op Instellingen > Bluetooth en tikt u vervolgens op de i pictogram naast je AirPods.
  • De instellingen voor dubbeltikken wijzigen: Tik op Dubbeltik op AirPod > Links of Rechtsen selecteer vervolgens een dubbeltikactie.
  • Op een Mac: Ga naar het Apple menu en selecteer Systeemvoorkeuren > Bluetooth. Klik op uw AirPods en klik vervolgens op Options om aan te passen.

Dit artikel legt uit hoe je AirPod-instellingen kunt gebruiken om aan te passen hoe je AirPods werken. De instructies hier hebben betrekking op alle AirPod-versies, inclusief de 1e generatie (Lightning-behuizing), 2e generatie (draadloze behuizing) en AirPods Pro.

AirPod-instellingen wijzigen

Hoe u uw AirPods ook wilt aanpassen, u begint altijd met dezelfde reeks stappen. Begin voor alle secties in de rest van dit artikel met deze vier stappen:

  1. Tik op een iPhone, iPad of iPod touch op de Instellingen app om deze te openen.
  2. Tik op Bluetooth.

    Image
    Image
  3. Tik op het i pictogram naast je AirPods om het AirPods-instellingenscherm te openen.

    Image
    Image

    Uw AirPods moeten zijn aangesloten om de instellingen te wijzigen. Als ze niet worden vermeld als Verbonden op dit scherm, verbind ze dan eerst.

Je kunt AirPod-instellingen alleen aanpassen op Apple-apparaten (iOS en Mac). Hoewel AirPods werken met vrijwel elk apparaat dat Bluetooth ondersteunt, werken ze op die apparaten als normale Bluetooth-oordopjes. Ze hebben alleen de speciale functies en instellingen bij gebruik met Apple-producten.

De naaminstellingen van AirPods wijzigen

Standaard hebben uw AirPods de naam "[uw voornaam]'s AirPods." Je zult de naam van je AirPods niet vaak zien, alleen als je ze probeert te verbinden met een apparaat of als je Zoek mijn AirPods gebruikt om ze te zoeken wanneer ze kwijt zijn.

Toch wil je ze misschien een andere (en misschien leukere) naam geven. Bekijk hoe je AirPods hernoemt om erachter te komen hoe je dit kunt doen.

Hoe AirPods te wijzigen Dubbelklik-instellingen

Je kunt verschillende acties laten plaatsvinden wanneer je snel dubbeltikt op je AirPods, waaronder het afspelen/pauzeren van audio of het activeren van Siri. U kunt de actie controleren door dubbel te tikken en verschillende instellingen toe te wijzen aan elke AirPod door deze stappen te volgen:

  1. Tik in het gedeelte Dubbeltik op AirPod op Links of Rechts om te kiezen welke instellingen van de AirPod u wilt wijzigen.

  2. Kies op het volgende scherm de actie die je wilt activeren wanneer je dubbel op die AirPods tikt. Opties zijn onder meer Siri, Play/Pause, Next Track, Vorige Tracken Uit.

    Image
    Image

    Als u Uit selecteert, worden uw AirPods niet uitgeschakeld. In plaats daarvan betekent het gewoon dat er niets gebeurt wanneer u dubbeltikt op de AirPod. Lees meer in Hoe u uw AirPods kunt uitschakelen.

  3. Tik op de pijl terug in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op de andere AirPod en kies uw instellingen.

De automatische oordetectie-instellingen van AirPods wijzigen

Als je je AirPods in je oren doet, wordt de audio die wordt afgespeeld op apparaten waarop je je AirPods hebt aangesloten, zoals een iPhone, iPad, Mac of ander apparaat, automatisch naar de AirPods gestuurd. Dit is slim en handig, maar u wilt misschien niet dat dit gebeurt. Om te voorkomen dat uw AirPods automatisch audio oppikken die wordt afgespeeld wanneer u ze in uw oren steekt, verplaatst u de Automatische oordetectie schuifregelaar naar uit/wit.

Ooit opgemerkt dat uw AirPods stoppen met het afspelen van audio wanneer u ze uit uw oren ha alt? Als je deze instelling uitschakelt, blijft het geluid doorspelen, ook als je het niet in je oren hebt.

De AirPods-microfooninstellingen wijzigen

Beide AirPods hebben een microfoon aan de onderkant die je stem opvangt wanneer je telefoneert of Siri gebruikt. Standaard werken beide AirPods als de microfoon, wat betekent dat je er maar een in je oor kunt hebben en het werkt nog steeds. U kunt er ook voor kiezen om slechts één AirPod altijd de microfoon te laten gebruiken, terwijl de andere dat nooit zal doen door deze stappen te volgen:

  1. Tik op Microfoon in het AirPods-instellingenscherm.

    Image
    Image
  2. De standaardinstelling, namelijk het gebruik van beide AirPods, is Automatisch van AirPods wisselen. U kunt ook kiezen voor Always Left AirPod of Always Right AirPod.

AirPod-instellingen wijzigen op Mac

Naast het wijzigen van de AirPod-instellingen op de iPhone en iPad, kun je ze ook wijzigen met een Mac. Hier is hoe:

  1. Op een Mac waarop AirPods is ingesteld om ermee te werken, klikt u op het Apple-menu in de linkerbovenhoek en klikt u op Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  2. Klik op het Bluetooth pictogram in het scherm Systeemvoorkeuren.

    Image
    Image
  3. Klik één keer op uw AirPods in de lijst met aangesloten apparaten in het Bluetooth-scherm. Klik op Options en pas dezelfde instellingen aan als eerder in dit artikel besproken.

    Image
    Image

Aanbevolen: