De 8 beste noodradio's van 2022

Inhoudsopgave:

De 8 beste noodradio's van 2022
De 8 beste noodradio's van 2022
Anonim

Wanneer een ramp toeslaat, kan het hebben van een van de beste noodradio's een letterlijke redder in nood zijn. Deze sets zijn niet alleen op batterijen werkende radio's, maar ook op zichzelf staande overlevingsuitrustingen, met alles van LED-zaklampen tot USB-poorten op zonne-energie om andere apparaten opgeladen te houden in tijden van crisis. Hoewel je hopelijk nooit een van onze beste noodradio's nodig zult hebben, wil je investeren in iets met een flinke batterij en idealiter een gemakkelijke manier om hem op te laden. Ofwel een handslinger of zonnecel, of nog beter, beide.

Terwijl smartphones alleen nog steeds een geweldige manier zijn om contact te houden tijdens een noodgeval, maar nog steeds afhankelijk zijn van hun eigen batterijen en veel van hun nut verliezen in landelijke gebieden of als nabijgelegen gsm-masten niet werken. Noodradio's gebruiken niet alleen een fractie van het vermogen dat nodig is om uw smartphone te laten werken, maar kunnen ook signalen verzenden en ontvangen, ongeacht de huidige status van uw mobiele netwerk. Het hebben van een noodradio is absoluut essentieel om in elke situatie op de hoogte te blijven.

Beste algemeen: Sangean MMR-88 noodradio

Image
Image

Met een ingebouwde telefoonoplader en LED-zaklamp is de Sangean MMR-88-radio een geweldige combinatie van alle basisfuncties. Met afmetingen van 2,71 x 5,98 x 3,3 inch en een gewicht van slechts 0,86 pond, kan de MMR-88 worden aangedreven via handslinger, zonnepaneel of USB-aansluiting. Het heeft een robuust en duurzaam frame, evenals een AM/FM-certificering voor waarschuwingen voor zwaar weer met 19 vooraf ingestelde kanalen om snel de belangrijkste zenders te vinden.

De verstelbare LED-zaklamp bevat variabele instellingen van hoog, laag en knipperen, evenals SOS-morsecode-functionaliteit voor situaties die echt nijpend worden. Afronding van de functieset is een ingebouwde luidspreker, ingebouwde klok, stereo hoofdtelefoonuitgang en een uitschakelfunctie van 90 minuten om de levensduur van de batterij te verlengen.

Beste handslinger: Midland ER210 noodradio

Image
Image

Al een van de beste noodradio's die er zijn, de toevoeging van handslinger opladen op de Midland ER210 maakt het een must-have voor elke noodsituatie; het kan ook worden aangedreven door de zon (en kan 25 uur werken op een enkele lading).

Het heeft AM / FM- en NOAA-bandradio-ondersteuning, plus een 130 lumen LED-zaklamp voor nachtelijke omstandigheden. Met de meegeleverde 2000mAh oplaadbare lithiumbatterij kunnen ER210-gebruikers draagbare apparaten opladen via USB-uitgang.

Als er zich een noodgeval voordoet, is de ER210 voorbereid met een SOS-zaklampbaken dat morsecode knippert om snel je locatie te ontdekken. En slechts 60 seconden handslingeren levert meer dan 45 minuten radio en 30 minuten zaklampvermogen op.

Meest unieke ontwerp: Eton FRX3+

Image
Image

De FRX3+ is een noodradio van Eton met een onderscheidend design in vergelijking met andere toestellen. Het wordt geleverd in een vierkante vorm en is bedekt met felrood plastic voor gemakkelijke zichtbaarheid. Het is ontworpen als draagbare noodradio, met AM/FM-radio en alle 7 NOAA/Environment, Canada Weather-banden. Je kunt het ook instellen om automatisch weerwaarschuwingen uit te zenden.

Behalve dat het u radio-, weers- en noodwaarschuwingen biedt, werkt het ook om batterijback-up te bieden, met een oplaadbare powerbank om uw telefoon of andere apparaten op te laden, een zonnepaneel en een turbinegenerator met handslinger (met Rode Kruis-branding erop). De combinatie van functies en opties voor back-upvoeding maken het een geweldige aanvulling op elke noodset.

Beste multifunctionele: Kaito KA500 noodradio

Image
Image

De duurzame, waterbestendige Kaito KA500 kan worden opgeladen via handmatig starten, zonnepaneel, micro-USB-kabel, standaard stopcontact of batterijen. De KA500 heeft ook AM/FM-radio met een LED-signaalindicator voor nauwkeurige kanaalafstemming, tweebands kortegolf voor toegang tot het openbare alarmsysteem voor noodgevallen, evenals alle zeven NOAA-kanalen. De telescopische antenne bereikt een hoogte van 14,5 inch voor extra gevoeligheid voor radio-uitzendingen.

Gelukkig houdt de lijst met functies van de KA500 daar niet op. Het voegt ook een 5V DC USB-uitgang toe voor het opladen van mobiele apparaten, camera's en GPS-eenheden, en heeft een leeslamp met vijf leds, een led-zaklamp en een rood led-SOS-bakenlicht.

Beste duurzame: Eton Scorpion II noodradio

Image
Image

De Eton Scorpion II draagbare noodweerradio is de ideale robuuste keuze. Met een volledig opgeladen batterij brengt de Eton meer dan 12 uur radiotijd, terwijl de opname van een zonnepaneel, handslinger, DC-aansluiting en micro-USB zorgen voor eenvoudige methoden wanneer u moet opladen. Met 15 minuten handslinger opladen op de Eton, kun je een mobiel apparaat volledig opladen, maar de 800mAh-batterij voegt een secundaire optie toe voor het opladen van draagbare apparaten.

Alle standaard radiozenderopties zijn beschikbaar, inclusief AM/FM- en NOAA-weerbanden om op de hoogte te blijven. De Eton voegt ook een IPX4-waterbestendigheidsclassificatie toe om zware regen en waterspatten of onbedoelde druppels aan te kunnen. De ingebouwde LED-zaklamp biedt 6 meter zicht, terwijl een flesopener de plaats inneemt van meer op nood gebaseerde functies zoals een morsecodebaken of sirene (omdat je soms gewoon een koude moet kraken).

Beste zonne-energie: RunningSnail-noodradio (opgewaardeerd)

Image
Image

De RunningSnail-noodradio helpt je te allen tijde op de hoogte te blijven en kan alle zeven NOAA-weerkanalen ontvangen. De meegeleverde LED "tafellamp" gaat direct aan om een kleine kamer te verlichten in het geval van een stroomstoring. Met IPX3-waterdichtheid kan de MD-090 regen of sneeuw aan zonder ook maar een slag over te slaan.

De RunningSnail kan worden opgeladen via handslinger, micro-USB-kabel, drie AAA-batterijen of zonne-energie. Bovendien kan de oplaadbare batterij van 2000 mAh tot 12 uur licht of vier tot zes uur radiotijd leveren (hij kan ook draagbare apparaten zoals smartphones en tablets opladen).

Beste om te wandelen: FosPower noodradio

Image
Image

Als je van plan bent om op pad te gaan, maar toch binnen handbereik van de beschaving wilt zijn, is de FosPower Emergency Radio de perfecte wandelpartner. Deze draagbare radio is niet alleen opmerkelijk licht van gewicht met een gewicht van ongeveer 15 gram, maar biedt ook een groot aantal noodfuncties waarop u kunt vertrouwen als dat nodig mocht zijn.

De FosPower-noodradio heeft toegang tot NOAA-noodweeruitzendingen, evenals de typische AM / FM-banden. De 2000 MaH-batterij kan worden opgeladen via een handslinger, geïntegreerde zonnecel of zelfs een drietal AAA-batterijen als een van deze andere methoden op de een of andere manier fa alt. Hoewel de capaciteit mogelijk veel lager is dan wat u zou zien in uw standaard kant-en-klare powerbank, zorgt de verscheidenheid aan oplaadmethoden ervoor dat u nooit lang zonder stroom zit.

Meer dan alleen een batterij, de FosPower-noodradio bevat ook een SOS-noodsignaal, LED-zaklamp en een USB-poort om andere apparaten bij te houden in geval van nood, waardoor deze radio de perfecte metgezel is voor een noodgeval binnenshuis of uit.

Meest zakvriendelijk: C. Crane CC Pocket AM, FM, NOAA weerradio en waarschuwing met klok en slaaptimer

Image
Image

Met een super zakvriendelijk formaat van 2,5 x 1 x 4,2 inch en een gewicht van slechts vier ons, is de C. Crane zakradio een uitstekende compacte noodoplossing. Met AM/FM- en NOAA-weerbandondersteuning voegt de Crane vijf one-touch memory-cadeaus toe om snel terug te keren naar noodstations. De ingebouwde luidspreker werkt geweldig voor het hele gezin om naar te luisteren, terwijl de verpakking oordopjes bevat voor een meer persoonlijke luisterervaring. Met twee AA-batterijen (niet inbegrepen) kan de Crane ongeveer 75 uur spelen op een enkele lading. Extra's zoals achtergrondverlichting, slaaptimer, klok en wekker, evenals de mogelijkheid om het display uit te schakelen voor een langere levensduur van de batterij, maken de Crane tot een opvallende aankoop.

Voor een noodradio met tal van functies die de essentiële zaken niet overslaat, is het moeilijk om fout te gaan met de Sangean MMR-88 (bekijk op Amazon). Onze topkeuze voor noodradio's wordt geleverd met een verscheidenheid aan LED-zaklampmodi, een lange batterijduur die op verschillende manieren kan worden opgeladen en weegt minder dan 1 pond. Als dat specifieke model om welke reden dan ook niet beschikbaar is, is de Midland ER210 (bekijk bij Amazon) een solide alternatief.

Over onze vertrouwde experts

David Beren is een technisch schrijver met meer dan 10 jaar ervaring in de branche. Hij heeft content geschreven en beheerd voor technologiebedrijven zoals T-Mobile, Sprint en TracFone Wireless.

FAQ

    Wat is het beste merk voor noodradio's?

    De meeste noodradio's op deze lijst zijn afkomstig van gerenommeerde merken die goed aangeschreven staan op Amazon. Sommige, zoals FosPower, worden vermeld als nummer 1 bestsellers en worden geleverd met een levenslange garantie om uw gemoedsrust te verzekeren. We zijn ook dol op Eton en Midland vanwege hun hoge duurzaamheid en talrijke recensies. Vooral de Eton Rugged is een noodradio van Amazon Choice.

    Wat is de beste noodradio met handslinger?

    We houden van de Midland ER210-noodradio vanwege het opladen met de handslinger, de talloze functies en de batterijback-up. Slechts 60 seconden aanzwengelen met de hand kan u 45 minuten radio en 30 minuten zaklampvermogen geven voor de heldere LED-zaklamp van 130 lumen.

    Welke noodradio laadt de telefoon het beste op?

    Voor een noodradio die een telefoon kan opwaarderen, wil je er een met een grote cel, idealiter minstens 2.000 mAh. De eerder genoemde Midland ER210, RunningSnal Emergency Radio en FosPower Emergency radio zullen dit vakje allemaal aanvinken, waardoor je genoeg energie hebt voor je apparaat en veel back-up stroomopties.

"Zelfs als je je smartphone hebt, kan een natuurramp zoals een zandstorm of tornado de smartphonediensten inefficiënt maken, omdat je je netwerk zou kunnen verliezen. zonnepanelen zijn effectief voor zelfoplading als de zon schijnt. " - Sam Brown, Radio Engineer

Aanbevolen: