Afspeellijsten maken en gebruiken op de iPhone

Inhoudsopgave:

Afspeellijsten maken en gebruiken op de iPhone
Afspeellijsten maken en gebruiken op de iPhone
Anonim

Wat te weten

  • Open de Music app en tik op Bibliotheek > Playlists > Nieuwe afspeellijst. Geef het een naam, een beschrijving en een foto.
  • Tik op Muziek toevoegen om nummers aan de afspeellijst toe te voegen. Tik op elk nummer om er een vinkje naast te plaatsen en toe te voegen. Tik op Gereed om de lijst op te slaan.
  • Om een afspeellijst te bewerken, tikt u op de afspeellijst en selecteert u Bewerken. Om het te verwijderen, drukt u hard op de afspeellijst en selecteert u Verwijderen uit bibliotheek > Afspeellijst verwijderen.

Dit artikel legt uit hoe je muziekafspeellijsten op de iPhone kunt maken en beheren. De instructies zijn van toepassing op iOS 12 en bevatten een paar kleine wijzigingen ten opzichte van iOS 11 en iOS 10.

Maak afspeellijsten op iPhone

Een afspeellijst maken op een iPhone of iPod Touch:

  1. Tik op de Music app om deze te openen.
  2. Tik op Bibliotheek.
  3. Tik op Playlists.
  4. Selecteer Nieuwe afspeellijst.
  5. Tik op Naam afspeellijst en voer een naam in.

    Image
    Image
  6. Tik op Beschrijving en voer informatie over de afspeellijst in.
  7. Als u een foto aan de afspeellijst wilt toevoegen, tikt u op het pictogram camera en kiest u Foto maken of Foto kiezen. Volg daarna de aanwijzingen op het scherm.

    Als je geen foto of link naar een foto maakt, maakt de Muziek-app een collage van de albumhoezen van de muziek die je opneemt en wijst deze toe aan de afspeellijst.

  8. Om muziek aan de afspeellijst toe te voegen, tikt u op Muziek toevoegen.
  9. Zoek naar muziek. Als u zich abonneert op Apple Music, kunt u kiezen uit de volledige Apple Music-catalogus. U kunt ook door uw bibliotheek bladeren of een keuze maken uit Artiesten, Albums, Songs, Compilaties en Gedownloade muziek.
  10. Als je een nummer vindt dat je aan de afspeellijst wilt toevoegen, tik je erop om er een vinkje naast te zetten.
  11. Als je alle gewenste nummers hebt aangevinkt, tik je op Gereed om de afspeellijst op te slaan.

    Image
    Image

Afspeellijsten bewerken en verwijderen op de iPhone

Bestaande afspeellijsten op een iPhone bewerken of verwijderen:

  1. Tik op het Playlist-scherm op de playlist die je wilt wijzigen om deze te openen.
  2. Als u de volgorde van de nummers in de afspeellijst wilt wijzigen, tikt u op Bewerken.

  3. Sleep het pictogram met drie regels rechts van een nummer om het naar een andere locatie te verplaatsen.
  4. Als de nummers in de gewenste volgorde staan, tik je op Klaar om de wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image
  5. Als u een afzonderlijk nummer uit een afspeellijst wilt verwijderen, tikt u op Bewerken, tikt u op de rode knop links van het nummer en tikt u vervolgens op Verwijderen. Als je klaar bent met het bewerken van de afspeellijst, tik je op Gereed om de wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image
  6. Als u een afspeellijst wilt verwijderen, drukt u hard (Apple noemt dit 3D Touch) de naam van de afspeellijst, selecteert u Verwijderen uit bibliotheek en tikt u op Afspeellijst verwijderenom te bevestigen.

    Image
    Image
  7. Hier is nog een manier om een afspeellijst te verwijderen. Open de afspeellijst, tik op de knop menu (het pictogram ), selecteer Verwijderen en tik vervolgens op Verwijderen uit bibliotheek.

    Image
    Image

Voeg nummers toe aan afspeellijsten

Er zijn twee manieren om nummers aan bestaande afspeellijsten toe te voegen:

  1. Open een afspeellijst, tik op Bewerken, tik op Muziek toevoegen en selecteer vervolgens muziek uit een van de secties van je bibliotheek. Om een nummer aan de afspeellijst toe te voegen, tik je op de titel van het nummer om er een vinkje naast te plaatsen. Tik op Gereed als je klaar bent.

    Image
    Image
  2. Als je naar een nummer luistert dat je aan een afspeellijst wilt toevoegen, geef het nummer dan op volledig scherm weer, tik op de menuknop (het -pictogram), tik op Toevoegen aan afspeellijst en tik vervolgens op de afspeellijst.

    Image
    Image

Maak slimme afspeellijsten in iTunes

In standaard afspeellijsten kies je de nummers die je wilt opnemen en de volgorde van de nummers. Als je iets slimmer wilt, bijvoorbeeld een afspeellijst met alle nummers van een artiest of componist of alle nummers met een bepaalde sterrenclassificatie, en iets dat automatisch wordt bijgewerkt wanneer nieuwe nummers worden toegevoegd, maak dan een slimme afspeellijst.

Met Slimme afspeellijsten stelt u de criteria in en iTunes maakt automatisch een lijst met nummers die overeenkomen en werkt deze bij met nieuwe nummers telkens wanneer u er een toevoegt die overeenkomt met de parameters.

Slimme afspeellijsten kunnen alleen worden gemaakt in de desktopversie van iTunes, maar nadat je ze daar hebt gemaakt, synchroniseer je ze met je iPhone of iPod Touch.

Aanbevolen: