Apple Music Ouderlijk toezicht: expliciete nummers blokkeren

Inhoudsopgave:

Apple Music Ouderlijk toezicht: expliciete nummers blokkeren
Apple Music Ouderlijk toezicht: expliciete nummers blokkeren
Anonim

Wat te weten

  • Ga op je iOS-apparaat naar Instellingen > Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen. Schakel Inhouds- en privacybeperkingen. in
  • Tik vervolgens op Inhoudsbeperkingen > Muziek, podcasts en nieuws > Clean. Tik onder Inhoudsbeperkingen op Muziekprofielen > Uit.
  • Op een Mac of pc: Ga naar Music of iTunes > Preferences > Beperkingen. Vink naast Beperken het vakje aan naast Muziek met expliciete inhoud.

Dit artikel legt uit hoe je Apple Music ouderlijk toezicht kunt gebruiken om expliciete muzieknummers en albums uit te schakelen en de hele service gezinsvriendelijk te maken.

Expliciete Apple Music uitschakelen op iPhone, iPad en iPod Touch

Zoals veel apps en services op Apple's iOS-apparaten, zijn de bedieningselementen voor het censureren van expliciete inhoud van Apple Music niet te vinden in de Muziek-app. In plaats daarvan worden de nummer- en radio-opties beheerd door de hoofdapp Instellingen.

Zo kunnen iPhone-, iPod touch- en iPad-gebruikers expliciete nummers op Apple Music blokkeren.

  1. Open Instellingen op uw iOS-apparaat.
  2. Tik Schermtijd > Inhouds- en privacybeperkingen.
  3. Tik op de schakelaar naast Inhouds- en privacybeperkingen om de instellingen voor mediabeperking van Apple te activeren.

    Image
    Image
  4. Tik op Inhoudsbeperkingen.
  5. Tik op Muziek, podcasts en nieuws.

    Als je liever het beoordelingssysteem van een andere regio gebruikt, tik dan op Beoordelingen voor om een andere te selecteren.

  6. Tik op Clean om alle muziek, podcastafleveringen en nieuwsinhoud te beperken tot die gemarkeerd als veilig voor alle leeftijden. Dit blokkeert alle media die zijn gemarkeerd met de expliciete tag.
  7. Tik op Terug om terug te keren naar het scherm Inhoudsbeperkingen.

    Image
    Image

    Terwijl je in het menu Inhoudsbeperkingen bent, wil je misschien ook de instellingen voor films, tv-programma's, boeken en webinhoud aanpassen.

  8. Nu je expliciete Apple Music-nummers hebt uitgeschakeld, moet je ook muziekprofielen uitschakelen, omdat deze soms informatie kunnen bevatten over artiesten die niet kindvriendelijk zijn. Tik hiervoor op Muziekprofielen.
  9. Tik op Uit.
  10. Tik op Terug.

    Image
    Image
  11. Je hebt nu expliciete nummers op Apple Music geblokkeerd en ook beperkte toegang tot informatie over volwassen artiesten. Uw wijzigingen worden weergegeven op het scherm Inhoudsbeperkingen.

    Het kan ook een goed idee zijn om deze instellingen te beveiligen. Tik gewoon op Instellingen > Schermtijd > Gebruik toegangscode voor schermtijd.

Hoe Apple Music expliciete inhoud op Mac en pc te blokkeren

Media gemarkeerd met de expliciete tag kunnen worden geblokkeerd in de iTunes-app of Muziek-app op computers en gelukkig zijn de instructies hetzelfde, of je nu een pc met Windows 10 gebruikt of een Mac met macOS.

Hier leest u hoe u expliciete nummers blokkeert.

  1. Open iTunes of de Music app (afhankelijk van je OS-versie) op je computer.
  2. Selecteer onder iTunes (of Music) in de menubalk Preferences.

    Image
    Image
  3. Selecteer de Beperkingen tab.

    Image
    Image
  4. Vink naast Beperken het vakje aan naast Muziek met expliciete inhoud. Selecteer OK om uw wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image

    Voel je vrij om de andere vakjes aan te vinken om beperkingen toe te passen op andere inhoud, zoals films en shows met een bepaalde beoordeling en digitale boeken met volwassen thema's en inhoud.

  5. Er verschijnt een bevestigingsvenster. Selecteer Expliciete inhoud beperken.

    Image
    Image
  6. Expliciete nummers en albums zijn nu geblokkeerd.

    Als je je zorgen maakt dat iemand deze instellingen verandert, selecteer je het hangslot in het voorkeurenscherm Beperkingen (en geef de kinderen niet je beheerderswachtwoord).

Is er een Apple Music Clean-versie?

Er is maar één versie van de Apple Music-streamingservice en slechts één Muziek-app voor iOS-apparaten. De nummers die beschikbaar zijn om te streamen via Apple Music kunnen echter worden aangepast via de hierboven getoonde methoden.

Als je je nog steeds niet op je gemak voelt om jonge gebruikers naar Apple Music te laten luisteren, kun je de service altijd uitschakelen en ze beperken tot alleen luisteren naar nummers die naar het apparaat zijn gedownload. Er zijn ook verschillende gezinsvriendelijke podcasts die perfect zijn voor kinderen om naar te luisteren tijdens lange reizen of wanneer ze zonder toezicht zijn.

Na nog meer controle over wat uw kinderen consumeren op hun slimme apparaten? Er zijn een aantal populaire apps voor ouderlijk toezicht die bijna alles kunnen controleren en beperken wat op smartphones, tablets en computers kan worden gedaan.

Aanbevolen: