De 10 beste slimme stekkers van 2022

Inhoudsopgave:

De 10 beste slimme stekkers van 2022
De 10 beste slimme stekkers van 2022
Anonim

Als je in de wereld van slimme apparaten voor thuis wilt stappen, is een slimme stekker een geweldige plek om te beginnen. Deze op internet aangesloten apparaten kunnen rechtstreeks in een stopcontact worden gestoken. En wanneer u uw apparaat naar keuze op de slimme stekker aansluit - het kan een lamp, luidspreker, airconditioning of zelfs een keukenapparaat zijn - heeft u direct een afstandsbediening. Deze apparaten worden meestal geleverd met een bijbehorende app waarmee je timers kunt instellen, schema's kunt maken en zelfs het energieverbruik kunt controleren van alle elektronica die je aansluit. Je kunt plannen dat de lichten op bepaalde tijden van de dag aangaan, of de stroom op afstand uitschakelen op potentieel gevaarlijke apparaten zoals ruimteverwarmingstoestellen, en nieuwe manieren vinden om uw energieverbruik te verminderen.

Een andere leuke functie van deze slimme stekkers is stembesturing. De meeste van deze apparaten zijn compatibel met virtuele assistenten zoals Amazon Alexa en Google Assistant, dus je kunt gesproken opdrachten gebruiken om je aangesloten apparaten te bedienen. (Als je deze functie uiteindelijk leuk vindt, kun je genieten van een slimme thuishub waarmee je meer apparaten kunt aansluiten en je spraakbesturing kunt uitbreiden.) Veel van deze slimme stekkers hebben alleen een wifi-verbinding en een smartphone-app nodig om te gebruiken, dus ze zijn eenvoudig in te stellen en een geweldige manier om te experimenteren met 'slimme' apparaten met internetverbinding.

Runner, beste algemeen: Kasa Smart Wi-Fi Plug Mini van TP-Link (2-pack)

Image
Image

Met deze slimme stekker kun je elektronica overal met je smartphone in- of uitschakelen met behulp van de Kasa-app, die compatibel is met zowel Android- als Apple-apparaten. Deze ministekker is compact, zodat één stekker niet beide stopcontacten blokkeert en twee slimme stekkers naast elkaar kunnen worden gebruikt - erg handig in familiekamers, keukens of andere ruimtes waar veel apparaten worden gebruikt.

Wil je handsfree gaan? Als je Amazon Alexa, Google Assistant of zelfs Cortana van Microsoft hebt, kun je de toekomst instappen en je verbonden apparaten bedienen met alleen je stem. Maak schema's voor elk aangesloten apparaat of probeer Kasa's coole "Scenes" -functie om veel apparaten tegelijk te bedienen - d.w.z. doe alle lichten uit wanneer het bedtijd is of zet tegelijkertijd je koffiezetapparaat en broodroosteroven aan om ontbijt begonnen.

Runner-Up, beste algemeen: Amazon Smart Plug

Image
Image

Als je een slimme stekker wilt kopen, is de kans groot dat je eerste stop Amazon is. Ten slotte heeft de techgigant een eigen slimme stekker, en het blijft trouw aan de neiging van Amazon voor eenvoudige producten tegen een portemonneevriendelijke prijs. De Amazon Smart Plug is vergelijkbaar met de meeste andere slimme stekkers, omdat hij verbinding maakt via Wi-Fi en waarmee je op afstand de stroom kunt regelen naar welk apparaat of apparaat dan ook dat erop is aangesloten. Deze plug werkt ook via de Alexa-app, dus het is een bijzonder goede keuze voor diegenen die al een paar Amazon-apparaten hebben.

De installatie is eenvoudig: sluit hem gewoon aan op de muur, start vervolgens de Alexa-app en verbind hem met wifi. Dan ben je klaar om te gaan. De stekker zelf heeft een strak wit ontwerp met een voetafdruk van 3,2 x 2,2 x 1,5 inch die slechts één stopcontact in beslag neemt. Het heeft een helderblauwe LED om de status aan te geven, een fysieke aan / uit-knop, en dat is het dan ook. Het is eenvoudig en gemakkelijk te gebruiken, waardoor het een intuïtieve en handige toevoeging is aan elk huis (maar vooral degenen die al Alexa hebben).

Beste garantie: Etekcity 4-pack Voltson Wi-Fi Smart Plug mini-stopcontact

Image
Image

Ga goed van start en transformeer je huis in een smart home met de Etekcity 4-pack Voltson Wi-Fi Smart Plug mini-stopcontactset. Deze slimme stopcontacten geven je de mogelijkheid om je apparaten op afstand te bedienen met de VeSync-app op je smartphone of tablet. Als je Amazon Alexa of Google Assistant hebt, kun je zelfs spraakbediening instellen om thuis te gebruiken. Je zult het gevoel hebben dat je in de toekomst leeft wanneer je eenvoudig je huisassistent kunt vragen om je haar stijler of koffiezetapparaat aan te zetten.

Je kunt zelfs aangepaste schema's maken voor apparaten die je altijd gebruikt. Gebruik bovendien de slimme stekkers om het stroomverbruik van aangesloten apparaten bij te houden, zodat u eventuele energievampieren in uw huis kunt vinden die uw rekening zouden kunnen opdrijven. Met een slimme stekker weet je welke apparaten nog steeds energie verbruiken, zelfs als ze niet in gebruik zijn. Als een toegevoegde bonus wordt dit vier-pack stekkers geleverd met een geld-terug-garantie van 30 dagen, een garantie van twee jaar en levenslange ondersteuning - met dat soort geruststelling, waarom zou u ze niet uitproberen?

Meest veelzijdig: Amysen Wi-Fi-enabled Smart Plug

Image
Image

Overweegt u een smarthome-assistent aan te schaffen, maar heeft u nog geen keuze gemaakt voor een hub? Geen zorgen - deze slimme stekker maakt verbinding met internet via uw Wi-Fi-thuisnetwerk, geen hub of abonnementsservice vereist. Sluit hem gewoon aan op een vrij stopcontact, sluit een apparaat aan op de slimme stekker en begin draadloos je apparaten te bedienen, waar je ook bent. Gebruikt u al een thuishub? De Amysen Wi-Fi-enabled Smart Plug werkt met enkele van de meest populaire hubs op de markt, waaronder Amazon Alexa, Echo Dot en Google Home, dus alles wat je nodig hebt is de kracht van je eigen stem om je verbonden apparaten te beheren.

Maak handige schema's voor grote energieverbruikers, zoals je airconditioner, of kom zelfs thuis in een voorverlicht huis nadat je hebt gepland dat je aangesloten lampen op je normale aankomsttijd gaan branden. Deze slimme stekker heeft ook een handige timerfunctie die ideaal is voor gebruik met apparaten zoals krultangen of broodroosterovens. U hoeft nooit meer naar huis te haasten van uw werk als u bent vergeten een apparaat los te koppelen - stel gewoon de timer in of deactiveer het apparaat met de gratis app op uw telefoon.

Beste met ingebouwde USB-poort: Zentec Living Wireless Wi-Fi Smart Plug

Image
Image

Als je twijfelt over hoe een slimme stekker je levensstijl kan verbeteren, bekijk dan de Zentec Living Wireless Wi-Fi Smart Plug Outlet met een ingebouwde USB-poort. Met een Zentec Living Wi-Fi smart plug heb je de controle over je apparaten als nooit tevoren, zelfs als je niet thuis bent, door je mobiele telefoon of tablet en de gratis Tuya Smart app te gebruiken.

Als er niets anders is, vind je misschien dat deze handige stekkers de prijs waard zijn, dankzij de ingebouwde 2.1 USB-oplader, ideaal voor het opladen van smartphones, koptelefoons, lawaaimakers of andere mobiele apparaten. Beide ruimtebesparende slimme stekkers zijn doordacht ontworpen zodat ze in een enkel dubbel stopcontact passen (of u kunt ze afzonderlijk in verschillende kamers van uw huis gebruiken). Bovendien worden deze slimme stekkers ondersteund door Zentec's 12-maanden - ook teruggarantiebeleid, zodat u ze zonder risico kunt uitproberen.

Beste voor IFTTT-gebruikers: Teckin Smart Plug

Image
Image

Deze mini-smartplug van Teckin werkt met elke wifi-router zonder dat een aparte hub of betaalde abonnementsservice nodig is. Plan de stekker om de elektronica automatisch aan en uit te zetten als dat nodig is, inclusief lampen, kleine apparaten of gereedschap. Met de countdown-timerfunctie stelt u eenvoudig een timer in zodat de slimme stekker het apparaat automatisch uitschakelt - perfect voor buiten- of vakantieverlichting of apparaten die vatbaar zijn voor oververhitting (lees: krultangen).

Gebruik de Smart Life-app om je apparaten overal op afstand te bedienen, zelfs als je op vakantie bent. Gebruik je Amazon Alexa, Google Home of IFTTT? Bedien je huishoudelijke apparaten met de slimme stekker door simpelweg spraakopdrachten te geven. Door het slanke ontwerp van deze kleine stekker kun je ook twee ministekkers in hetzelfde stopcontact plaatsen. Net als de meeste andere slimme stekkers is deze eenvoudig te installeren en vereist een beveiligde 2,4 GHz wifi-verbinding. De Teckin Smart Plug werkt met AC110-240V en kan een maximale belasting van 16A dragen.

Beste budget: Samsung SmartThings wifi-stekker

Image
Image

Als je een slimme stekker wilt uitproberen zonder te investeren in iets met een miljoen geavanceerde functies, dan is deze uit de Samsung SmartThings-serie een geweldige budgetkeuze. Het is eenvoudig in te stellen - net zo eenvoudig als verbinding maken met uw Wi-Fi - en laat u het gemak ervaren van apparaatbediening op afstand en spraakopdrachten voor een budgetprijs. Bovendien hoeft u geen slimme thuishub te hebben om te werken. Sluit gewoon de stekker aan op de SmartThings-app, sluit uw apparaat naar keuze aan en u bent klaar om te gaan. Het is compatibel met Amazon Alexa, Google Assistant en Samsung Bixby voor eenvoudige spraakbesturing.

De SmartThings Smart Plug heeft een compact ontwerp dat slechts één stopcontact dekt. Je kunt er zelfs twee samen in hetzelfde stopcontact plaatsen. En misschien wilt u er uiteindelijk meer dan één kopen - koppel meerdere Samsung-stekkers in de SmartThings-app om alle apparaten in dezelfde kamer te coördineren. Het is een enigszins beperkte functieset, maar de eenvoudige functionaliteit maakt dit een solide keuze voor een goedkope slimme plug.

Beste voor energiemonitoring: Wemo Insight Smart Plug

Image
Image

Als u uw energieverbruik in de gaten wilt houden, maakt de Wemo Insight Smart Plug het gemakkelijk om te controleren welke apparaten in uw huis het meeste stroom verbruiken. En het vereist geen slimme thuishub om te gebruiken. Bekijk de energiestatistieken van uw huis rechtstreeks vanuit de Wemo-app op uw smartphone en stel schema's in om energieverslindende apparaten automatisch in en uit te schakelen (en moeiteloos te besparen op uw volgende energierekening). Dit is een geweldige optie voor ruimteverwarmingstoestellen, entertainmentcentra en al het andere in uw huis dat extra stroom verbruikt zonder dat u het weet.

Maar de functies van de Wemo Insight gaan verder dan energiemonitoring. Beveiligingsfuncties omvatten een willekeurige timer die de lichten aan- en uitschakelt, zodat het lijkt alsof je thuis bent, zelfs als je weg bent. Net als verschillende andere slimme stekkers in deze lijst, biedt de Wemo app- en spraakbesturingsfuncties en werkt hij met zowel Amazon Alexa als Google Assistant. Het is ook compatibel met andere smart home-systemen zoals IFTTT en Nest-thermostaten. Als je al een van deze systemen hebt, past de Wemo er precies in. Je kunt hem ook gebruiken met Apple Homekit, maar je moet een extra apparaat, de Wemo Bridge genaamd, kopen om hem aan te sluiten.

Beste voor gebruik buitenshuis: TP-Link Kasa Outdoor Smart Plug

Image
Image

Met deze stevige, met wifi verbonden stekker kun je je buitenapparaten bedienen zonder dat je naar buiten hoeft. Net als de rest van de Kasa-productfamilie biedt de Outdoor Smart Plug app-bediening op afstand en spraakbediening met Amazon Alexa en Google Assistant. Het heeft een IP64-classificatie voor waterbestendigheid, waardoor het sterk genoeg is om de elementen te weerstaan. En met een wifi-bereik van 300 voet zou uw thuisrouter het moeten kunnen bereiken.

De Kasa Outdoor Smart Plug lijkt op een stekkerdoos omdat hij een snoer en twee individuele stopcontacten heeft. Hierdoor heb je een extra stekker buiten en bedien je ook je twee aangesloten apparaten apart. Het is perfect voor buitenverlichting, bovengrondse zwembadpompen, buitenventilatoren, luidsprekersystemen en meer.

Beste stekkerdoos: TP-Link Kasa Smart Wi-Fi stekkerdoos HS300

Image
Image

Als je veel elektronische apparaten op één plek hebt, zoals in een entertainmentcentrum, kantoor of keuken, is het kopen van een slimme stekkerdoos een geweldige manier om het aantal aangesloten apparaten te maximaliseren zonder al je stopcontacten te gebruiken ruimte. Steek de Kasa Smart Wi-Fi Power Strip in een enkel stopcontact en je hebt meteen zes slimme stekkers bij de hand, plus drie USB-poorten voor extra opladen. Er is geen slimme hub vereist, en het wordt geleverd met het extra voordeel van ingebouwde overspanningsbeveiliging om apparaten zoals laptops en telefoons te beschermen.

Elk stopcontact wordt afzonderlijk geregeld, dus je kunt de Kasa-app gebruiken om het energieverbruik te controleren en schema's in te stellen voor elke afzonderlijke stekker. Het is een geweldige manier om in de gaten te houden welke apparaten het meeste stroom verbruiken, plus het gemak van spraakbesturing met Amazon Alexa, Google Assistant of Microsoft Cortana. De drie extra USB-poorten zijn handig als je je telefoon moet opwaarderen, maar houd er rekening mee dat ze geen slimme functies hebben en gewoon oplaadpoorten zijn.

Onze favoriete slimme stekker is de Kasa Smart Wi-Fi Plug Mini van TP-Link omdat hij compact, betaalbaar en veelzijdig is. Afgezien van verwachte functies zoals spraakbesturing en app-bediening op afstand, heeft de Mini ook een "Scènes" -functie waarmee u met één druk op de knop het gedrag van meerdere apparaten kunt coördineren. Als je iets meer basic en budgetvriendelijk wilt, is de Samsung SmartThings Wi-Fi Plug een geweldige startersoptie.

Hoe we hebben getest

Onze deskundige reviewers en testers evalueren slimme stekkers op basis van installatiegemak, ontwerp en softwarefuncties. We steken de slimme stekker in een stopcontact in ons huis of appartement en evalueren hoe gemakkelijk het is om aan te sluiten en hoe compatibel het is met onze bestaande "domme" apparaten. We testen de stekker met lampen, airconditioners, ventilatoren en tv's, waarbij we letten op integraties die mogelijk bestaan voor Google Nest, Amazon Alexa, Apple HomeKit en andere slimme huisassistenten.

Ten slotte kijken we naar de gebruikerservaring als geheel, beoordelen we de waarde die wordt geboden door de slimme stekker en wegen we deze af tegen de prijs en concurrentie om een ultiem oordeel te vellen. Alle slimme stekkers die we testen, zijn gekocht door Lifewire; geen enkele wordt geleverd door fabrikanten.

Over onze vertrouwde experts

Emmeline Kaser, voormalig redacteur van Lifewire's productoverzichten, heeft meer dan vier jaar ervaring met het onderzoeken van en schrijven over de beste consumentenproducten die er zijn. Ze is gespecialiseerd in consumententechnologie.

Patrick Hyde schrijft al meer dan vier jaar over technologie en is een expert in consumententechnologie en elektronica, waaronder slimme thuistechnologie. Zijn werk is verschenen in een aantal toonaangevende publicaties en hij heeft eerdere ervaring als directeur marketingcommunicatie.

Waar u op moet letten bij een slimme stekker

Platform - Zorg ervoor dat elke stekker die u koopt, werkt met uw bestaande slimme hub. Als je nog geen hub hebt, kies er dan eerst een en bouw daar de rest van je slimme huis omheen. Als je veel Apple-apparaten hebt, zoek dan naar pluggen die HomeKit ondersteunen. Een ander belangrijk ding om naar te zoeken is IFTTT-compatibiliteit.

Scenes - Zoek naar slimme stekkers die scènes ondersteunen. Dit is een functie waarmee u meerdere slimme apparaten kunt instellen om samen in of uit te schakelen. Deze functie maakt het gemakkelijker om alle lichten in een kamer aan te doen, specifieke lichten aan te doen op hetzelfde moment dat u een apparaat zoals uw koffiezetapparaat activeert, of zelfs een licht willekeurig patroon in te stellen zodat het lijkt alsof u nog thuis als je echt op vakantie bent.

Energiemonitoring - Als u uw energieverbruik wilt bijhouden, zoek dan naar slimme stekkers met ingebouwde energiemonitoring. Dit maakt het gemakkelijk om te zien hoeveel stroom verschillende apparaten gebruiken, zodat u aanpassingen kunt maken om energie en geld te besparen.

Aanbevolen: