Hoe een CPU en koellichaam te installeren

Inhoudsopgave:

Hoe een CPU en koellichaam te installeren
Hoe een CPU en koellichaam te installeren
Anonim

Wat te weten

  • Open de processorvoet op het moederbord. Lijn de processor en de socket uit. Laat de CPU zakken totdat de pinnen in de gaten zitten.
  • Vergrendel de CPU op zijn plaats. Breng een thermische pad of thermische pasta aan op het blootgestelde deel van de processor.
  • Lijn het koellichaam boven de processor uit en klem het op zijn plaats. Steek de stroomconnector voor de koeleenheid in de ventilatorkop op het bord.

Dit artikel legt uit hoe je een koellichaam op een CPU installeert met het pin-grid array-processorontwerp dat door de meeste fabrikanten wordt gebruikt.

Hoe installeer ik een CPU en koellichaam

Als je je eigen pc bouwt, moet je weten hoe je een CPU op het moederbord installeert. U moet ook een koellichaamventilator bovenop de processor bevestigen om deze koel te houden.

Moederborden ondersteunen alleen specifieke merken en typen processors, dus lees alle documentatie voor je moederbord en processor voordat je verder gaat. Raadpleeg daarnaast de documentatie van het moederbord, de processor en de koeleenheid. U moet de locaties van de processorsleuf, montageclips voor het koellichaam en de kop van de CPU-ventilator weten.

Bij deze instructies wordt ervan uitgegaan dat u de CPU op het moederbord installeert voordat u het moederbord in de computerbehuizing installeert:

De stappen voor het vervangen van een bestaande processor zijn hetzelfde, maar u moet eerst de originele CPU verwijderen door de installatie-instructies om te draaien.

  1. Zoek de processorsocket op het moederbord en open de processorsleuf door de hendel aan de zijkant naar de open positie te tillen.

    Image
    Image
  2. Zoek het gecodeerde gedeelte van de processor dat wordt aangegeven door een diagonale hoek van de pinlay-out. Lijn de processor uit zodat deze hoek tussen de processor en de socket overeenkomt.

    Image
    Image
  3. Met de processor uitgelijnd op basis van de sleutel, zorg ervoor dat de pinnen zijn uitgelijnd met de socket en laat de CPU voorzichtig zakken zodat alle pinnen in de juiste gaten zitten.

    Image
    Image
  4. Vergrendel de CPU op zijn plaats door de hendel aan de zijkant van de processorsleuf omlaag te brengen totdat deze in de vergrendelde positie staat.

    Als de processor of koeloplossing is geleverd met een beschermplaat, lijn deze dan uit over de processor zoals aangegeven in de productdocumentatie.

    Image
    Image
  5. Breng een thermische pad of meerdere druppels koelpasta ter grootte van rijst aan op het blootgestelde deel van de processor. Als u pasta gebruikt, zorg er dan voor dat deze in een gelijkmatige dunne laag wordt verspreid over het hele gedeelte van de processor dat in contact komt met het koellichaam.

    Het is het beste om de pasta gelijkmatig te verdelen door je vinger af te dekken met een schone plastic zak. Dit voorkomt dat de pasta verontreinigd raakt.

    Image
    Image
  6. Lijn het koellichaam of de koeloplossing uit boven de processor zodat de klemmen in lijn zijn met de bevestigingspunten rond de processor.

    Image
    Image
  7. Klem het koellichaam op zijn plaats met behulp van de juiste montagetechniek die vereist is voor de oplossing. Dit kan worden gedaan door een lipje over een montageclip te tillen of door de koelplaat op het bord te schroeven. Raadpleeg de documentatie van het koellichaam om zeker te zijn van een juiste installatie.

    Wees voorzichtig in dit stadium, want er zal veel druk op het bord worden uitgeoefend. Een slip van een schroevendraaier kan veel schade aan het moederbord veroorzaken.

    Image
    Image
  8. Zoek de voedingskabel voor de ventilator van de koeloplossing en de CPU-ventilatorkop op het moederbord. Steek de voedingsconnector voor de koeleenheid in de ventilatorkop op het bord. Het moet worden ingetoetst, maar zorg ervoor dat het veilig is.

    Image
    Image

Wanneer alle resterende onderdelen die nodig zijn voor de werking zijn geïnstalleerd, moet het moederbord-BIOS detecteren of worden verteld welk type processor op het bord is geïnstalleerd. Raadpleeg de documentatie die bij de computer of het moederbord is geleverd voor informatie over het configureren van het BIOS voor het juiste CPU-model.

Aanbevolen: