Hoe de normale sjabloon in Microsoft Office aan te passen

Inhoudsopgave:

Hoe de normale sjabloon in Microsoft Office aan te passen
Hoe de normale sjabloon in Microsoft Office aan te passen
Anonim

Wat te weten

  • Sjablonen bevinden zich meestal op C:\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Microsoft\Templates.
  • Ga in Word naar File > Open > Browse > zoekTemplates > selecteer Normal.dot of Normal.dotm > maak de gewenste wijzigingen > Save.
  • Zorg ervoor dat u Word sluit en opnieuw opent om nieuwe wijzigingen te zien.

Dit artikel legt uit hoe u de normale sjabloon in Microsoft Office kunt aanpassen. Instructies zijn van toepassing op alle versies van Microsoft Word voor het Windows-bureaublad.

Hoe de normale sjabloon in Microsoft Office aan te passen

  1. Select File > Open. Gebruik de Browse knop om een bestandsverkenner te starten venster en open vervolgens C:\Users\[gebruikersnaam]\AppData\Roaming\Microsoft\Templates.

    Sommige computers verbergen standaard bepaalde mappen, waaronder AppData. Als u Windows Verkenner niet hebt geconfigureerd om alle bestanden weer te geven, typt u de padnaam in de balk bovenaan het venster Openen.

  2. Kies de Normal.dot of Normal.dotm optie.

    Image
    Image
  3. Maak uw opmaakwijzigingen in de interface op dezelfde manier als in elk Word-document. Pas alleen die instellingen toe die bedoeld zijn als standaardinstellingen voor elk toekomstig Word-document. Stel tekstvoorkeuren, standaardafstanden, pagina-achtergronden, kop- en voetteksten, tabelstijlen en gerelateerde elementen in.

  4. Als u klaar bent, slaat u het document op.
  5. Sluit Word en open het opnieuw. Selecteer Nieuw. Worden uw voorkeuren weerspiegeld wanneer u aan dit nieuwe document begint? Als dit niet het geval is, moet u het misschien opnieuw proberen of contact opnemen met Microsoft Support voor aanvullende probleemoplossing of advies.

Normale stijl aanpassen

Als alternatief kun je veel eenvoudige aanpassingen standaard maken zonder je druk te maken over de normale sjabloon. Klik met de rechtermuisknop op de Normal Style in het File menu van het lint om uw lettertype, alinea en andere wijzigingen aan te brengen in het scherm Modify Style. Deze wijziging wijzigt de stijl voor alleen dat document, tenzij u op Toepassen op alle documenten onderaan het dialoogvenster klikt. Deze benadering beperkt uw gereedschapsopties, maar het kan geweldig zijn als u zich alleen zorgen maakt over het aanpassen van lettertypen en spatiëring.

Aanbevolen: