5 Beste gratis dubbele nummerzoekers

Inhoudsopgave:

5 Beste gratis dubbele nummerzoekers
5 Beste gratis dubbele nummerzoekers
Anonim

Tenzij je een perfect geheugen hebt of een goed georganiseerde lijst van je nummers bijhoudt, zul je eindigen met ten minste één dubbel bestand in je bibliotheek. Het is onpraktisch om dubbele bestanden te vinden door naar uw volledige muziekbibliotheek te luisteren. Dubbele bestandszoekers zijn in deze situatie geweldig om te gebruiken voor het opschonen van uw muziekcollectie en het terugwinnen van verloren ruimte op de harde schijf.

Als je muziek is opgeslagen op iTunes, gebruik dan iTunes om de dubbele bestanden te zoeken en te verwijderen in plaats van een ander programma te installeren.

AllDup

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Scan meerdere mappen tegelijk.
  • Vergelijk met meerdere factoren.
  • Scannen in ZIP- en RAR-bestanden.

Wat we niet leuk vinden

Kan moeilijk zijn om te beginnen.

AllDup bevat een indrukwekkende reeks functies voor een gratis dubbele bestandszoeker. Het lijkt opties te hebben die alleen te zien zijn in de premiumversies van vergelijkbare tools.

Enkele van de betere functies zijn onder meer de mogelijkheid om in meerdere mappen of harde schijven tegelijk te zoeken en bestanden van alle bronnen of alleen binnen dezelfde map te vergelijken. Dit precisieniveau onderscheidt deze van andere dubbele bestandszoekers.

Bovendien kan AllDup bestanden byte voor byte vergelijken, evenals op bestandskenmerken en andere normale criteria (zoals naam, extensie en grootte). Wat meer is, is de mogelijkheid om binnen RAR- en ZIP-bestanden te scannen, bestandstypen en mappen expliciet op te nemen of uit te sluiten, en een voorbeeld van de muziek te bekijken zonder de software te verlaten.

Er is zowel een normale als een draagbare versie van deze dubbele bestandszoeker.

Duplicate Cleaner Gratis

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Scan meerdere bestandstijden.
  • Stem je bestandszoekopdracht aan.
  • Bepaal wat je wilt verwijderen.

Wat we niet leuk vinden

Een proefversie van een betaalde editie.

Deze gratis scanner voor dubbele bestanden voor Windows heeft de mogelijkheid om verschillende muziekformaten zoals MP3, M4A, M4P, WMA, FLAC, OGG, APE en andere diepgaand te scannen.

De interface is gemakkelijk te gebruiken en heeft een indrukwekkend scala aan opties om je zoekopdracht te verfijnen. De selectie-assistent is vooral handig om snel bestanden te markeren voor verwijdering op basis van uw criteria.

Criteria kunnen overeenkomende audiotags bevatten, zoals de artiest, titel en album, evenals het genre, de lengte, het jaar, eventuele opmerkingen en andere. Anders kunt u de zoekopdracht alleen laten zoeken naar dubbele audiogegevens en alle tags negeren.

Je kunt ook zoekfilters gebruiken die rekening houden met de aanmaak- en wijzigingsdatum, grootte en bestandsextensie van het bestand, plus zoeken in Zipping-archieven.

Zodra Duplicate Cleaner een lijst met resultaten geeft, gebruikt u de selectie-assistent om te markeren wat u wilt verwijderen. Sommige van die opties omvatten het bewaren van het bestand dat het langste, het kleinste is, de kortste naam heeft, of zelfs het verwijderen van elk duplicaat op één na.

Dit programma is slechts een proefversie van de professionele editie. Hoewel het echter niet de volledige software is, functioneert het nog steeds als een gemakkelijke manier om dubbele bestanden te vinden en te verwijderen, zolang de groep beperkt is tot 100 bestanden of minder.

Overeenkomst

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Goed georganiseerde interface.
  • Ondersteunt meerdere formaten.
  • Vergelijkt op basis van de bestandsinhoud.

Wat we niet leuk vinden

Interface is behoorlijk lelijk.

Similarity is een fantastisch freeware-programma dat zoekt naar dubbele muziekbestanden. Het maakt gebruik van geavanceerde algoritmen die audiobestanden vergelijken op basis van geluidsinhoud in plaats van binaire patronen.

Similarity kijkt ook naar MP3-tags en heeft een experimentele modus voor diep scannen. Resultaten worden getoond op het tabblad Resultaten.

Klik met de rechtermuisknop op bestanden voor opties, zoals een spectrum- of echografie-analyse van de bestanden om te zien hoe vergelijkbaar de bestanden zijn.

Het programma is compatibel met een reeks lossy en lossless audioformaten zoals MP3, WMA, OGG, FLAC, ASF, APE, MPC en andere.

Dubbele muziekbestandenzoeker

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Mappen en submappen scannen.

Wat we niet leuk vinden

  • Alleen MP3.
  • Gedateerde interface.
  • Vereist Winamp.

Deze dubbele bestandszoeker vergelijkt muziekbestanden door te zoeken naar overeenkomende bestandsnamen, MP3-tags, CRC-controlesommen en bestandsgroottes.

In de instellingen bepa alt u naar welke muziekbestanden het programma moet scannen en of het door submappen moet kijken.

Hoewel de programma-interface als geheel niet super up-to-date is, worden de resultaten naast elkaar weergegeven, zodat u de grootte en naam van de dubbele bestanden kunt vergelijken en kunt selecteren welke moeten blijven of ga.

Duplicate Music Files Finder wordt ook geleverd met een ingebouwde set tools voor het beheren van uw bestanden. Het kan bijvoorbeeld slecht geformatteerde muziekbestanden automatisch hernoemen door naar de metadata van het nummer te kijken en het bestand dienovereenkomstig te hernoemen. Er is ook een snelle tag-editor en je kunt dubbele bestanden afspelen om ze te controleren voordat ze worden verwijderd.

Als je Winamp niet hebt geïnstalleerd, klaagt het programma erover, maar een snelle herconfiguratie die wijst naar waar je favoriete mediaspeler is geïnstalleerd, zal dat oplossen.

Eenvoudige dubbele vinder

Image
Image

Wat we leuk vinden

  • Eenvoudig te gebruiken.
  • Scan meerdere stations en mappen.
  • Scanresultaten opslaan.

Wat we niet leuk vinden

Misschien te simpel voor sommigen.

Deze dubbele bestandszoeker doet zijn naam eer aan. Het is heel gemakkelijk te gebruiken. De wizard leidt je door elke stap en er zijn niet veel verwarrende opties die je in de weg staan.

Begin met het kiezen van de mappen of harde schijven die wel en niet moeten worden opgenomen in de scan, de bestandstypen waarnaar het wel en niet moet zoeken, en de maximale en minimale bestandsgrootte om verder te bezuinigen op de resultaten.

Klik door de wizard om de resultaten te zien en de opties te vinden voor het verwijderen van de dubbele muziek. U kunt bijvoorbeeld automatisch de nieuwste of oudste versie behouden of de versie die u niet wilt handmatig verwijderen.

Je kunt de dubbele lijst zelfs opslaan in een DUP-bestand, zodat je het in de toekomst opnieuw kunt openen zonder opnieuw te hoeven scannen.

Aanbevolen: