Bijgewerkte afmetingen van Twitter-profielfoto's

Inhoudsopgave:

Bijgewerkte afmetingen van Twitter-profielfoto's
Bijgewerkte afmetingen van Twitter-profielfoto's
Anonim

Elk social media-account heeft baat bij een profielfoto, en Twitter is niet anders. De sfeer die je ermee creëert, kan de toon zetten voor je hele feed. Het maakt niet uit hoeveel kwaliteitsinformatie of geestige reacties u naar uw sociale netwerken stuurt, eerste indrukken zijn bijna altijd visueel. Daarom kun je als volgt de juiste afbeelding voor Twitter maken, zodat je jezelf niet effectief saboteert met een uitgerekte en gepixelde profielfoto.

Optimale afmetingen van Twitter-profielfoto

Twitter verandert van tijd tot tijd de optimale profielfoto-afmetingen, maar één ding waarop u altijd kunt rekenen, is dat een grote afbeelding altijd kan worden bijgesneden tot het kleine afbeeldingsformaat dat Twitter gebruikt. Begin dus groot en gebruik de volgende afmetingen als richtlijnen voor de vele manieren waarop uw profielafbeelding wordt weergegeven:

Image
Image
  • 400 x 400 pixels: dit is de grootte die het sociale netwerk aanbeveelt. Als je een afbeelding uploadt die kleiner is dan deze, zal Twitter deze niet uitrekken om hem groter te maken. Het verschijnt in het kleinere formaat. De enige keer dat u de afbeelding op dit formaat ziet, is wanneer een webbezoeker vanuit uw profiel op uw profielfoto klikt. Afhankelijk van uw browser, kan het openen in een volledig leeg venster, of het kan verschijnen.
  • 73 x 73 pixels: dit is de op één na grootste maat waarop je Twitter-profielfoto wordt weergegeven en deze verschijnt op je profielpagina boven je bio.
  • 48 x 48 pixels: Je profielfoto wordt het meest gezien in dit formaat. Het verschijnt naast je tweets in de feeds van mensen.
  • 31 x 31 pixels: dit is de kleinste die je je profielfoto ziet en is alleen voor jou zichtbaar. Deze miniversie verschijnt alleen als je op je startscherm bent.

Tips voor het optimaliseren van je Twitter-profielfoto

Een goede foto geeft een goede eerste indruk. Hier zijn enkele tips voor het optimaliseren van uw profielafbeelding.

Begin met een foto van goede kwaliteit

Je moet iets van kwaliteit in de vergelijking stoppen om kwaliteit eruit te krijgen. Zorg er dus voor dat u begint met een afbeelding van hoge kwaliteit van ten minste 400 bij 400 pixels groot.

Afbeeldingen optimaliseren voor het web

Als je dat niet doet, doet Twitter het voor je door de bestandsgrootte van je foto te verkleinen en de kwaliteit te verminderen tot 72 pixels per inch, wat standaard is voor webafbeeldingen.

Selecteer een foto waarop u een ster draagt, niet uw halsband

Nadat je een kwaliteitsafbeelding hebt geselecteerd, moet je ervoor zorgen dat deze is bijgesneden om je gezicht precies in het midden te plaatsen, omdat andere objecten je kunnen afleiden.

Optimaliseer uw kopafbeelding

Twitter's kopafbeelding wordt direct in je profiel weergegeven. Het sociale netwerk raadt een formaat van 1500x1500 aan. Deze afbeelding vervaagt naar zwart omdat je Twitter-bio erop wordt geplaatst. Je kunt ook een achtergrondafbeelding uploaden als je wilt.

Aanbevolen: