Hoe VR je kan helpen fit te worden

Inhoudsopgave:

Hoe VR je kan helpen fit te worden
Hoe VR je kan helpen fit te worden
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Als het coronavirus je weghoudt van de sportschool en je goede voornemens voor het nieuwe jaar, wil je misschien een training in virtual reality proberen.
  • Wetenschappers zeggen dat er echte voordelen zijn aan virtuele oefening, en je kunt zelfs online beoordelingen vinden die je laten zien hoeveel calorieën het spelen van een bepaald spel zal verbranden.
  • Een voorbeeld van het nieuwe type VR-fitnessgames is Supernatural, dat een verscheidenheid aan verre omgevingen biedt om te zweten voor dagelijkse trainingsroutines.
Image
Image

Als de pandemie van het coronavirus je gebruikelijke goede voornemens voor het nieuwe jaar heeft aangetast, overweeg dan om virtual reality een kans te geven om in vorm te komen.

Virtual reality-toepassingen gericht op het fitnesspubliek variëren van boksen tot allerlei soorten oefeningen in virtuele omgevingen. Maar hoewel de afbeeldingen virtueel zijn, is het zweet echt, en er zit zelfs enige wetenschap achter het idee. Uit een recent artikel in het British Journal of He alth Psychology blijkt dat sporters zich beter voelen wanneer ze zich onderdompelen in muziek en computergesimuleerde omgevingen.

"Het was nogal opvallend hoe de combinatie van virtual reality met muziek het sportgerelateerd plezier verhoogde, vergeleken met alleen muziek of controlecondities", een van de co-auteurs van het artikel, Costas Karageorghis, een professor aan de Brunel University London, zei in een persbericht.

"Onze bevindingen tonen het overvloedige potentieel aan voor het gebruik van virtual reality in combinatie met muziek om mensen meer fysiek actief te maken in hun eigen huis."

Gamen in naam van de wetenschap

De auteurs van het artikel voerden een experiment uit met 24 vrijwilligers op hometrainers en ontdekten dat het gebruik van VR met muziek het waargenomen plezier met 26,4% verhoogde, vergeleken met een controleconditie zonder VR of muziek. En de VR gecombineerd met muziek verhoogde het plezier met 17,5%, vergeleken met muziek alleen.

Een team van het Virtual Reality Institute of He alth and Exercise aan de San Francisco State University werkt aan het berekenen van het soort trainingen dat VR-games aan gebruikers kunnen bieden. "We kijken in feite naar hoe virtual reality-gaming een vorm van lichaamsbeweging kan zijn", vertelde Dr. Jimmy Bagley, hoofdonderzoeker en assistent-professor in de kinesiologie, aan NBC.

Zijn team heeft online VR-oefeningsbeoordelingen gemaakt. Met behulp van deze rekenmachine verbrandt het spelen van Orc Hunter ongeveer vier calorieën per minuut, hetzelfde als lopen. Om de calorieën echt te verbranden, wil je misschien Audio Trip spelen, dat ongeveer acht calorieën per minuut verbrandt, vergelijkbaar met tennis.

Image
Image

"We gaan ervan uit dat de gebruikers van onze gegevens geïnteresseerd zijn in lichaamsbeweging", aldus de website van het instituut.

"We richten ons daarom op het helpen identificeren van games met een hoge intensiteit. We gaan ervan uit dat de gebruiker beweging niet opzettelijk vermijdt tijdens het spelen, maar ook niet doelbewust op zoek gaat naar meer dan wat de game nodig heeft om succesvol te zijn. We proberen toe te passen een redelijke standaard hiervoor en meet wat wij beschouwen als typisch spel dat nodig is om de doelen van het spel te behalen."

Futuristische trainingen

Voor degenen die willen trainen in situaties die ver verwijderd zijn van onze huidige grimmige realiteit, biedt Supernatural een verscheidenheid aan verre omgevingen om te zweten tot dagelijkse trainingsroutines van echte trainers. Gebruikers kunnen met futuristische vleermuizen naar sommige inkomende objecten slingeren of hurken om anderen te ontwijken.

"Zweet bovenop een vulkaan in Ethiopië, " verkondigt de website. "Lunge op de gletsjers van IJsland. Mediteer tussen de ruïnes van Machu Picchu. Zonder ooit van huis te gaan."

Dansers willen misschien eens kijken bij FitXR, dat boks- en dansprogramma's biedt, variërend van beginners- tot geavanceerde trainingen. De trainingen hebben verschillende intensiteiten, variërend in lengte van drie minuten tot 60 minuten trainingen.

Het was opvallend hoe de combinatie van virtual reality met muziek het bewegingsgerelateerd plezier verhoogde.

Als je muziek wilt combineren met iets gewelddadigers, biedt Beat Saber sabels die door bewegende doelen snijden op vrolijke deuntjes. "Het lijkt een beetje op een kruising tussen Guitar Hero en Star Wars, hoewel geen van beide franchises verbonden is met Beat Saber", aldus een recensent bij The Sun.

"De blokken komen naar je toe, elk met een richtingspijl die aangeeft hoe je er doorheen moet snijden. Je linker- en rechterlichtzwaarden hebben verschillende kleuren en komen overeen met verschillende blokken."

Ik ben enthousiast over het idee om in virtual reality te trainen, en alleen al het kijken naar de duizelingwekkende lijst met beschikbare trainingstitels deed mijn hartslag stijgen. Kon ik nu maar een Oculus Quest vinden die op voorraad is.

Aanbevolen: