De Xbox Game Pass annuleren

Inhoudsopgave:

De Xbox Game Pass annuleren
De Xbox Game Pass annuleren
Anonim

Wat te weten

  • De enige manier om Xbox Game Pass te annuleren, is door de Microsoft-website te gebruiken.
  • Ga om te annuleren naar account.microsoft.com > Services & abonnementen > Aanmelden> Beheren > Annuleren > Volgende > Annulering bevestigen.
  • Als u automatische verlenging wilt uitschakelen, gaat u naar > Services en abonnementen > Beheer > Wijzigen> Terugkerende facturering uitschakelen > Annulering bevestigen.

Dit artikel legt uit hoe je je Xbox Game Pass annuleert en hoe je automatische verlenging uitschakelt. Instructies zijn van toepassing op de huidige webbrowsers op je Xbox, pc en mobiele apparaten.

In uiterst zeldzame gevallen kan het annuleren van Xbox Game Pass ervoor zorgen dat je geen fysieke of digitale kopieën kunt spelen van compatibele games die je daadwerkelijk bezit. Neem in dat geval contact op met de klantenondersteuning van Microsoft. Je mag absoluut de toegang tot games die je bezit niet verliezen als je Xbox Game Pass opzegt.

Xbox Game Pass annuleren

De enige manier om Xbox Game Pass te annuleren, is door de Microsoft-website te gebruiken. Je kunt dit doen op een computer, telefoon of zelfs de webbrowser op je Xbox One.

Zo annuleer je Xbox Game Pass:

Als je de optie voor het beheren of annuleren van je abonnement niet ziet en je gebruikt een webbrowser op je telefoon of Xbox One, probeer dan een andere browser of schakel over naar een computer.

  1. Navigeer naar account.microsoft.com.

    Image
    Image
  2. Klik op Diensten en abonnementen.

    Image
    Image
  3. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in als daarom wordt gevraagd en klik op Aanmelden.

    Image
    Image
  4. Zoek Xbox Game Pass in de lijst met je services en abonnementen en klik op Beheren.

    Image
    Image
  5. Klik op Annuleren.

    Selecteer Change > Schakel terugkerende facturering uit om te voorkomen dat uw abonnement elke maand automatisch wordt verlengd.

    Image
    Image
  6. Selecteer een optie en klik op Volgende.

    Met deze opties kun je blijven spelen totdat je abonnement afloopt, of annuleren en een gedeeltelijke terugbetaling ontvangen. Als je ervoor kiest om de gedeeltelijke terugbetaling te ontvangen, verlies je onmiddellijk de toegang tot al je Xbox Game Pass-games.

    Image
    Image
  7. Klik Annulering bevestigen.

    Image
    Image
  8. Je Xbox Game Pass-abonnement wordt geannuleerd.

De automatische verlenging van Xbox Game Pass uitschakelen

De andere manier om Xbox Game Pass te annuleren, is door automatische verlenging uit te schakelen. Deze optie is vergelijkbaar met de annuleringsoptie die Xbox Game Pass actief laat tot het einde van je huidige abonnementsperiode. Als je deze optie gebruikt, kun je je Game Pass-games blijven spelen totdat je abonnement afloopt.

Ga deze route als je denkt dat je klaar bent met Game Pass voor het einde van je huidige abonnementsperiode; het voorkomt dat het abonnement automatisch wordt verlengd. Als je aan het einde van je abonnementsperiode bent en nog steeds games van de service speelt, hoef je je alleen maar opnieuw te abonneren.

Hier leest u hoe u automatische verlenging voor Xbox Game Pass uitschakelt:

  1. Navigeer naar account.microsoft.com.

    Image
    Image
  2. Klik op Diensten en abonnementen.

    Image
    Image
  3. Zoek Xbox Game Pass in de lijst en klik op Beheren.

    Image
    Image
  4. Klik op Wijzigen.

    Image
    Image
  5. Klik op Schakel terugkerende facturering uit.

    Als je momenteel een jaarabonnement hebt en je zou liever een maandelijks abonnement hebben, selecteer dan Switch abonnement.

    Image
    Image
  6. Klik op Annulering bevestigen.

    Image
    Image

    Als je je Xbox Game Pass-games wilt blijven spelen, moet je je handmatig opnieuw abonneren nadat je abonnement afloopt. Dit is handig als je denkt dat je een pauze kunt nemen van je Game Pass-spellen en wat geld wilt besparen.

  7. Als je abonnementsperiode afloopt, brengt Microsoft je niets meer in rekening en verlies je de toegang tot je Xbox Game Pass-games.

Wat gebeurt er als je de Xbox Game Pass annuleert?

Microsoft biedt twee manieren om een Xbox Game Pass-abonnement te beëindigen, en ze hebben elk verschillende gevolgen.

  • Opzeggen Xbox Game Pass: als je je abonnement opzegt, heb je de mogelijkheid om een gedeeltelijke terugbetaling te ontvangen of je abonnement te beëindigen wanneer het afloopt.
  • Automatische verlenging uitschakelen: als u terugkerende facturering voor uw abonnement beëindigt, annuleert Microsoft dit automatisch wanneer uw abonnement afloopt.

Het annuleren van de Xbox Game Pass heeft geen invloed op de prestaties die je tijdens je inschrijvingsperiode hebt verdiend, en je verliest geen voortgang die je hebt gemaakt tijdens het spelen van de titels.

Als je besluit je op een later tijdstip opnieuw te abonneren, kun je doorgaan waar je was gebleven zolang je opgeslagen gegevens beschikbaar zijn op je console of in de cloud. Je kunt ook toestaan dat je verder speelt waar je was gebleven als je een digitale of fysieke kopie koopt van een game die je bent begonnen terwijl je geabonneerd was op Xbox Game Pass.

Aanbevolen: