Hoe u Augmented Reality (AR) op uw iPhone kunt gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe u Augmented Reality (AR) op uw iPhone kunt gebruiken
Hoe u Augmented Reality (AR) op uw iPhone kunt gebruiken
Anonim

Wat te weten

  • Je hebt een app nodig die augmented reality-functies biedt.
  • Vanaf iOS 11 ondersteunen iPhones augmented reality op besturingssysteemniveau.

Dit artikel legt uit wat augmented reality is, wat je nodig hebt om het te gebruiken op een iPhone of iPad, en enkele opmerkelijke apps met augmented reality-functies voor iOS 11 of hoger.

Wat is augmented reality?

Augmented Reality, of AR, is een technologie die digitale informatie over de echte wereld legt, met behulp van apps op smartphones en andere apparaten. Over het algemeen laten augmented reality-apps gebruikers door de camera's op hun apparaten "kijken". De apps voegen vervolgens gegevens van internet toe aan de afbeelding die wordt weergegeven.

Augmented reality krijgt niet dezelfde hype als virtual reality (VR), maar het heeft het potentieel om een veel breder gebruikte en veel meer wereldveranderende technologie te worden. En, in tegenstelling tot VR, kun je augmented reality gebruiken zonder accessoires te kopen, zoals een heads-up display of een speciale bril.

Image
Image

Waarschijnlijk het bekendste voorbeeld van augmented reality is Pokemon Go. Het is ook een geweldig voorbeeld van hoe de technologie kan werken.

Met Pokemon Go open je de app en richt je je smartphone ergens op. De app laat zien wat er wordt "gezien" door de camera van je telefoon. Als er dan een Pokemon in de buurt is, lijkt het digitale personage in de echte wereld te bestaan.

Een ander handig voorbeeld is de Vivino-app, waarmee je kunt volgen welke wijnen je drinkt. Met augmented reality houd je de wijnkaart van een restaurant voor de camera van je telefoon om te 'zien'. De app herkent elke wijn op de lijst en plaatst de gemiddelde beoordeling van die wijn op de lijst om u te helpen een goede keuze te maken.

Omdat AR met veel bestaande smartphones werkt, en omdat je het in het dagelijks leven veel natuurlijker kunt gebruiken en geen headset hoeft te dragen die je afsnijdt van de wereld zoals bij VR. Veel waarnemers voorspellen dat augmented reality op grote schaal zal worden gebruikt en het potentieel zal hebben om de manier waarop we veel dingen doen te veranderen (van dagelijkse activiteiten tot gespecialiseerde taken).

Wat u nodig heeft om Augmented Reality op de iPhone of iPad te gebruiken

In tegenstelling tot virtual reality op de iPhone, kan bijna iedereen augmented reality op zijn iPhone gebruiken. Het enige dat u nodig hebt, is een app die augmented reality-functies biedt. Sommige apps hebben mogelijk andere functies nodig, zoals gps of wifi, maar als je een telefoon hebt waarop apps kunnen worden uitgevoerd, heb je die functies ook.

Vanaf de release van iOS 11 ondersteunen vrijwel alle recente iPhones augmented reality geleverd op het niveau van het besturingssysteem. Dat is te danken aan het ARKit-framework, dat Apple heeft gemaakt om app-ontwikkelaars te helpen eenvoudiger AR-apps te maken. Dankzij iOS 11 en ARKit is er een explosie van AR-apps geweest. Bekijk 12 van onze favoriete AR-apps voor de iPhone en iPad.

Apple heeft een LiDAR-systeem geïntroduceerd op zijn 2020 iPad Pro-modellen, maar het v alt nog te bezien hoe het zal worden gebruikt. U kunt er zeker van zijn dat het LiDAR-systeem nuttig zal zijn om AR nog beter te maken.

Opmerkelijke Augmented Reality-apps voor iPhone en iPad

Als je vandaag augmented reality op de iPhone of iPad wilt bekijken, zijn hier enkele geweldige apps om mee te beginnen:

Amikasa: Het moeilijkste deel van meubelwinkelen is uitzoeken of een stuk goed zal werken in je ruimte. Amikasa lost dat op door meubels in je kamer te plaatsen.

Pokemon Go: In dit geweldige spel zijn Pokemon overal "verborgen" - binnen en buiten, wereldwijd - en je kunt vinden, vangen, trainen, en bevecht ze met je smartphone en de camera.

Vivino: Maak foto's van de fles wijn die je drinkt, en de app herkent deze. Beoordeel wijnen om een smaakprofiel te maken en uw favorieten bij te houden, en gebruik vervolgens de app om de beste prijzen in de buurt te vinden.

Zombies GO!: Denk aan Pokemon Go, maar zet zombies in plaats van schattige wezens, en je hebt het basisidee. Het leuke is dat de zombies in de echte wereld verschijnen, recht voor je neus.

Op zoek naar nog meer augmented reality-apps? Bekijk de 10 beste iPhone Augmented Reality (AR) apps.

De toekomst van augmented reality op iPhone

Zelfs cooler dan de AR-functies die zijn ingebouwd in iOS 11 en de hardware om ze te ondersteunen in de iPhone X-serie, gaan er geruchten dat Apple werkt aan brillen met ingebouwde augmented reality-functies. Deze zouden vergelijkbaar zijn met Google Glass of Snap Spectacles - die worden gebruikt voor het maken van foto's in Snapchat - maar verbonden met je iPhone. Apps op uw iPhone zouden gegevens naar de bril voeren en die gegevens zouden worden weergegeven op de lens van de bril waar alleen de gebruiker deze kan zien.

Alleen de tijd zal leren of die bril ooit wordt uitgebracht en, als dat zo is, of ze een succes zijn. Google Glass bijvoorbeeld was grotendeels een mislukking en wordt niet meer geproduceerd. Maar Apple heeft een staat van dienst om technologie modieus te maken en te integreren in ons dagelijks leven. Als een bedrijf AR-brillen kan produceren die veel worden gebruikt, is Apple waarschijnlijk degene.

Aanbevolen: