Wat is Vevo? Een introductie tot het populaire muziekvideoplatform

Inhoudsopgave:

Wat is Vevo? Een introductie tot het populaire muziekvideoplatform
Wat is Vevo? Een introductie tot het populaire muziekvideoplatform
Anonim

Misschien heb je de naam Vevo onder aan muziekvideo's gezien. Vevo is een premium muziekvideo-entiteit die tot doel heeft een stem en een wereldwijd platform te geven aan opkomende en gevestigde artiesten van Universal Music Group, Sony Music Entertainment en Warner Music Group. Vevo heeft een paar veranderingen ondergaan sinds de lancering in 2009, dus hier is een blik op de geschiedenis van Vevo en waar het nu staat.

Image
Image

Vevo's geschiedenis

Vevo, wiens naam video en evolutie combineert, wilde de manier veranderen waarop muziekvideo's fans bereiken. Universal Music Group, Sony Music Entertainment en EMI vormden de onderneming in 2009 en de Warner Music-groep voegde zich in 2016 bij het plezier. EMI verliet uiteindelijk het partnerschap om zijn eigen muziekvideoleveringssysteem na te streven.

De website Vevo.com was oorspronkelijk een platform voor het streamen van muziekvideo's. Samen met de bijbehorende mobiele app was Vevo aanvankelijk succesvol bij zowel kijkers als adverteerders. Een samenwerkings- en winstdelingsovereenkomst met Google betekende dat de video's van Vevo ook op YouTube werden gestreamd.

Maar YouTube en Vevo streden om macht en controle. In 2018 zwaaide Vevo met de witte vlag en gaf toe aan het monsterbereik van YouTube. In de toekomst kondigde Vevo aan dat het zijn streamingdienst en apps zou sluiten en zich zou concentreren op het cultiveren en delen van originele inhoud via andere kanalen.

Vevo Vandaag

Vevo is nu verantwoordelijk voor het uitbrengen van meer dan 450.000 video's, met meer dan een miljard kijkuren voor zijn video's per maand. Naast het presenteren van zijn artiesten, produceert Vevo originele shows, waaronder Ctrl, dat de reizen van stedelijke muziekartiesten volgt, en Rounds, dat kijkt naar Europese artiesten.

Andere originele inhoud omvat Lift, dat exclusieve uitvoeringen van jonge, opkomende artiesten laat zien, en DSCVR, dat nieuwe artiesten wil helpen een publiek te bereiken. Er zijn ook beelden van achter de schermen, live optredens en interviews met artiesten.

Waar vind je Vevo-inhoud

De Vevo-website is niet langer een bron voor het streamen van Vevo-inhoud. Toch zijn er verschillende platforms waar je kunt genieten van het aanbod van Vevo. Zoek naar de Vevo-branding in de rechterbenedenhoek van een muziekvideo om er zeker van te zijn dat je een Vevo-productie bekijkt.

YouTube

YouTube is de grootste host van Vevo-muziekvideo's en -shows. Navigeer naar het Vevo-kanaal op YouTube, dat bijna 20 miljoen abonnees heeft, om nieuwe video's te zien en door bijna 20.000 video's te bladeren, gecategoriseerd op genre, albums, afspeellijsten, nieuwe releases en meer.

Image
Image

Er zijn ook aanbevolen kanalen binnen het Vevo-kanaal voor Vevo-afspeellijsten, Vevo-subkanalen van artiesten en Vevo voor andere landen.

Image
Image

Roku

Voeg het Vevo-kanaal toe op Roku om toegang te krijgen tot meer dan 14.000 HD-video's en afspeellijsten.

Image
Image

Apple TV

Voeg de Vevo-app toe aan Apple TV voor officiële artiestenvideo's, exclusieve optredens en originele inhoud. Zoek naar inhoud of blader om nieuwe muziek te vinden.

Image
Image

Meer plaatsen

Vind Vevo-kanalen of apps voor Samsung TV Plus, Amazon Fire TV-apparaten, Alexa-apparaten, Pluto TV, Sky Q, Now TV en Xumo.

Aanbevolen: