5 manieren om de ontvangst van uw autoradio te verbeteren

Inhoudsopgave:

5 manieren om de ontvangst van uw autoradio te verbeteren
5 manieren om de ontvangst van uw autoradio te verbeteren
Anonim

Als je vervelende signaaldalingen of interferentie ervaart wanneer je naar je autoradio probeert te luisteren, dan is de kans groot dat het werd veroorzaakt door iets waar je eigenlijk niets aan kunt doen.

Image
Image

Afhankelijk van of je probeert af te stemmen op je favoriete talkshow op de AM-band, of naar muziek luistert op de FM-band, kan alles, van hoge gebouwen tot zonnevlammen, een negatieve invloed hebben op je luisterervaring. En tenzij je veel aantrekkingskracht hebt op het plaatselijke bestemmingsplan - of je hebt bedacht hoe je de zon kunt beheersen met de kracht van je geest - zullen de meeste van die problemen stevig vallen op de "kan niets doen daarover" kant van de lijn.

Als uw ontvangstproblemen echter aanhouden, heeft u waarschijnlijk te maken met een storing in de apparatuur, waarvan de meeste eenvoudig kunnen worden verholpen.

Is uw antennemast uitgeschoven?

Er zijn veel manieren waarop een handmatige antennemast naar binnen kan worden geduwd, bijvoorbeeld als een autowasserette is vergeten hem er weer uit te trekken, of misschien heeft een grote vogel besloten erop te gaan zitten. Hoe dan ook, als je een uitschuifbare mast hebt en je ontvangst is de laatste tijd verschrikkelijk geweest, dan is het zeker de moeite waard om dit eerst te controleren.

Aangezien antennes werken door radiogolven op te vangen, is het niet meer dan logisch dat als ze in de auto worden geduwd, het voor je antenne moeilijk kan zijn om correct te functioneren. Als je hem er weer uittrekt, als je merkt dat hij erin is geschoven, is dat misschien alles wat nodig is om je ontvangst enorm te verbeteren.

Dit klinkt misschien als extreem basale dingen, maar het is eigenlijk verrassend gebruikelijk dat handmatige antennes worden ingetrokken en vervolgens zo worden achtergelaten. Omdat er geen mechanisme is om te voorkomen dat deze masten worden ingetrokken, kan iedereen langslopen en je antenne naar beneden schuiven. Het is vooral gebruikelijk dat autowasserettes deze naar binnen duwen om te voorkomen dat ze afbreken in de was, en als iemand zich niet herinnert om het er aan de andere kant weer uit te trekken, is het vrij eenvoudig om gewoon weg te rijden.

Elektrische antennes die uitschuiven wanneer de radio wordt ingeschakeld, kunnen ook falen in de onderste stand, in welk geval uw radio-ontvangst waarschijnlijk behoorlijk slecht zal zijn. En aangezien veel van deze antennes zich buiten uw normale gezichtsveld bevinden, merkt u misschien niet eens dat de motor kapot is, tenzij u er specifiek naar op zoek gaat.

Hoewel je misschien een tang kunt gebruiken om een defecte elektrische antenne eruit te trekken, kan dit de tandwielen strippen of de motor beschadigen.

Controleer uw antenne-aansluitingen

Een van de meest voorkomende oorzaken van slechte autoradio-ontvangst is een slechte antenneverbinding. Als de antennekabel slecht in uw hoofdeenheid zit, of als een van de verbindingen los, versleten of gecorrodeerd is, zult u het vaak moeilijk vinden om op uw favoriete zender af te stemmen.

Het eerste dat u moet controleren, is de verbinding tussen de antennekabel en de achterkant van uw head-unit. Als dat goed zit, wil je misschien een station vinden waarop je kunt afstemmen en vervolgens de antenne zelf zachtjes heen en weer wiebelen. Als de verbinding solide is, zou u niets moeten merken. Als de verbinding los is, zult u waarschijnlijk merken dat de tuner wegv alt en vervolgens het signaal opnieuw verkrijgt. Als dat gebeurt, moet u de antenne vastdraaien en de aarding controleren.

Koop een nieuwe antenne

Image
Image

Bij het inspecteren van uw antenneaansluitingen kan het zijn dat de bevestigingshardware of mast van uw antenne gecorrodeerd, geroest of op een andere manier kapot is. In dat geval is het vervangen van de antenne meestal voldoende. Aangezien roest en corrosie kunnen voorkomen dat de antenne een solide verbinding maakt met uw head-unit, zal het eenvoudigweg vervangen van de unit vaak resulteren in een betere ontvangst.

Er zijn ook een handvol andere gevallen die om een nieuwe antenne vragen. Sommige auto's worden bijvoorbeeld geleverd met antennes in "rasterstijl" die op de achterruit zijn gemonteerd in plaats van conventionele zweep- of mastantennes. Deze platte antennes hebben een aantal esthetische voordelen en ze kunnen niet worden afgebroken door een wasstraat of een vandaal, maar ze hebben vaak last van slechte ontvangst in grote steden of heuvelachtige gebieden. In sommige gevallen zorgt een sprietantenne voor een betere ontvangst.

Installeer een signaalversterker

Radiosignaalversterkers zijn verre van een wondermiddel voor slechte ontvangst, maar er zijn specifieke omstandigheden waarin ze zullen genezen wat je scheelt. Als je een signaal van een bepaald station kunt ontvangen, maar het is bijzonder zwak, dan kan een signaalversterker je ontvangst verbeteren. Boosters zullen echter niets voor u doen als de signaalverslechtering betrekking heeft op obstakels zoals hoge gebouwen en heuvels.

Koop een nieuwe head-unit

Over het algemeen zijn de radiotuners in de autoradio's veel geavanceerder dan thuisradio's. Er zijn tal van randgevallen en uitzonderingen, maar zelfs een goedkope digitale head-unit heeft veel meer te bieden onder de motorkap dan je gemiddelde wekkerradio of boombox.

Dat gezegd hebbende, niet alle radiotuners van de head-unit zijn gelijk gemaakt. Dus als je al het andere hebt gecontroleerd en je kunt je ontvangstproblemen niet wijten aan de regen (of de hoge gebouwen of de nabijgelegen heuvels), dan is het misschien tijd om je hoofdeenheid te vervangen.

Sommige low-end budget head-units beknibbelen op de kwaliteit van de radiotuner, maar zelfs als je radio in orde was toen hij nieuw was, gebeuren er toch storingen. Dus als niets anders helpt, heb je misschien een kapotte autoradio in je handen.

Aanbevolen: