Hoe Google-wachtwoordcontrole te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google-wachtwoordcontrole te gebruiken
Hoe Google-wachtwoordcontrole te gebruiken
Anonim

De Google Password Checkup-tool is een gratis service die anoniem de gebruikersnamen en wachtwoorden van uw opgeslagen account kan vergelijken met bedrijfsdatabases die zijn blootgesteld of gelekt tijdens een hack of beveiligingsinbreuk. Als uw informatie in deze databases wordt gevonden, vraagt de tool u om uw wachtwoord te wijzigen om uw account te beveiligen.

Deze functie begon oorspronkelijk als de gratis Chrome-extensie voor wachtwoordcontrole die handmatig in Google Chrome moest worden geïnstalleerd, maar is sindsdien rechtstreeks in de webbrowser geïntegreerd en werkt als een ingebouwde beveiligingsinstelling die kan worden ingeschakeld of uit.

De wachtwoordcontrolefunctie is ook geïntegreerd in het Android-besturingssysteem, zodat deze kan worden gebruikt op Android-tablets en -smartphones.

Hoe werkt de Google-wachtwoordcontrole?

De Google-wachtwoordcontrole werkt meestal op de achtergrond terwijl u op internet surft. Wanneer u een website bezoekt waarop u eerder heeft ingelogd, vergelijkt de tool uw gebruikersnaam en wachtwoordcombinatie onmiddellijk met verschillende databases met bevestigde gelekte gebruikersaccountinformatie en waarschuwt u bij elke inbreuk. Vervolgens wordt u gevraagd uw wachtwoord te wijzigen in iets anders, zodat kwaadwillende partijen die deze databases met gestolen wachtwoorden hebben geen toegang hebben tot uw account.

De gebruikersnaam en het wachtwoord worden tijdens dit proces zwaar versleuteld, zodat uw gegevens niet worden gedeeld met Google. De wachtwoordcontrole controleert eenvoudig of er een overeenkomst is, maar geeft de overeenkomende woorden of woordgroepen niet weer of toont deze niet aan derden.

Als Amazon bijvoorbeeld is gehackt en alle inloggegevens van zijn gebruikers zijn gestolen, zal de volgende keer dat u de Amazon-website bezoekt, de Google Password Checker-tool u op de hoogte stellen van het datalek en dat uw account kwetsbaar is.

De Google-wachtwoordcontrole kan ook alle inloggegevens van uw accounts in één keer scannen via de website password.google.com. Het enige wat u hoeft te doen is klikken op Controleer wachtwoorden.

Image
Image

De Google-wachtwoordcontrole kan alleen de aanmeldingsgegevens controleren die zijn opgeslagen in uw Google-account terwijl u een Android-apparaat of de Google Chrome-browser gebruikt. Om de beveiliging te controleren van accounts die u opent op andere apparaten of browsers, moet u een ander hulpprogramma gebruiken, zoals Firefox Monitor.

Hoe kan ik de Google-wachtwoordcontrole uitschakelen?

De Google-wachtwoordcontrole kan op elk moment in de Chrome-browser worden uitgeschakeld door op het weglatingsteken in de rechterbovenhoek te klikken en te klikken op Instellingen > Meer en zet de schakelaar naast uit

Image
Image

Bottom Line

De Chrome Password Checkup-extensie was de originele build van de Password Checkup-tool van Google. Hoewel de extensie nog steeds live is en in de browser kan worden geïnstalleerd, is deze niet langer nodig omdat de functionaliteit nu rechtstreeks in Google Chrome is ingebouwd.

Heb ik een wachtwoordbeveiligingscontrole nodig?

Het gebruik van een wachtwoordbeveiligingscontrole wordt ten zeerste aanbevolen, omdat dergelijke tools een snelle en gemakkelijke manier kunnen zijn om te controleren of uw persoonlijke gegevens zijn gecompromitteerd bij een datalek of hack. Ze vereisen weinig technische kennis om te gebruiken en de meeste zijn volledig gratis.

Naast het gebruik van een wachtwoordchecker, is het ook belangrijk om sterke en verschillende wachtwoorden te gebruiken voor elke service waartoe je toegang hebt en om 2FA in te schakelen indien beschikbaar.

Waar kan ik de Google Password Manager-app downloaden?

Er is geen Google Password Manager-app omdat wachtwoorden rechtstreeks worden opgeslagen en gecontroleerd in de Google Chrome-webbrowser op computers en het ingebouwde besturingssysteem op Android-smartphones en -tablets.

De website passwords.google.com kan ook worden gebruikt om wachtwoorden te controleren via elke webbrowser op elk apparaat.

Heb ik een nieuw Passwords. Google.com-account nodig?

Voor de website password.google.com die de functie Google Password Checkup host, hoeft u geen nieuw account aan te maken, aangezien uw bestaande Google-account prima werkt. Hetzelfde geldt voor de Google Chrome-wachtwoordcontrole-instelling in de Google Chrome-webbrowser die ook uw Google-account gebruikt.

Als u in de toekomst echter een nieuw Google-account wilt maken, werkt deze functie voor het controleren van wachtwoorden er ook mee, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u voor altijd aan hetzelfde account vastzit.

Aanbevolen: