Hoe Snapchat-berichten te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Snapchat-berichten te verwijderen
Hoe Snapchat-berichten te verwijderen
Anonim

Wat te weten

  • Om convo's in je feed te verwijderen, tik je op het ghost-pictogram. Tik vervolgens op het tandwielpictogram en blader naar Accountacties > Gesprekken wissen.
  • Je kunt ook berichten verwijderen die al zijn verzonden, plus snapverhalen.
  • Je kunt Snapchat-berichten niet ongedaan maken, maar als je de ontvanger snel genoeg blokkeert, kan hij of zij je snap niet zien.

Op Snapchat vinden gesprekken snel plaats. Soms te snel. In dit artikel worden de vier verschillende manieren uitgelegd waarop je je Snapchat-activiteiten kunt opschonen.

Snapchat-gesprekken in uw chatfeed verwijderen

Laten we beginnen met iets eenvoudigs: je chatfeed. Dit is een van de hoofdtabbladen die u opent door op het tekstballonpictogram in het onderste menu te tikken. Volg deze stappen om je chatfeed op te schonen:

  1. Open je profieltabblad door op het ghost-pictogram in de linkerbovenhoek te tikken.
  2. Tik op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek om toegang te krijgen tot je instellingen.
  3. Scroll naar beneden en tik op Clear Conversations onder Account Actions.
  4. Op het volgende tabblad zie je een lijst met vrienden met wie je gesprekken hebt gevoerd en met X'en naast zich, waarop je kunt tikken om ze uit je chatfeed te verwijderen. Als u gesprekken wist, wordt niets verwijderd dat u al hebt opgeslagen of verzonden.

Het enige dat het wissen van een gesprek doet, is de gebruikersnaam uit je hoofdchatfeed verwijderen. Als je iets naar een vriend hebt gestuurd en het verzenden wilt ongedaan maken, zal het wissen van het gesprek het verzenden niet ongedaan maken.

Snap-berichten verwijderen die al zijn verzonden

Image
Image

Snapchat biedt momenteel geen functie om het verzenden van een snap die te snel of naar de verkeerde vriend is verzonden, ongedaan te maken. In eerdere versies van de app kwamen gebruikers erachter dat ze konden voorkomen dat een snap werd ontvangen als ze hun accounts konden verwijderen voordat de ontvanger hun snap opende.

Het verwijderen van je account om te voorkomen dat een ontvanger een per ongeluk verzonden snap opent, werkt echter niet meer in de meest recente versie van de Snapchat-app.

Als je je account probeert te verwijderen voordat de ontvanger je snap opent, moet je 30 dagen wachten totdat je account officieel voor altijd is verwijderd. Snapchat plaatst alle accounts op een deactiveringsstatus van 30 dagen voordat ze officieel worden verwijderd, voor het geval accounteigenaren van gedachten veranderen en hun accounts opnieuw willen activeren, wat kan worden gedaan door simpelweg in te loggen op de app binnen die deactivatieperiode van 30 dagen.

Een gedeactiveerd account zal je niet behoeden voor snaps waarvan je spijt hebt dat je ze hebt verzonden. Ook al kunnen vrienden je niets sturen terwijl je account inactief blijft, alle snaps die je hebt verzonden voordat je je account hebt gedeactiveerd, verschijnen nog steeds in de chatfeeds van je ontvangers zodat ze ze kunnen bekijken.

Blokkeer de ontvanger: het zou zomaar kunnen werken

Het blijkt dat je niet zo extreem veel moeite hoeft te doen om je account te verwijderen om in een handomdraai de verzending ongedaan te maken. Gewoon blokkeren kan de oplossing zijn.

Image
Image

Als je de ontvanger snel genoeg blokkeert, kan hij of zij je snap misschien niet zien.

Om mensen te blokkeren, tik je op hun gebruikersnaam of gebruik je het zoekveld bovenaan om ze te vinden. Tik in het geopende teksttabblad op het menupictogram dat in de linkerbovenhoek verschijnt en tik vervolgens op Block in het miniprofieltabblad dat naar buiten schuift vanaf de linkerkant van het scherm. U wordt gevraagd of u zeker weet dat u die gebruiker wilt blokkeren en om een reden op te geven.

Als je een vriend blokkeert op Snapchat, wordt die persoon uit je vriendenlijst verwijderd en wordt jij uit die van hen verwijderd. Jullie zullen elkaar allebei opnieuw moeten toevoegen om door te gaan met snappen zoals je gewend was.

Er is echter geen garantie dat het blokkeren van een gebruiker uw snap effectief "ongedaan maakt". Als de ontvanger sneller is dan jij om ze te blokkeren, kan hij of zij je snap nog steeds zien. Evenzo rolt Snapchat voortdurend bijgewerkte versies van zijn app uit, en deze blokkeermethode om te voorkomen dat snaps worden gezien, werkt mogelijk niet in toekomstige versies.

Hoe Snapchat-verhalen te verwijderen

Image
Image

Snapchat biedt een verwijderfunctie voor verhalen, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over een gênante snap die 24 uur duurt en voor iedereen zichtbaar is. Verhalen zijn de foto- en videofragmenten die u in uw Mijn Verhaal-gedeelte plaatst en die 24 uur lang openbaar kunnen worden bekeken door uw vrienden of door iedereen (afhankelijk van uw privacyinstellingen) wanneer ze hun tabblad Verhalen in de app bezoeken.

Een Snapchat-verhaal dat je hebt gepost verwijderen:

Tik op het Story ronde pictogram in de linkerbovenhoek van je camerascherm en tik vervolgens op het verhaal dat je hebt gepost in het menu net onder je Snap-code. Tik op het prullenbak pictogram en bevestig dat je het wilt verwijderen en je bent klaar.

Een verhaal plaatsen en het vervolgens onmiddellijk verwijderen, garandeert niet dat het door niemand wordt bekeken. Snapchat heeft momenteel geen functie waarmee je verhalen in bulk kunt verwijderen.

Aanbevolen: