Hoe maak je een brochure in Microsoft Word

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een brochure in Microsoft Word
Hoe maak je een brochure in Microsoft Word
Anonim

Wat te weten

  • Gebruik een sjabloon: Ga naar File > New en zoek naar Brochure. Kies een stijl en selecteer Maken. Vervang vervolgens de voorbeeldtekst en afbeeldingen.
  • Of, open en pas een nieuw Word-document aan. Als u klaar bent, selecteert u File > Save As en kiest u Word Template (.dotx).

Dit artikel legt uit hoe u een brochure kunt maken in Microsoft Word door een bestaande sjabloon te gebruiken of uw eigen sjabloonontwerp te personaliseren. Instructies hebben betrekking op Word voor Microsoft 365, Word 2019, Word 2016, Word 2013 en Word 2010.

Hoe maak je een brochure van een sjabloon

De gemakkelijkste manier om een brochure in elke versie van Microsoft Word te maken, is door te beginnen met een sjabloon waarin de kolommen en tijdelijke aanduidingen zijn geconfigureerd. Wijzig het document en voeg uw tekst en afbeeldingen toe.

  1. Select File > New.

    Image
    Image
  2. In het Zoeken naar online sjablonen typt u brochure en drukt u vervolgens op Enter.

    Image
    Image
  3. Kies de gewenste stijl en selecteer Create om de sjabloon te downloaden. De sjabloon wordt automatisch geopend in een nieuw Word-document.

    Image
    Image
  4. Selecteer voorbeeldtekst in een sectie en voer uw aangepaste tekst in. Vervang de voorbeeldtekst in de hele sjabloon.

    Als u de tekst wilt aanpassen, wijzigt u het lettertype, de kleur en de grootte.

    Image
    Image
  5. Vervang de voorbeeldafbeeldingen, indien gewenst. Selecteer een afbeelding, klik met de rechtermuisknop en selecteer Afbeelding wijzigen. Kies de locatie van de afbeelding die u wilt gebruiken, navigeer naar de afbeelding en selecteer Insert.

    Image
    Image
  6. Als u het standaardkleurenthema van de sjabloon wilt wijzigen, gaat u naar de Ontwerp tab.

    Image
    Image
  7. Selecteer de Kleuren vervolgkeuzepijl en kies een thema.

    Wijs een thema aan in de vervolgkeuzelijst Kleuren om een voorbeeld te bekijken voordat u het toepast.

    Image
    Image
  8. Sla de wijzigingen in de brochure op wanneer u klaar bent met het aanpassen ervan. Raadpleeg de printerdocumentatie of de website van de fabrikant voor instructies over het afdrukken van dubbelzijdige documenten.

Hoe maak je een brochure in Word from Scratch

Om een geheel nieuwe brochure te maken, begint u met een leeg document.

  1. Verander de oriëntatie van het document. Ga naar het tabblad Layout en selecteer Oriëntatie > Landschap.

    Oriëntatie is standaard ingesteld op Portret.

    Image
    Image
  2. Voeg een tweede pagina toe voor een dubbelzijdige brochure. Ga naar het tabblad Insert en kies in de groep Pages Blanco Page.

    Image
    Image
  3. Kies het aantal kolommen. Ga naar het tabblad Layout en selecteer Columns. Kies vervolgens Twee om een in tweeën gevouwen brochure te maken, of kies Drie om een in drieën gevouwen brochure te maken.

    Image
    Image
  4. Voeg de tekst toe en formatteer deze. Om de tekst op te maken, selecteert u de tekst, gaat u naar het tabblad Home en kiest u een lettertype, lettergrootte en letterkleur, of voegt u een lijst met opsommingstekens of genummerde lijst toe.

    Een andere manier om tekst in een brochure te plaatsen, is door een tekstvak in te voegen en tekst aan het tekstvak toe te voegen.

    Image
    Image
  5. Foto's of afbeeldingen toevoegen. Selecteer de locatie in het document waar u de afbeelding wilt plaatsen, ga naar het tabblad Insert en selecteer Pictures.

    Image
    Image
  6. Sla de wijzigingen in de brochure op wanneer u klaar bent met het aanpassen ervan. Raadpleeg de printerdocumentatie of de website van de fabrikant voor instructies over het afdrukken van dubbelzijdige documenten.

Om de brochure als sjabloon op te slaan, gaat u naar File > Save As en kiest u Word-sjabloon (.dotx) uit de lijst met bestandstypen.

Aanbevolen: