Hoe Fitbit Charge 3 opnieuw te starten

Inhoudsopgave:

Hoe Fitbit Charge 3 opnieuw te starten
Hoe Fitbit Charge 3 opnieuw te starten
Anonim

Als je Fitbit Charge 3 de laatste tijd een beetje vreemd doet - hij synchroniseert niet goed, gaat niet aan wanneer hij wordt opgeladen of houdt je stappen niet bij - je kunt proberen hem snel opnieuw op te starten om hem weer werkend te krijgen. Hier zijn stapsgewijze instructies voor het opnieuw opstarten van uw Fitbit Charge 3 activity tracker en voor het uitvoeren van een volledige fabrieksreset, indien nodig.

Je Fitbit opnieuw opstarten en je Fitbit resetten is niet hetzelfde. Een herstart wist tijdelijke bestanden, terwijl een reset al uw gegevens verwijdert, zodat u opnieuw kunt beginnen.

Je hebt twee opties als het gaat om het opnieuw opstarten van je Charge 3: Start het apparaat opnieuw op vanaf je pols of gebruik een oplaadkabel.

Een Fitbit Charge 3 herstarten vanaf je pols

Als je je horloge draagt en je bent niet in de buurt van je oplaadkabel, kun je proberen je Fitbit Charge 3 rechtstreeks vanaf je pols opnieuw op te starten. Hier is hoe:

  1. Veeg vanaf de wijzerplaat naar rechts om naar het scherm Settings te gaan.
  2. Scroll naar beneden en tik op Over > Apparaat opnieuw opstarten.
  3. Tik op het vinkje.
  4. Wacht tot de normale wijzerplaat verschijnt. Dit bevestigt dat je Charge 3 opnieuw is opgestart.

Een Fitbit Charge 3 opnieuw starten met behulp van de oplaadkabel

Als het opnieuw opstarten van je apparaat terwijl je het draagt niet werkt, of als de batterij van je apparaat moet worden opgeladen, kun je ook de oplaadkabel gebruiken om het apparaat opnieuw op te starten. Hier is hoe:

  1. Steek de oplaadkabel in een USB-poort van uw laptop of een UL-gecertificeerde USB-wandoplader.
  2. Plaats vervolgens uw Charge 3 in het oplaadstation. Zorg ervoor dat de oplaadkabel is aangesloten en dat de pinnen stevig vastzitten in de poort aan de achterkant van het apparaat. Dit is nodig om de reset uit te voeren.
  3. Zodra je Charge 3 in de houder zit, druk je op de aanraakgevoelige knop aan de zijkant. De wijzerplaat moet oplichten en het apparaat moet trillen als je erop drukt.

    Image
    Image
  4. Druk nu acht volle seconden op de aanraakgevoelige knop.
  5. Laat de knop na acht seconden los. Wacht tot het glimlachpictogram verschijnt en de tracker trilt. Dit bevestigt dat uw Charge 3 correct opnieuw is opgestart. Na de herstart zou de normale wijzerplaat moeten verschijnen.
  6. Je Fitbit zou nu normaal moeten werken. Als je problemen hebt met het opnieuw opstarten van je Charge 3 of als je nog steeds problemen hebt, neem dan contact op met de Fitbit-klantenondersteuning.

Waarom je Fitbit Charge 3 opnieuw opstarten?

Your Charge 3 werkt meestal probleemloos. Meestal. Maar soms moet u het opnieuw opstarten, bijvoorbeeld wanneer:

  • Het synchroniseert niet goed met de app.
  • Het volgt geen stappen of de GPS werkt niet.
  • Het reageert niet op het indrukken, tikken of vegen op de knop.
  • Het is opgeladen maar weigert aan te gaan.

Net zoals het herstarten van je computer wanneer deze niet meer werkt, zal een herstart (soms een zachte reset genoemd) je Fitbit geen pijn doen, je gegevens niet wissen en kan het helpen om je activity tracker weer te laten werken in slechts een paar ogenblikken.

Wat is het verschil tussen een zachte reset en een fabrieksreset?

Een Fitbit Charge 3 opnieuw opstarten is niet hetzelfde als een fabrieksreset uitvoeren. Een herstart wist uw gegevens niet. Aan de andere kant verwijdert een volledige fabrieksreset alle apps, opgeslagen gegevens, persoonlijke informatie en creditcards/betaalpassen (voor Fitbit Pay-apparaten).

Fabrieksherstel is alleen beschikbaar op de volgende Fitbit-modellen: Charge 3, Aria 2, Inspire Series, Ionic Series, Versa Series, Flyer en Ace 2.

Het terugzetten naar de fabrieksinstellingen is handig als je je Fitbit wilt verkopen en hem wilt terugzetten naar een enigszins nieuwe, gegevensvrije staat.

Een fabrieksreset uitvoeren op een Fitbit Charge 3

Om de fabrieksinstellingen te herstellen, veeg naar rechts vanaf de wijzerplaat om naar het instellingenscherm te gaan. Selecteer vervolgens Over > Gebruikersgegevens wissen. Hiermee worden je Fitbit-gegevens teruggezet naar de gloednieuwe staat zonder dat er nog gesynchroniseerde gegevens over zijn.

Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden al je trackinggegevens gewist. Voer een gegevensexport uit om deze informatie te bewaren voordat u de reset start. U vindt de optie voor het exporteren van gegevens in het menu Dashboard. Fitbit stuurt je een e-mail met instructies om het te voltooien.

Aanbevolen: