Hoe maak je een doe-het-zelf smartphone-projector

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een doe-het-zelf smartphone-projector
Hoe maak je een doe-het-zelf smartphone-projector
Anonim

Wat te weten

  • Je hebt een paar eenvoudige knutselmaterialen nodig, waaronder een schoenendoos, een grote vergrootglaslens en foamcore of stijf karton.
  • Zorg ervoor dat je lens geen fresnel-lens is (textuur aan de ene kant, glad aan de andere kant). Deze werken niet zo goed.
  • Beschrijf voordat je begint de lengte, diepte en breedte van de schoenendoos.

Je kunt je eigen doe-het-zelf-smartphoneprojector bouwen met een paar eenvoudige knutselmaterialen. In dit artikel wordt uitgelegd wat je nodig hebt en hoe je alles in elkaar zet.

Wat je nodig hebt om een smartphoneprojector te maken

Ga elk van de volgende dingen op één plaats:

  • Een schoenendoos of een fotodoos uit een knutselwinkel.
  • Een smartphone of kleine tablet.
  • Meetlint.
  • Een groot vergrootglas dat in het ene uiteinde van de doos past. Hoe groter de lens, hoe beter, zeker als je een grote muur hebt waarop je wilt projecteren. Probeer indien mogelijk ook lenzen met handvatten te vermijden om snijden te besparen.
  • Foamcore of stijf karton.
  • Een snijgereedschap zoals een Xacto-mes of stanleymes.
  • Een zaklamp.
  • Afplakband of dubbelzijdige tape met een afwasbare lijm.
  • Een sterke lijm.
  • Een schoon, wit, glad oppervlak, zoals een strak gespannen laken of een lege muur die is schoongemaakt.
Image
Image

Beschrijf voordat je begint de lengte, diepte en breedte van het vak en gebruik die informatie in de volgende stappen.

Hoe maak je een projector voor je smartphone

  1. Gebruik de lijm om de flappen van de doos te versterken. Je zult aan het ene uiteinde een groot gat snijden, dus gebruik veel lijm. Houd indien nodig op elke flap ingedrukt om ervoor te zorgen dat de lijm goed uithardt. Laat de lijm drogen.

    Fotodozen, zoals die in ambachtelijke winkels worden verkocht, zijn duurzamer en stellen u in staat deze stap in veel gevallen over te slaan.

  2. Plaats het vergrootglas tegen het ene uiteinde van de doos en schets er een volledige cirkel omheen.
  3. Plaats de lens zodat er aan alle kanten evenveel ruimte is, gebruik het meetlint om te bevestigen.
  4. Snijd de cirkel voorzichtig uit met het mes, plaats het deksel op de doos en gebruik je uitsparing om te meten hoeveel je van het deksel moet verwijderen door het boven het gat te houden en langs de rand te trekken.

    Image
    Image

    Je kunt ook gewoon het paneel van de doos afknippen en een beetje extra overlaten.

  5. Gebruik lijm om de lens stevig in het gat dat je hebt gesneden te plaatsen door de doos rechtop te plaatsen met het gat naar beneden en voorzichtig lijm langs de rand te laten lopen.

    Image
    Image
  6. Knip het overtollige weg nadat de lijm is opgedroogd.
  7. Schijn met de zaklamp langs de rand op zoek naar "lichtlekken", plaatsen waar het licht doorheen schijnt. Bedek deze met de tape.
  8. Terwijl de lijm op de lens droogt, bouw je de beugel voor je smartphone of tablet. Dit is een eenvoudige omgekeerde T-vorm gemaakt van de foamcore of stijf karton.

    Image
    Image
  9. Meet de breedte en diepte van de doos en knip een stuk schuimkern 1/8 inch kleiner dan de breedte van de doos aan elke kant.
  10. Snijd nog een stuk schuimkern dat verticaal in de doos past en lijm het om een rechte hoek te maken met de basis, naar de lens gericht. Als je je zorgen maakt over de stabiliteit, gebruik dan meerdere stukken foamcore om een stijvere weerstand te bieden.
  11. Gebruik de tape om je smartphone ongeveer in het midden van het verticale paneel vast te zetten om ervoor te zorgen dat hij blijft plakken met het scherm naar buiten gericht.

    Image
    Image
  12. Nu de lijm droog is, ben je klaar om te kijken. Plaats uw doos met de lens naar uw projectieoppervlak gericht en dim de lichten.
  13. Schakel de schermrotatie op je telefoon uit en zet de helderheid en het volume helemaal omhoog.

    Cast de audio naar een Bluetooth-luidspreker voor een beter geluid.

  14. Start de media die u wilt bekijken en pauzeer deze.
  15. Draai je telefoon zodat de afbeelding ondersteboven ligt en plak hem op de beugel. Plaats de beugel en telefoon in de doos en beweeg deze heen en weer totdat de afbeelding op de muur zo scherp mogelijk is.
  16. Speel af, doe het deksel op de doos en geniet!

Aanbevolen: