Hoe maak je een voice-over op PowerPoint

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een voice-over op PowerPoint
Hoe maak je een voice-over op PowerPoint
Anonim

Wat te weten

  • Enkele dia: selecteer een dia. Ga naar Insert > Audio > Audio opnemen. Typ een naam, selecteer Record en lees je script. Selecteer Stop.
  • Volledige diavoorstelling: Selecteer Bekijken > Normal en kies de eerste dia. Selecteer Diavoorstelling > Diavoorstelling opnemen > Opnemen van huidige dia.
  • Om de opname te bekijken, klik je op de geluidsindicator (het lijkt op een luidspreker) en selecteer je Play om je opname te beluisteren.

Dit artikel legt uit hoe je een voice-over opneemt in PowerPoint voor een enkele dia of voor de hele diavoorstelling. De instructies zijn van toepassing op PowerPoint voor Microsoft 365, PowerPoint 2019, PowerPoint 2016 en PowerPoint 2013.

Een voice-over opnemen voor een enkele dia

Voordat u uw PowerPoint-presentatie vertelt, moet u voorbereid zijn:

  • Je hebt een microfoon nodig die is aangesloten op of ingebouwd in je computer. Test de microfoon om te controleren of deze werkt. Stel het geluidsniveau zo in dat je audio gemakkelijk te horen is.
  • Bereid je voor op het verhaal. Schrijf een script dat je kunt volgen tijdens het opnemen van de voice-over. Oefen de presentatie een paar keer zodat je voice-over vloeiend klinkt.
  • Beslis of u de voice-over één dia tegelijk wilt opnemen of een voice-over voor de hele presentatie in één keer wilt opnemen.

De eenvoudigste manier om audio voor een voice-over op te nemen, is door één dia tegelijk op te nemen. Selecteer om te beginnen de dia waaraan u de gesproken tekst wilt toevoegen en ga vervolgens naar Insert > Audio > Audio opnemen.

Image
Image

Zo neemt u een voice-over op de dia op:

  1. Typ een Name voor de gesproken tekst.

    Image
    Image
  2. Selecteer Record (de knop met een rode stip).

    Image
    Image
  3. Lees je script of ad-lib de vertelling.
  4. Selecteer Stop wanneer u klaar bent met opnemen.

    Image
    Image
  5. Het dialoogvenster Geluid opnemen verdwijnt en een luidspreker die geluid aangeeft verschijnt in het midden van de dia.

    Image
    Image
  6. Om de opname te bekijken, klik je op de geluidsindicator en selecteer je Play om je opname te beluisteren.

    Image
    Image
  7. Als je klaar bent, klik je ergens buiten de afspeelknoppen om de opname te accepteren.

Je ziet een audiopictogram in het midden van de dia. Verplaats dit pictogram ergens op de dia om het uit de buurt van andere elementen op de dia te krijgen.

Een voice-over opnemen voor een hele presentatie

De voice-over voor de hele presentatie kan in één keer worden opgenomen. Naast het opnemen van een voice-over, kun je een video opnemen waarin je je presentatie geeft.

Om uw presentatie in te stellen wanneer u een volledige diavoorstelling wilt vertellen:

  1. Select View > Normaal

    Image
    Image
  2. Selecteer de eerste dia in de presentatie waar u audio wilt opnemen.
  3. Select Diavoorstelling > Diavoorstelling opnemen > Opnemen van huidige dia.

    Image
    Image
  4. In PowerPoint 2019 wordt het venster Opname geopend.

    In PowerPoint 2016 en eerdere versies vraagt een Record Slide Show dialoogvenster u om verdere opties. Selecteer in het vak Diavoorstelling opnemen opties om de diavoorstelling in te stellen:

    • Dia- en animatietiming: Tijdens het opnemen volgt PowerPoint automatisch de timing van diawisselingen en alle animaties die optreden.
    • Gesproken tekst, inkt en laserpointer: Tijdens het opnemen houdt PowerPoint automatisch bij wanneer er gesproken tekst, inkt of laserpointing plaatsvindt.

    Laat beide aangevinkt om het automatiseren van uw diavoorstelling gemakkelijker te maken.

  5. Selecteer Record.

    Selecteer in PowerPoint 2016 Start Recording.

    Image
    Image
  6. Selecteer Pause om de opname tijdelijk te stoppen als je een pauze nodig hebt.
  7. Als je een fout hebt gemaakt en opnieuw wilt beginnen, selecteer je Clear > Clear Recordings.

    Selecteer in PowerPoint 2016 Clear > Clear Recordings on Current Slide.

    Image
    Image
  8. Als je klaar bent met het opnemen van een dia, selecteer je de Advance knop om naar de volgende dia te gaan of druk je op de spatiebalk op je toetsenbord.

    Image
    Image
  9. Als je klaar bent met het opnemen van je verhaal op de dia, selecteer je Stop en sluit het opnamevenster om terug te keren naar de presentatie.

Het is je misschien opgevallen dat er enkele bedieningselementen linksonder op het scherm staan. Dit zijn enkele bedieningselementen om u te helpen bij uw presentatie.

Image
Image

Deze handige hulpmiddelen zijn onder meer de Laser Pointer, Highlighter en Eraser As you blader door uw presentatie, markeer of markeer delen van uw dia's terwijl u vertelt. PowerPoint registreert de timing van deze markeringen (als je de vakjes hebt aangevinkt) om mee te gaan met je verhaal. Evenzo toont het gebruik van de laseraanwijzer een gesimuleerde rode laserpunt, zodat u verschillende dingen op uw dia's kunt aanwijzen terwijl u uw presentatie vertelt.

Hoe luister je naar de opgenomen voice-over

Zodra je je verhaal hebt opgenomen, kun je teruggaan naar de dia's en naar je voice-over luisteren.

Zo speel je een vertelling af:

  1. Selecteer de dia met de voice-over die je wilt horen.
  2. Zoek naar het recording-pictogram op de dia. Het zou moeten verschijnen als een kleine video-screenshot of een luidsprekerpictogram op de dia.
  3. Beweeg over dit pictogram en klik vervolgens op Play om een voorbeeld van de opname te bekijken.

Een voice-over uitschakelen

Als je je verhalen niet wilt horen tijdens het afspelen van een diavoorstelling, maar de verhalen bij de dia wilt behouden, schakel dan de voice-over uit.

Als u voice-over wilt uitschakelen, selecteert u Diavoorstelling en schakelt u het selectievakje Speel gesproken tekst uit.

Image
Image

Een voice-over verwijderen

Er zijn een aantal manieren om voice-over-audio in uw presentatie te verwijderen. Als u de audio op een enkele dia wilt verwijderen, zoekt en selecteert u de opname op die dia en drukt u vervolgens op de toets Delete.

De voice-over van alle dia's in een presentatie verwijderen: Selecteer Diavoorstelling en selecteer vervolgens de pijl omlaag om de Diavoorstelling opnemen te openenmenu. Selecteer vervolgens Vertelling op alle dia's wissen.

Inbedding versus het koppelen van audiobestanden in PowerPoint

Wanneer u de PowerPoint-tools gebruikt om een gesproken tekst op te nemen, wordt het audiobestand ingesloten in PowerPoint. Dit betekent dat de audio deel uitmaakt van het PowerPoint-bestand en niet wordt opgeslagen in een apart bestand, waardoor het gemakkelijk is om uw presentatie op elk apparaat af te spelen.

Als je audio hebt die je met andere software hebt opgenomen en die op je computer is opgeslagen, kun je naar het audiobestand linken. Gekoppelde bestanden houden uw presentatie kleiner, maar koppelingen kunnen worden verbroken als het audiobestand niet beschikbaar is voor de PowerPoint-presentatie. Om verbroken koppelingen te voorkomen, slaat u het presentatiebestand en de audiobestanden op in dezelfde map op uw computer.

Aanbevolen: