Locaties op je Instagram-fotokaart bewerken

Inhoudsopgave:

Locaties op je Instagram-fotokaart bewerken
Locaties op je Instagram-fotokaart bewerken
Anonim

Instagram's Photo Map-functie is in 2016 uitgefaseerd. Hoewel gebruikers nog steeds locaties in hun berichten kunnen taggen, ze kunnen bewerken nadat ze ze hebben gepost en locaties kunnen zoeken, hebben gebruikers niet langer hun eigen speciale kaarttabbladen op hun profielen die tonen de berichten die ze hebben getagd met locaties. De stappen in dit artikel zijn niet langer bruikbaar voor huidige Instagram-profielen, maar we hebben het voor informatieve doeleinden achtergelaten.

Als je de functie Fotokaart op je Instagram-account hebt ingeschakeld, die je kunt vinden door op het kleine locatiepictogram op je profieltabblad te tikken, zou je een wereldkaart moeten kunnen zien met kleine afbeeldingen van je Instagram-berichten getagd in de plaatsen waar je ze hebt genomen.

Helaas vergeten we soms dat we onze Photo Map-optie hebben ingeschakeld en willen we te graag een nieuwe foto of video delen zonder de locatie uit te schakelen. Als je niet weet hoe je een locatie op je foto's of video's moet instellen, kun je deze stapsgewijze zelfstudie bekijken die je laat zien hoe je dat moet doen.

Als je al een foto of video hebt geplaatst met een locatie die aan je fotokaart is gekoppeld, is er een manier om dit te verhelpen. Open de Instagram-app op je mobiele apparaat om aan de slag te gaan.

Misschien wil je twee keer nadenken over het delen van je locatie op Instagram voor privacydoeleinden. Als je ervoor kiest om je locatie te delen, kun je overwegen om je Instagram-profiel privé te maken, zodat alleen je volgers je berichten kunnen zien.

Toegang tot je fotokaart in de Instagram-app

Image
Image

Navigeer naar het tabblad met je gebruikersprofiel in de mobiele Instagram-app en tik op het locatiepictogram dat wordt weergegeven in het menu direct boven je fotostream om je fotokaart te openen.

Op dit moment staat Instagram niet toe dat gebruikers locaties wijzigen op foto's of video's die al zijn gepost. Je kunt foto's en video's echter verwijderen zodat ze niet op je Fotokaart worden weergegeven zonder ze uit je Instagram-feed te verwijderen.

Dus, als je een locatie van je fotokaart moet verwijderen, zullen de overige dia's in deze tutorial voor je werken. Als je de locatie daadwerkelijk naar een andere wilt bewerken, heb je pech totdat Instagram meer bewerkingsfuncties naar de Photo Map brengt.

Tik op de optie Bewerken in de rechterbovenhoek

Image
Image

Tik op de optie in de rechterbovenhoek van de fotokaart om te beginnen met bewerken. Op iOS zou er Bewerken moeten staan, maar op een Android zouden er drie kleine puntjes moeten zijn die de optie om te bewerken zullen oproepen.

Tik op de verzameling berichten (of individuele foto's/video's) op de fotokaart om ze op te halen in een feed met bewerkingsstijlen.

Als je dichterbij inzoomt op locaties, kun je meer specifieke verzamelingen berichten selecteren om te bewerken.

Deselecteer Foto's of video's die u wilt verwijderen van uw fotokaart

Image
Image

Zodra je de foto's/video's hebt geselecteerd om te bewerken, zou je ze moeten zien weergegeven in een rasterachtige feed met groene vinkjes erop.

Je kunt op elk bericht tikken om het vinkje weg te halen, waardoor in feite de locatietag van je fotokaart wordt verwijderd. Je kunt ook de Select All of Deselect All opties onderaan gebruiken als je grote verzamelingen berichten van je Photo Map wilt verwijderen.

Als je klaar bent met het uitvinken van de foto's of video's die je van je Fotokaart wilt verwijderen, tik je op Gereed in de rechterbovenhoek om je wijzigingen op te slaan.

Vergeet niet om uw fotokaartinstelling op 'Uit' te zetten bij het posten

Image
Image

Om te voorkomen dat je je locatie per ongeluk deelt, moet je niet vergeten om de optie Fotokaart (weergegeven op de bijschrift/posting-pagina na het bewerken van een foto of video) van aan naar uit te schakelen.

Als je het inschakelt voor een nieuw bericht, blijft het aan voor al je toekomstige berichten, tenzij je het handmatig weer uitschakelt, dus het is gemakkelijk om onbewust foto's of video's op je Fotokaart te plaatsen zonder het te beseffen.

Om je Instagram-gegevens nog beter te beveiligen, kun je overwegen om privéfoto's en -video's naar volgers te sturen via Instagram Direct.

Aanbevolen: