Hoe werkt Turo?

Inhoudsopgave:

Hoe werkt Turo?
Hoe werkt Turo?
Anonim

In tegenstelling tot Uber of Lyft, die passagiers of reizigers voorziet van een gewillige chauffeur, kunt u met Turo de auto's van andere mensen lenen.

Het is een eenvoudig concept, maar hoe werkt het in de praktijk? Wat is het businessmodel en wat is de relatie tussen klanten en medewerkers? Laten we het uitzoeken.

Image
Image

Wat is Turo?

Turo is een soort autoverhuurservice waarbij, in plaats van één bedrijf dat een wagenpark exploiteert, mensen die hun eigen auto hebben, deelnemen aan de service en mensen hun persoonlijke voertuig laten huren als dat nodig is. Sommige commerciële verhuurbedrijven gebruiken het platform ook. Het bedrijf, voorheen bekend als RelayRides, noemt het 'peer-to-peer autodelen', maar eigenlijk komt het erop neer dat je iemand beta alt voor het gebruik van zijn auto voor een bepaalde periode.

Turo is slechts het platform dat de uitwisseling mogelijk maakt. Het bedrijf bezit geen auto's en biedt u geen enkele vorm van lockbox of andere methode om uw auto ergens achter te laten. In plaats daarvan biedt het een platform om u in contact te brengen met mensen die uw auto willen lenen, en biedt het een verzekering voor uw auto, tot de volledige huidige contante waarde voor een aanrijding. Het omvat ook een verzekering tegen diefstal, afhankelijk van het verzekeringspakket dat u kiest voor uw voertuig terwijl een Turo-gebruiker achter het stuur zit.

Turo is geen verzekeringsmaatschappij. De verzekering wordt verzorgd door een apart bedrijf en wordt betaald met een percentage van de inkomsten van een auto.

Hoe werkt Turo

Stel dat je een pick-up hebt die je alleen doordeweeks nodig hebt; u wilt Turo gebruiken om de vrachtwagen in het weekend uit te lenen en het geld te besteden aan leningen, sparen of andere uitgaven. Je zou een paar foto's van de vrachtwagen maken, de benodigde details op de site of de Turo-app invullen en een kalender opstellen met de beschikbare tijden voor de vrachtwagen.

Een klant op het platform, als ze op dat moment een vrachtwagen nodig hebben, zou uw voertuig op de Turo-app zien, contact met u opnemen via de site of app, en samen zou u een afspraak maken om hen te ontmoeten en geef ze de sleutel. Turo stelt drie opties voor:

  • Een persoon ontmoeten met het voertuig in een vooraf ingestelde straal voor uw huis.
  • Ze ontmoeten op een doorgangsstation zoals een luchthaven.
  • Ontmoeten op de locatie van uw voertuig.

Turo ontwikkelt ook een technologie genaamd Turo Go waarmee auto's op afstand kunnen worden ontgrendeld. Het is momenteel echter slechts in een handvol steden beschikbaar.

De lener is verantwoordelijk voor alle schade, tickets die verband houden met het gebruik van de auto, en is ook verplicht om het voertuig in te leveren met dezelfde hoeveelheid gas waarmee hij het geleend heeft. Van eigenaren wordt op hun beurt verwacht dat ze alle kaartjes betalen die verband houden met onderhoud en papierwerk, zoals het niet hebben van een registratie in de auto, en dat ze hun auto aan de huurnormen van Turo houden.

Bottom Line

Turo heeft een app beschikbaar in de Apple App Store en de Google Play Store, en je kunt ook deelnemen aan de service via Turo's website. De app bedient zowel huurders als huurders en biedt een berichtenplatform waarmee beide partijen met elkaar in contact kunnen komen en waar nodig afspraken kunnen maken. De app kan ook door de klant worden gebruikt om de staat van het voertuig te documenteren voordat hij ermee gaat rijden.

Moet ik een auto huren via Turo?

Of je wel of niet een auto bij Turo moet huren, komt er echt op neer of je denkt dat je kunt krijgen wat je nodig hebt met een betere prijs en betere service van Turo dan van traditionele autoverhuurdiensten.

Het belangrijkste voordeel van Turo, in ieder geval vanuit het oogpunt van gemak, is dat het waarschijnlijker is dat je precies de auto hebt die je hoopt te rijden, tegen een lagere prijs, en het is waarschijnlijk dichter bij jou dan je auto verhuur locatie. Het biedt ook een mate van flexibiliteit die u normaal gesproken niet aantreft bij traditionele autoverhuur.

Natuurlijk is er een keerzijde. Natuurlijk kan de auto er goed uitzien en zelfs goed lopen als je hem voor het eerst start, maar we weten allemaal dat auto's ons kunnen verrassen met een slechte dag of ineens stoppen met werken, zonder dat het iemands schuld is. Van Turo-huurders wordt ook niet verwacht dat ze de auto een mooie detaillering geven, of zelfs de vloermatten stofzuigen, voordat je hem opha alt; je zou heel goed iemands woon-werkvoertuig kunnen lenen.

Op dezelfde manier moet je het ophalen en wegbrengen afspreken met de eigenaar, die je misschien niet op de door jou gewenste tijd en plaats kan ontmoeten. Onthoud altijd dat Turo uiteindelijk slechts een plaats is om de auto te vinden, al het andere is aan jou en de eigenaar wanneer je huurt.

Moet ik mijn auto op Turo zetten?

Net zoals de koper voorzichtig moet zijn, zo moet iedereen die zijn auto via Turo verhuurt. In sommige gevallen zal de service zijn huurders helpen, zoals met parkeerkaarten die worden verzameld wanneer een huurder achter het stuur zit. Maar als er bijvoorbeeld een auto terugkomt met koffievlekken op de bekleding waarvan de huurder beweert dat die er al was, moet je dat misschien zelf regelen.

Afgezien van die zorg, komt het er echt op neer hoeveel je mensen vertrouwt met de auto die je wilt verhuren. Er is gewoon geen manier om te weten of je een auto waar je van houdt huurt aan iemand die op de snelweg door Instagram scrolt. Er zal een zeker risico zijn, zelfs als u alleen verhuurt aan geweldige chauffeurs met schone records; hoe langer een voertuig op de weg is, hoe groter de kans op een ongeval, simpelweg door blootstelling aan andere bestuurders.

Het komt er echt op neer hoeveel je mensen vertrouwt met de auto die je wilt verhuren.

De laatste factor om te overwegen is slijtage. Er worden meer kilometers aan uw auto toegevoegd als u deze verhuurt, en u moet zowel de standaard onderhoudsschema's volgen als problemen oplossen als ze zich voordoen. U moet goed kijken naar de mogelijke kosten die u moet betalen om uw auto in goede staat te houden, en kijken of het de moeite waard is, voordat u een lijst maakt. Het positieve is dat je nieuwe mensen ontmoet en zelfs wat geld verdient, vooral als je een tweede auto hebt die je niet vaak gebruikt. Als jij dat bent, is Turo zeker het overwegen waard.

Aanbevolen: