504 Gateway time-outfout (wat het is en hoe het te verhelpen)

Inhoudsopgave:

504 Gateway time-outfout (wat het is en hoe het te verhelpen)
504 Gateway time-outfout (wat het is en hoe het te verhelpen)
Anonim

De 504 Gateway Timeout-fout is een HTTP-statuscode die betekent dat een server geen tijdige reactie heeft ontvangen van een andere server waartoe hij toegang had terwijl hij probeerde de webpagina te laden of een ander verzoek van de browser in te vullen.

Met andere woorden, 504-fouten geven meestal aan dat een andere computer, een computer waarop de website waarop u het bericht ontvangt geen controle heeft, maar waarop u vertrouwt, er niet snel genoeg mee communiceert.

Image
Image

Bent u de webbeheerder? Zie het gedeelte 504 fouten op uw eigen site oplossen verderop op de pagina voor enkele zaken die u kunt overwegen.

Een 504 Gateway Timeout-fout kan in elke internetbrowser, op elk besturingssysteem en op elk apparaat verschijnen. Dit betekent dat het mogelijk is om de foutmelding te krijgen op uw Android- of iPhone-telefoon of -tablet, in Safari op een Mac, in Chrome op Windows 10 (of 8, of 7, …), enz.

Hoe u de 504-fout zou kunnen zien

Individuele websites mogen aanpassen hoe ze "gateway time-out"-fouten weergeven, maar hier zijn de meest voorkomende manieren waarop u er een kunt zien:

  • 504 Gateway time-out
  • HTTP 504
  • 504 FOUT
  • Gateway time-out (504)
  • HTTP-fout 504 - Gateway-time-out
  • Gateway time-outfout

Een 504 Gateway Timeout-fout verschijnt in het internetbrowservenster, net als normale webpagina's. Er kunnen de bekende kop- en voetteksten van een site en een leuk Engels bericht op de pagina staan, of het kan op een geheel witte pagina verschijnen met een grote 504 bovenaan. Het is allemaal hetzelfde bericht, ongeacht hoe de website het laat zien.

Oorzaken van 504 Gateway-time-outfouten

Meestal betekent een 504 Gateway Timeout-fout dat een andere server er zo lang over doet dat er een "time-out" optreedt, waarschijnlijk niet werkt of niet goed werkt.

Aangezien deze fout meestal een netwerkfout is tussen servers op internet of een probleem met een echte server, ligt het probleem waarschijnlijk niet bij uw computer, apparaat of internetverbinding.

Dat gezegd hebbende, er zijn een paar dingen die je kunt proberen, voor het geval dat:

Hoe de 504 Gateway-time-outfout op te lossen

  1. Probeer de webpagina opnieuw door de knop vernieuwen/herladen te selecteren, op F5 te drukken of de URL opnieuw in de adresbalk te proberen.

    Hoewel de 504 Gateway Timeout-fout een fout rapporteert die buiten uw controle ligt, kan deze slechts tijdelijk zijn.

  2. Start al uw netwerkapparaten opnieuw op. Tijdelijke problemen met uw modem, router, switches of andere netwerkhardware kunnen de oorzaak zijn van het 504 Gateway Timeout-probleem dat u ziet. Gewoon deze apparaten opnieuw opstarten kan helpen.

    Hoewel de volgorde waarin je deze apparaten uitschakelt niet belangrijk is, is de volgorde waarin je ze weer inschakelt. Over het algemeen wil je apparaten van buiten naar binnen inschakelen. Als je niet zeker weet wat dat betekent, bekijk dan de link aan het begin van deze stap voor een volledige tutorial.

  3. Controleer de proxyserverinstellingen in je browser of applicatie en zorg ervoor dat ze correct zijn. Onjuiste proxy-instellingen kunnen 504-fouten veroorzaken.

    Image
    Image

    De meeste computers hebben helemaal geen proxy-instellingen, dus als die van jou leeg zijn, sla deze stap dan over.

    Zie Proxy.org voor een bijgewerkte, gerespecteerde lijst met proxyservers waaruit u kunt kiezen.

  4. Verander je DNS-servers, vooral als alle apparaten in je netwerk dezelfde fout krijgen. Het is mogelijk dat de 504 Gateway Timeout-fout die u ziet, wordt veroorzaakt door een probleem met de DNS-servers die u gebruikt.

    Tenzij je ze eerder hebt gewijzigd, zijn de DNS-servers die je nu hebt geconfigureerd waarschijnlijk degene die automatisch worden toegewezen door je ISP. Andere zijn ook beschikbaar om uit te kiezen. Zie onze lijst met gratis en openbare DNS-servers voor opties.

  5. Als er tot nu toe niets heeft gewerkt, is contact opnemen met de website waarschijnlijk het beste wat je kunt doen. Er is een goede kans dat de websitebeheerders al bezig zijn om de hoofdoorzaak van de 504 Gateway Timeout-fout op te lossen, ervan uitgaande dat ze hiervan op de hoogte zijn, maar er is niets mis mee om de basis met hen aan te raken.

    De meeste grote sites hebben accounts voor sociale netwerken die ze gebruiken om hun diensten te ondersteunen en sommige hebben zelfs telefoonnummers en e-mailadressen.

    Als het erop lijkt dat de website voor iedereen een 504-foutmelding geeft, is het vaak nuttig om op Twitter te zoeken naar re altime informatie over de storing van de site. De beste manier om dit te doen is door te zoeken naar websitedown op Twitter. Als Facebook bijvoorbeeld niet beschikbaar is, zoekt u facebookdown.

  6. Neem contact op met uw internetprovider. Het is op dit moment zeer waarschijnlijk, na het volgen van alle bovenstaande probleemoplossing, dat de 504 Gateway Timeout die u ziet een probleem is dat wordt veroorzaakt door een netwerkprobleem waarvoor uw ISP verantwoordelijk is.
  7. Kom later terug. U hebt op dit moment al uw opties uitgeput en de 504 Gateway Timeout-fout is in handen van de website of uw ISP om te corrigeren. Kom regelmatig terug op de site. Ongetwijfeld zal het binnenkort weer gaan werken.

Fixing 504 fouten op uw eigen site

Vaak is dit helemaal niet jouw schuld, maar ook niet die van de gebruiker. Begin met te controleren of uw server alle domeinen waartoe uw toepassingen toegang nodig hebben, correct kan oplossen.

Heel veel verkeer kan ertoe leiden dat uw server een 504-foutmelding geeft, hoewel een 503 waarschijnlijk iets nauwkeuriger is.

In WordPress specifiek, 504: Gateway Timeout-berichten zijn soms te wijten aan beschadigde databases. Installeer WP-DBManager en probeer vervolgens de functie "DB repareren", gevolgd door "DB optimaliseren" en kijk of dat helpt.

Zorg er ook voor dat uw HTACCESS-bestand correct is, vooral als u WordPress zojuist opnieuw hebt geïnstalleerd.

Overweeg tot slot contact op te nemen met uw hostingbedrijf. Het is mogelijk dat de 504-fout die uw website retourneert, te wijten is aan een probleem aan hun kant dat ze moeten oplossen.

Meer manieren waarop u een 504-fout kunt zien

Een Gateway Timeout-fout, wanneer deze wordt ontvangen in Windows Update, genereert een 0x80244023-foutcode of het bericht WU_E_PT_HTTP_STATUS_GATEWAY_TIMEOUT.

In Windows-programma's die inherent toegang hebben tot internet, kan een 504-fout verschijnen in een klein dialoogvenster of venster met de HTTP_STATUS_GATEWAY_TIMEOUT-fout en/of met een Het verzoek er was een time-out opgetreden bij het wachten op een gateway-bericht.

Een minder vaak voorkomende 504-fout is Gateway Time-out: de proxyserver heeft geen tijdige reactie ontvangen van de upstream-server, maar de probleemoplossing (hierboven) blijft hetzelfde.

Fouten zoals 504 Gateway Timeout

Een aantal foutmeldingen lijkt op de 504 Gateway Timeout-fout omdat ze allemaal aan de serverkant voorkomen. Enkele zijn onder andere de 500 Internal Server Error, de 502 Bad Gateway-fout en de 503 Service Unavailable-fout.

Er zijn ook HTTP-statuscodes die niet aan de serverzijde staan, maar aan de clientzijde, zoals de vaak voorkomende 404 Not Found-fout. Er bestaan ook verschillende andere, die u allemaal kunt zien op onze pagina

Aanbevolen: