Hoe code 32-fouten in Windows op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe code 32-fouten in Windows op te lossen
Hoe code 32-fouten in Windows op te lossen
Anonim

De Code 32-fout is een van de verschillende foutcodes van Apparaatbeheer. Ze worden meestal veroorzaakt wanneer het starttype voor het stuurprogramma van het hardwareapparaat is uitgeschakeld in het register.

De fout kan van toepassing zijn op elk hardwareapparaat in Apparaatbeheer, maar de meeste verschijnen op optische stations zoals Blu-ray-, dvd- en cd-stations.

Elk besturingssysteem van Microsoft kan een Code 32 Device Manager-fout ervaren, waaronder Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP en eerdere versies.

Code 32 fouten

De fout wordt bijna altijd op de volgende manier weergegeven:

Image
Image

Een stuurprogramma (service) voor dit apparaat is uitgeschakeld. Een alternatieve driver kan deze functionaliteit bieden. (Code 32)

Details over foutcodes van Apparaatbeheer, zoals Code 32, zijn beschikbaar in het gedeelte Apparaatstatus in de eigenschappen van het apparaat.

Device Manager-foutcodes zijn exclusief voor Device Manager. Als u de code 32-fout ergens anders in Windows ziet, is de kans groot dat het een systeemfoutcode is die u niet moet oplossen als een probleem met Apparaatbeheer.

Hoe een code 32-fout te herstellen

  1. Start je computer opnieuw op als je dat nog niet hebt gedaan, zodat caches en tijdelijke bestanden worden gewist. Er is altijd een kans dat de fout is veroorzaakt door een tijdelijk probleem met de hardware. Als dit het geval is, is een herstart van uw computer misschien alles wat u nodig hebt om het probleem op te lossen.
  2. Recente wijzigingen ongedaan maken. Heb je een apparaat geïnstalleerd of een wijziging aangebracht in Apparaatbeheer net voordat de fout verscheen? Als dit het geval is, heeft de door u aangebrachte wijziging waarschijnlijk de code 32-fout veroorzaakt. Maak de wijziging indien mogelijk ongedaan, start uw computer opnieuw op en controleer opnieuw op de fout.

    Afhankelijk van de wijzigingen die je hebt aangebracht, kan een oplossing het verwijderen of opnieuw configureren van het nieuw geïnstalleerde apparaat zijn.

  3. Rol het stuurprogramma terug naar een versie vóór uw update.

  4. Gebruik Systeemherstel om recente wijzigingen met betrekking tot Apparaatbeheer ongedaan te maken.
  5. Update de stuurprogramma's voor het apparaat. Het installeren van de nieuwste stuurprogramma's van de fabrikant voor een apparaat met de code 32-fout is een andere mogelijke oplossing voor dit probleem.
  6. Installeer de stuurprogramma's voor het apparaat opnieuw. Het verwijderen en opnieuw installeren van de stuurprogramma's voor het apparaat is een andere waarschijnlijke oplossing voor deze fout. Deze procedure zou het starttype in het register correct moeten resetten.

    Als een USB-apparaat de fout genereert, verwijder dan elk apparaat onder de hardwarecategorie Universal Serial Bus-controllers in Apparaatbeheer als onderdeel van het opnieuw installeren van het stuurprogramma, inclusief elk USB-apparaat voor massaopslag, USB-hostcontroller en USB-roothub apparaten.

    Het correct opnieuw installeren van een stuurprogramma, zoals in de hierboven gelinkte instructies, is niet hetzelfde als het eenvoudigweg bijwerken van een stuurprogramma. Een volledige herinstallatie van het stuurprogramma omvat het volledig verwijderen van het momenteel geïnstalleerde stuurprogramma en het vervolgens door Windows opnieuw laten installeren.

  7. Verwijder de registerwaarden UpperFilters en LowerFilters. Een veelvoorkomende oorzaak van Code 32-fouten is de beschadiging van twee registerwaarden in de registersleutel van de dvd/cd-rom-driveklasse. Het verwijderen van vergelijkbare waarden in het Windows-register kan ook de oplossing zijn voor deze fout die verschijnt op een ander apparaat dan een Blu-ray-, dvd- of cd-station.
  8. Vervang de hardware. Als laatste redmiddel moet u mogelijk de hardware vervangen die de code 32-fout veroorzaakt.

    Hoewel het niet erg waarschijnlijk is, is het ook mogelijk dat het apparaat niet compatibel is met uw versie van Windows. Incompatibiliteit kan een probleem zijn als de hardware met de fout vele jaren geleden is vervaardigd of als uw besturingssysteem meerdere versies oud is. Raadpleeg de Windows HCL om te controleren.

  9. Als je zeker weet dat de hardware zelf niet de oorzaak is van deze specifieke fout, kun je een reparatie-installatie van Windows proberen. Als dat niet lukt, kunt u een schone installatie van Windows proberen. We raden je aan geen van beide te doen voordat je de hardware probeert te vervangen, maar het kan zijn dat je ze een kans moet geven als je geen andere opties meer hebt.

Laat het ons weten als je een code 32-fout hebt opgelost met een methode die we hierboven niet hebben. We willen deze pagina zo up-to-date mogelijk houden.

Meer hulp nodig?

Als u dit probleem niet zelf wilt oplossen, gaat u naar Hoe krijg ik mijn computer gerepareerd? voor een volledige lijst van uw ondersteuningsopties, plus hulp bij alles onderweg, zoals het berekenen van reparatiekosten, het verwijderen van uw bestanden, het kiezen van een reparatieservice en nog veel meer.

Aanbevolen: