Hoe systeemfoutgeheugendumpbestanden te verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe systeemfoutgeheugendumpbestanden te verwijderen
Hoe systeemfoutgeheugendumpbestanden te verwijderen
Anonim

Als je computer crasht en je iets als het blauwe scherm des doods (BSOD) tegenkomt, voert het Windows-besturingssysteem een geheugendump uit naar een locatie op de harde schijf. Verwijder zo nu en dan deze systeemfoutgeheugendumpbestanden om schijfruimte vrij te maken.

Systeemfout Geheugendump Bestandsinstellingen

Als er een BSOD-fout optreedt, dumpt Windows het RAM-geheugen in een bestand op de harde schijf. Dit betekent dat als uw systeem 8 GB RAM gebruikt op het moment van de crash, het geheugendumpbestand 8 GB zal zijn.

In andere gevallen kan Windows een kerneldumpbestand maken, dat alleen het geheugen bevat dat aan de Windows-kernel is toegewezen voor zaken als stuurprogramma's en actieve applicaties. Dit geheugendumpbestand is aanzienlijk kleiner dan een volledig systeemgeheugendump. Dit is de standaardgrootte van een geheugendump wanneer u een systeem instelt om een automatische geheugendump uit te voeren.

Het Windows-team of de softwareontwikkelaars analyseren dit bestand om problemen op te lossen. Om de geheugendumpinstelling te controleren:

  1. Typ sysdm.cpl in Windows Search en druk vervolgens op Enter om System Properties te openen.
  2. Selecteer de Advanced tab.

    Image
    Image
  3. In de Startup and Recovery sectie, selecteer Settings.

    Image
    Image
  4. Selecteer de Schrijf foutopsporingsinformatie vervolgkeuzepijl en kies Automatische geheugendump zodat elke keer dat de computer een geheugendump uitvoert, het maakt alleen een back-up van de kernel en bespaart ruimte op de harde schijf.

    Image
    Image
  5. Selecteer Overschrijf een bestaand bestand zodat het dumpbestand na verloop van tijd niet blijft groeien.

    Image
    Image
  6. Selecteer OK om uw wijzigingen op te slaan.

    Image
    Image

Hoe u systeemfoutgeheugendumpbestanden kunt verwijderen met Schijfopruiming

Als het geheugendumpbestand in de loop van de tijd is gegroeid, verwijdert u het bestand om ruimte op de harde schijf te herstellen. De eenvoudigste manier om dumpbestanden op te ruimen is door een verhoogde opruiming uit te voeren met behulp van het hulpprogramma Schijfopruiming van Windows.

Als u niet de juiste verhoogde opruiming uitvoert terwijl u het hulpprogramma Schijfopruiming uitvoert, kan het hulpprogramma het geheugendumpbestand niet verwijderen.

  1. Selecteer de Start knop en typ schijfopruiming in de Windows-zoekbalk.
  2. Klik met de rechtermuisknop Schijfopruiming en selecteer Als administrator uitvoeren.

    Door het hulpprogramma Schijfopruiming als beheerder uit te voeren, wordt het gestart in de verhoogde modus en kan het hulpprogramma het geheugendumpbestand verwijderen.

    Image
    Image
  3. Het hulpprogramma scant de C:-schijf (of de schijf die het besturingssysteem bevat) en geeft een venster weer om de bestanden te selecteren die u wilt verwijderen. Selecteer alle opties, of selecteer in ieder geval Systeem gemaakt Windows Foutrapportage of Systeemfoutgeheugendumpbestanden.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK om het hulpprogramma de opschoning te laten voltooien en start het systeem vervolgens opnieuw op om te voltooien.

    Het hulpprogramma Systeemopruiming verwijdert niet altijd het geheugendumpbestand, vaak vanwege bestandspermissies of lokale beleidsinstellingen op het systeem. Als het niet werkt, ga dan naar de volgende methode hieronder.

    Image
    Image

Gebruik uitgebreide schijfopruiming om het geheugendumpbestand met systeemfouten te wissen

Een ander Windows-hulpprogramma dat het systeemgeheugendumpbestand opruimt, is het hulpprogramma Uitgebreide schijfopruiming. Start dit hulpprogramma vanaf de opdrachtprompt.

  1. Selecteer het Start Menu, typ Opdrachtprompt in de zoekbalk en klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren.

    Image
    Image
  2. Voer het commando uit Cleanmgr /sageset:65535 & Cleanmgr /sagerun:65535.

    Image
    Image
  3. Deze opdracht opent het hulpprogramma Schijfopruiming met extra opties voor het verwijderen van bestanden. Selecteer alle opties om op te schonen, of selecteer in ieder geval Systeemfoutgeheugendumpbestanden en Systeemfout minidumpbestanden.

    Image
    Image
  4. Selecteer OK om de opschoningsprocedure te voltooien en start vervolgens de computer opnieuw op om de opschoning te voltooien.

    Extended Disk Cleanup is meestal succesvol in het verwijderen van de geheugendumpbestanden omdat de extra opties zowel de geheugendumpbestanden als de minidumpbestanden omvatten. Als u deze selecteert en het hulpprogramma uitvoert, moeten alle geheugendumpbestanden met succes van het systeem worden verwijderd. Het opnieuw opstarten van de computer voltooit het proces.

    Image
    Image

Gebruik software om het geheugendumpbestand te verwijderen

Als u het moeilijk vindt om het systeemgeheugendumpbestand te verwijderen met behulp van de hulpprogramma's voor het opschonen van Windows, gebruik dan alternatieve softwareoplossingen.

Een van de meest populaire hulpprogramma's voor het opschonen van Windows is CCleaner. Download de gratis versie van CCleaner, die een functie bevat om geheugendumpbestanden op te schonen.

Dit zou een laatste redmiddel moeten zijn, aangezien het de installatie van nieuwe software vereist. Het is echter meestal het meest succesvol in het verwijderen van geheugendumpbestanden van een systeem, en ook tijdelijke bestanden en andere onnodige gegevens die op de harde schijf zijn opgeslagen en die veel ruimte in beslag nemen. Het is goed om regelmatig een dergelijk hulpprogramma uit te voeren om ervoor te zorgen dat er nooit ruimte op de harde schijf wordt verspild.

  1. Download en installeer de gratis versie van CCleaner.
  2. Selecteer Custom Clean en zorg ervoor dat Memory Dumps is geselecteerd in de sectie System.

    Image
    Image
  3. Om er zeker van te zijn dat de systeemgeheugendumps worden opgeschoond, selecteert u Analyze. Wanneer de analyse is voltooid, zou u System - Memory Dumps in de lijst met te verwijderen bestanden moeten zien.

    Image
    Image
  4. Selecteer Run Cleaner om CCleaner de opruimroutine te laten voltooien. Hiermee worden alle bestanden verwijderd die in de analyseresultaten werden vermeld.

    Image
    Image

Verwijder MEMORY. DMP handmatig

Als u weet waar u het bestand memory.dmp kunt vinden, kunt u het net als elk ander bestand verwijderen. Het bestand is niet gemakkelijk te vinden omdat het tussen andere bestanden in de systeemhoofdmap is begraven.

Zoeken en verwijderen van het bestand:

  1. Let op het pad en de bestandsnaam in het Startup and Recovery-venster in het eerste gedeelte van dit artikel. Meestal is dit pad %SystemRoot%\MEMORY. DMP.

    Image
    Image
  2. Om het bestand te verwijderen, start u de opdrachtprompt als beheerder. Selecteer het Startmenu, typ Opdrachtprompt in de Windows-zoekbalk en klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en selecteer Als administrator uitvoeren.

    Image
    Image
  3. Om het pad naar de map %SystemRoot% te wijzigen, typt u cd %systemroot%.

    Image
    Image
  4. Als het systeem op enig moment een geheugendump heeft vastgelegd, staat er een memory.dmp-bestand in deze map. Typ del memory.dmp om het te verwijderen.

Schrijffoutopsporing uitschakelen

Als het memory.dmp-bestand consequent te veel ruimte op uw systeem in beslag neemt, opent u het venster System and Recovery opnieuw en wijzigt u de foutopsporingsinformatie schrijven.

Gebruik het vervolgkeuzemenu om de instelling te wijzigen in (none) om ervoor te zorgen dat er geen geheugendumpbestanden worden aangemaakt wanneer het systeem crasht. Het betekent ook dat er geen manier is om de oorzaak van de crash te analyseren, maar de ruimte op de harde schijf is beschermd tegen overmatige geheugendumps.

Aanbevolen: