Wat is Amazon Music HD en hoe werkt het?

Inhoudsopgave:

Wat is Amazon Music HD en hoe werkt het?
Wat is Amazon Music HD en hoe werkt het?
Anonim

Amazon Music HD is een streaming muziekservice met lossless audio; dat wil zeggen, audio met weinig tot geen compressie. Het comprimeren van bestanden verslechtert de audiokwaliteit, maar het maakt het bestand ook kleiner, dus het neemt niet veel opslagruimte in beslag en het is snel te downloaden. Tidal, dat twee hifi-abonnementen aanbiedt die het FLAC-bestandsformaat gebruiken, is de directe concurrent van Amazon Music HD.

Amazon Music HD gebruikt lossless FLAC-bestanden, die de geluidskwaliteit behouden. De bibliotheek omvat HD-audio (cd-kwaliteit; bitdiepte van 16 bits en een samplefrequentie van 44,1 kHz) en Ultra HD-audio (24 bits met samplefrequenties die variëren van 44,1 kHz tot 192 kHz). Of je het verschil kunt horen, hangt af van je oren en je audioapparatuur.

Hulp nodig bij het begrijpen van deze specificaties? Meer informatie over algemene audiotermen, waaronder samplefrequentie (Khz), bitdiepte en bitsnelheid.

Image
Image

Hoe verschilt Amazon Music HD van Prime Music en Amazon Music Unlimited?

Het verschil tussen Amazon Music HD in vergelijking met Prime Music en Amazon Music Unlimited is de HD-audio, evenals de prijsstelling. Alle drie de Amazon Music-opties zijn advertentievrij.

Er zijn een paar verschillen tussen Prime Music en Music Unlimited. Prime Music wordt geleverd met Prime-lidmaatschappen. Prime-leden krijgen korting op Amazon Music Unlimited, dat een grotere bibliotheek heeft dan Prime Music (ongeveer 50 miljoen versus 2 miljoen nummers).

Wat je nodig hebt om Amazon Music HD te gebruiken

Er zijn een paar vereisten om naar Amazon Music HD te luisteren.

  • Je hebt een Amazon-account nodig, maar je hoeft geen Prime-lidmaatschap te hebben.
  • Vervolgens moet je de desktop-app downloaden om HD-functies te krijgen, die het web niet ondersteunt.
  • Amazon raadt een betrouwbare internetverbinding aan van 1,5 tot 2 Mbps voor HD-streaming en 5 tot 10 Mbps voor Ultra HD-streaming, die doorgaans beschikbaar is in LTE-signalen.
  • Voor problemen met het datagebruik verbruikt HD-audio doorgaans tot 5,5 MB aan data per minuut en Ultra HD-audio tot 12 MB aan data per minuut (bij luisteren met de hoogste samplefrequenties).

Compatibele apparaten:

  • Alexa-compatibele Echo-apparaten (2e generatie en later), Fire TV's en Fire-tablets ondersteunen allemaal audio van HD-kwaliteit. De Echo Studio ondersteunt audio van Ultra HD-kwaliteit.
  • De meeste iPhones en iPads die sinds 2014 zijn uitgebracht (apparaten met iOS 11 of hoger) kunnen HD/Ultra HD (tot 24-bit, 48kHz) ondersteunen zonder extra apparatuur. Om nummers met hogere samplefrequenties (96 of 192 kHz) af te spelen, kunnen iPhone-klanten een externe DAC aansluiten die deze hogere samplefrequenties ondersteunt. Apple AirPlay ondersteunt afspelen in HD-kwaliteit.
  • De meeste Android-apparaten die sinds 2014 zijn uitgebracht, ondersteunen HD/Ultra HD-weergave (tot 48 kHz). Zorg ervoor dat uw apparaat op Android Lollipop of hoger draait. Chromecast ondersteunt Amazon Music HD niet.
  • PC-ondersteuning voor HD- en Ultra HD-weergave is afhankelijk van de ingebouwde audiospeler en DAC (digitaal-naar-analoog-converter), die per apparaat verschilt. Controleer de specificaties van je computer of neem contact op met Amazon om te bepalen of je compatibel bent. (U kunt ook proberen de Amazon Music HD desktop-app te installeren.)
  • Elke Mac vanaf 2013 of later ondersteunt HD en Ultra HD, maar je moet de audio-instellingen aanpassen. Open Launchpad > Other > Audio MIDI Setup-app. (Het pictogram lijkt op een piano.) Aanpassen de luidspreker of hoofdtelefoon Format instellen op de hoogste samplefrequentie voor 24 bit (96 kHz of 192 kHz).
Image
Image

Aanmelden voor Amazon Music HD en een abonnement kiezen

Amazon biedt een gratis proefperiode van 90 dagen. Je kunt de vervaldatum van de proefperiode zien in je instellingen en er is een handige optie om drie dagen van tevoren een herinnering te krijgen.

Image
Image

Ga naar amazon.com/music/unlimited/hd om gebruik te maken van de proefversie. Klik op Probeer het gratis. Je wordt gevraagd om in te loggen op je Amazon-account en een abonnement te kiezen.

Image
Image

Je ziet twee opties (beide beschikbaar van maand tot maand of jaarlijks):

  • Individueel
  • Familie (maximaal 6 leden)

Prime-gebruikers krijgen korting op individuele en gezinsabonnementen. Klik op Ben je student? om te controleren of je in aanmerking komt voor korting. Als je bent ingeschreven aan een universiteit of hogeschool die een diploma verleent, kun je het Individueel Plan met aanzienlijke korting krijgen.

Image
Image

Amazon gebruikt SheerID om de studentenstatus te verifiëren. Als u uw school niet in het systeem vindt, kunt u SheerID vragen deze toe te voegen.

Aanbevolen: