Hoe problemen met Fujifilm-camera's op te lossen

Inhoudsopgave:

Hoe problemen met Fujifilm-camera's op te lossen
Hoe problemen met Fujifilm-camera's op te lossen
Anonim

Hoewel Fujifilm-camera's betrouwbare apparaten zijn, kunt u af en toe problemen ondervinden met uw camera die niet resulteren in foutmeldingen of gemakkelijk te volgen aanwijzingen voor het probleem. Het oplossen van dergelijke problemen kan een beetje lastig zijn. Gebruik deze tips om jezelf een betere kans te geven om Fujifilm-cameraproblemen op te lossen.

Image
Image

Bottom Line

Als u een foto maakt waarop het onderwerp een prominent ruitpatroon heeft, kan de beeldsensor per ongeluk een Moiré-patroon (streeppatroon) opnemen over de bovenkant van het onderwerppatroon. Vergroot uw afstand tot het onderwerp om dit probleem te minimaliseren.

De camera stelt niet goed scherp op close-upfoto's

Zorg ervoor dat u de macromodus gebruikt met uw Fujifilm-camera. Mogelijk moet u een beetje experimenteren om te zien hoe dicht u bij het onderwerp kunt komen, zelfs in de macromodus. Of lees de specificatielijst van de camera om de minimale scherpstelafstand te zien die u kunt gebruiken in zowel normale opnamestanden als macrostanden.

Bottom Line

Zorg ervoor dat alle metalen contactpunten op de geheugenkaart schoon zijn; u kunt een zachte, droge doek gebruiken om ze voorzichtig schoon te maken. Zorg ervoor dat de kaart correct in de camera is geplaatst. Ten slotte moet u mogelijk de kaart formatteren, waardoor alle foto's die op de kaart zijn opgeslagen, worden gewist, dus gebruik dit alleen als laatste redmiddel. Sommige Fujifilm-camera's kunnen geen geheugenkaart lezen die is geformatteerd met een camera van een ander merk.

Mijn Flash-foto's komen niet goed uit

Als je bij het gebruik van de ingebouwde flitser op een Fujifilm-camera merkt dat de achtergronden onderbelicht zijn, probeer dan de Slow Synchro-modus te gebruiken, waardoor er meer licht in de lens v alt. U wilt echter een statief met Slow Synchro-modus gebruiken, omdat de langere sluitertijd wazige foto's kan veroorzaken. Een nachtscènemodus zal ook goed werken. Of bij sommige geavanceerde Fujifilm-camera's kunt u misschien een externe flitser aan de flitsschoen toevoegen, waardoor u betere prestaties en meer functies krijgt dan een ingebouwde flitser.

Bottom Line

In bepaalde situaties kan het autofocussysteem van uw Fujifilm-camera moeite hebben om goed scherp te stellen, ook bij het fotograferen van onderwerpen door glas, onderwerpen met weinig licht, onderwerpen met weinig contrast en snel bewegende onderwerpen. Probeer dergelijke onderwerpen te vermijden of herpositioneer jezelf om hun impact te minimaliseren. Plaats uzelf bijvoorbeeld om een snel bewegend onderwerp vast te leggen terwijl het naar u toe beweegt in plaats van wanneer het over het beeld beweegt.

Shutter Lag veroorzaakt problemen met mijn foto's

U kunt de effecten van sluitervertraging verminderen door de ontspanknop een paar seconden voor het maken van de foto half in te drukken. Hierdoor zal de Fujifilm-camera vooraf scherpstellen op het onderwerp, waardoor de totale hoeveelheid tijd die nodig is om de foto te maken, wordt verkort.

Bottom Line

Probeer de camera uit te zetten en de batterij en geheugenkaart 10 minuten te verwijderen. Vervang de batterij en geheugenkaart en zet de camera weer aan. Als dat het probleem niet oplost, moet de camera mogelijk naar een reparatiewerkplaats worden gestuurd.

Ik kan er niet achter komen hoe ik de sluitertijd en het diafragma moet instellen

Geavanceerde Fujifilm-camera's, zowel modellen met vaste lens als spiegelloze camera's met verwisselbare lenzen (ILC's), hebben verschillende methoden om de instellingen voor sluitertijd en diafragma te wijzigen. Bij sommige Fujifilm-camera's kunt u de wijzigingen aanbrengen via de menu's op het scherm. Anderen vereisen dat je een draaiknop bovenop de camera of een ring op de lens draait, zoals de Fujifilm X100T. Het kan een beetje moeilijk zijn om sommige wijzerplaten van model tot model te bepalen, dus u kunt de gebruikershandleiding bij de hand houden.

Aanbevolen: