Android op uw pc installeren zonder emulator

Inhoudsopgave:

Android op uw pc installeren zonder emulator
Android op uw pc installeren zonder emulator
Anonim

Het is mogelijk om Android op een pc te installeren zonder een emulator te gebruiken. Leer hoe u Android-apps uitvoert en krijg toegang tot een volledige versie van het mobiele besturingssysteem op Windows.

De instructies in dit artikel zijn van toepassing op desktops en laptops met Windows 10, 8 en 7.

Waarom Android op pc installeren?

Als je geen Android-apparaat hebt, loop je miljoenen apps in de Google Play Store mis. Zelfs als je al een smartphone of tablet hebt waarop je Android-games speelt, speel je ze misschien liever op je pc.

Er zijn verschillende manieren om Android-apps op je computer uit te voeren. De Android SDK wordt bijvoorbeeld geleverd met een Android-emulator voor het opsporen van fouten in apps, en BlueStacks is een cloudgebaseerde virtuele machine die Android-apps voor desktops optimaliseert. Als u echter zonder emulator toegang wilt tot de volledige versie van Android, kunt u het beste Phoenix OS gebruiken.

Image
Image

Wat is Phoenix OS?

Phoenix OS is een besturingssysteem op basis van Android 7 (Nougat) dat is ontworpen voor gebruik op desktop- en laptopcomputers. Als u het op uw harde schijf installeert, krijgt u elke keer dat u uw computer opstart de optie om in Phoenix OS op te starten. U kunt het ook op een USB-flashstation opslaan voor gebruik op elke computer.

Voordat u Phoenix OS kunt installeren, moet u eerst het installatieprogramma voor uw besturingssysteem downloaden. Windows-gebruikers kunnen een EXE-bestand downloaden, maar Mac-gebruikers moeten een ISO-bestand downloaden en op een flashstation branden voordat ze het installatieprogramma kunnen starten. U moet ook wijzigingen aanbrengen in de BIOS-instellingen van uw systeem.

Om Phoenix OS uit te voeren, heeft uw computer een Intel x86-serie CPU nodig.

Hoe Android Phoenix OS op pc te installeren

Om te beginnen met het installeren van Android op je pc met het Phoenix OS, zijn dit de stappen die je moet volgen:

  1. Download het Phoenix OS-installatieprogramma voor uw besturingssysteem.

    Image
    Image
  2. Open het installatieprogramma en selecteer Install.

    Image
    Image

    Als u Phoenix OS op een USB-station wilt installeren, selecteert u Make U-Disk.

  3. Selecteer de harde schijf waarop u het besturingssysteem wilt installeren en selecteer vervolgens Volgende.

    Image
    Image
  4. Selecteer de hoeveelheid ruimte die u op uw harde schijf wilt reserveren voor Phoenix OS en selecteer vervolgens Install.

    Image
    Image

    Deze optie bepa alt de grootte van de apps die u kunt uitvoeren, dus u moet deze zo hoog mogelijk instellen.

  5. Phoenix OS is nu geïnstalleerd, maar u zult waarschijnlijk een melding ontvangen dat u veilig opstarten moet uitschakelen.

    Image
    Image

Beveiligd opstarten uitschakelen voor Phoenix OS

Windows heeft een ingebouwde beveiligingsfunctie die voorkomt dat Phoenix OS bij het opstarten wordt uitgevoerd. Hoe u de functie voor veilig opstarten uitschakelt, hangt af van uw moederbord en uw versie van Windows. De ondersteuningswebsite van Microsoft heeft gedetailleerde instructies voor het uitschakelen van veilig opstarten voor verschillende systemen.

Phoenix OS gebruiken om Android-apps op pc uit te voeren

Telkens wanneer u uw computer opstart, kunt u ervoor kiezen om Windows of Phoenix OS te laden. U kunt ook de snelkoppeling op uw bureaublad selecteren om Phoenix OS te starten. De eerste keer dat u Phoenix start, moet u de taal selecteren (de standaardinstelling is Chinees) en deze instellen zoals u een nieuw Android-apparaat zou doen.

Phoenix OS is niet altijd stabiel, dus als het de eerste keer niet goed wordt geladen, kan het werken als je het opnieuw probeert.

Image
Image

De Phoenix OS-interface lijkt op Windows, maar gedraagt zich als Android. Als u een laptop gebruikt, heeft u mogelijk een externe muis nodig, aangezien Phoenix OS niet compatibel is met alle trackpads. Als uw computer een aanraakscherm heeft, kunt u door de interface navigeren net zoals op een smartphone of tablet.

Phoenix OS is vooraf geladen met Google Play, zodat u apps rechtstreeks van Google kunt downloaden. U kunt apps ook sideloaden met APK-bestanden. Selecteer het Menu pictogram in de linkerbenedenhoek van het bureaublad om uw apps te zien.

Aanbevolen: