Amazon Luna Hands On: bijna vlekkeloos

Inhoudsopgave:

Amazon Luna Hands On: bijna vlekkeloos
Amazon Luna Hands On: bijna vlekkeloos
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon Luna biedt een unieke manier om cloudgaming te benaderen.
  • Met meerdere kanalen kun je de soorten games kiezen die je wilt spelen.
  • Gamen op Luna voelt soepel aan.
Image
Image

Het is net als Netflix, maar dan voor videogames.

Dat is de gemakkelijkste manier om uit te leggen wat Amazon Luna is. Hoewel het niet alle nagels heeft geslagen die nodig zijn om die verklaring helemaal waar te maken, is het zo dichtbij als cloudgaming heeft weten te krijgen, en er zijn onderweg meer dan een paar pogingen geweest.

Momenteel beperkt beschikbaar, Luna is gemakkelijk een van de soepelste ervaringen die ik ooit heb gehad in cloudgaming. De gebruikersinterface van de applicatie, het gemak van opstarten in een game en de algehele prestaties versmelten gewoon tot een soepel verloop van dingen. Door games gemakkelijk te kunnen sorteren en ze zelfs aan een afspeellijst toe te voegen, werkt alles gewoon naadloos, wat echt meer van die Netflix-vibes afgeeft die elke andere cloud-gamingsoftware heeft geprobeerd te raken.

Makkelijk doet het

Ik heb een perfect capabele pc, maar dat weerhoudt me er niet van om geïntrigeerd te raken door het idee van cloudgaming. Nadat ik diensten zoals OnLive had geprobeerd toen het nog een ding was, nieuwe opties zoals Google Stadia en Nvidia's GeForce Now-service, en zelfs gratis apps zoals Rainway, was het interessant om verschillende manieren te ontdekken om games in de cloud te spelen. Hoewel deze opties hun voordelen hebben gehad, zoals Rainway die volledig gratis is en beschikbaar is op Android, iOS en zelfs Roku en Apple TV, is geen enkele zo dicht bij de visie gekomen als Luna.

Image
Image

De applicatie is zeer eenvoudig te gebruiken. Nadat je het hebt geladen, kun je door een heleboel verschillende lijsten navigeren, vergelijkbaar met hoe je door tv-programma's en films op Netflix of andere streamingdiensten zou kijken. Het duurde niet lang voordat ik de eerste game vond die ik wilde proberen, en binnen enkele seconden liep ik door de eerste tussenfilmpjes in Control. Dit grafisch intensieve spel speelde soepel door Luna. Ik merkte geen hik of FPS-dalingen en de afbeeldingen zagen er veel beter uit dan veel van de games die ik op Google Stadia had getest. Er waren enkele gevallen van invoervertraging bij het spelen met mijn toetsenbord en muis, hoewel het lang niet zo erg was als de invoervertraging die ik had bij het spelen van games zoals Destiny 2 of Marvel's The Avengers op Stadia.

Mijn favoriete functie was echter dat ik eenvoudig trefwoorden als 'shooters' of 'racing' kon typen en een hele reeks opties voor games kon laten verschijnen. Dit maakte het uiterst eenvoudig om nieuwe games te vinden om uit te checken zonder de hele catalogus door te hoeven gaan.

Boven de menigte

Wat Amazon Luna zo bijzonder maakt, is het feit dat het gewoon werkt. Alles, van zoeken tot het spelen van games, het voelt gewoon soepel aan.

Afbeeldingen zagen er veel beter uit dan veel van de games die ik had getest op Google Stadia.

Ik laadde The Surge en begon me een weg te banen door de opening van het spel. Als een Souls-achtig type spel, is het uiterst moeilijk om die perfect getimede knopdrukken te raken en aanvallen te ontwijken, zelfs zonder de zorgen van invoervertraging, die vaak gepaard gaat met cloudgaming. Op de een of andere manier slaagde Luna er echter in om het heel goed aan te pakken, en hoewel ik een paar keer struikelde, was dat vooral vanwege mijn eigen incompetentie als speler, niet door de service zelf. Dat wil niet zeggen dat er geen invoervertraging is, want die is er wel. Er is gewoon geen manier omheen. Maar de invoervertraging op Luna is zonder twijfel veel minder dan op Stadia en GeForce Now.

Om eerlijk te zijn, Amazon Luna is nog niet vrij de Netflix van videogames, simpelweg omdat er nog veel ruimte voor verbetering is. Meer games en kanalen, evenals een nog verdere vermindering van de invoervertraging, zou geweldig zijn. Het kan ook moeilijk zijn om vanaf de Amazon-website naar de service te navigeren, omdat deze gelaagd is onder meerdere klikken. Als het echter om cloudgaming gaat, is Luna de beste die ik ooit heb geprobeerd, en met het nog steeds in vroege toegang, heeft Amazon veel speelruimte om het nog beter te maken.

Aanbevolen: