Waarom Echo Frames een privacynachtmerrie kunnen zijn

Inhoudsopgave:

Waarom Echo Frames een privacynachtmerrie kunnen zijn
Waarom Echo Frames een privacynachtmerrie kunnen zijn
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Amazon's Echo-frames zijn cameravrij, maar bieden een audioverbinding met Alexa.
  • Kleine luidsprekers leiden het geluid naar je oren.
  • Je kunt lenzen op sterkte toevoegen, net als elk montuur.
Image
Image

Amazon's nieuwe Echo Frames zijn nu beschikbaar voor iedereen die ze wil. Deze slimme bril slaagt erin om veel privacyproblemen te omzeilen door de camera's te dumpen en in plaats daarvan te focussen op audio.

De Echo Frames zijn eigenlijk gewoon een Alexa-luidspreker, ingebed in een bril. Maar dat is genoeg voor veel mensen, met als bonus dat de bril niet lomp en sullig wordt. Ook kunnen slimme audio-assistenten een enorme zegen zijn voor mensen met een beperkt gezichtsvermogen.

"Voor blinde of slechtziende mensen kan audio-AR hun vermogen om met de wereld te communiceren aanzienlijk vergroten", vertelde geluidskunstenaar en augmented reality-schrijver Halsey Burgund aan Lifewire via e-mail.

Echo Frames

De Echo Frames zien eruit als gewone brilmonturen, met enigszins volumineuze armen. Ze bevatten microfoons en kleine luidsprekers die geluid naar je oren leiden, "terwijl ze minimaliseren wat anderen kunnen horen", volgens de productbeschrijving In vergelijking met zoiets als AirPods is de levensduur van de batterij slecht- slechts vier uur luistertijd. Aan de andere kant zijn deze niet echt ontworpen voor langdurig luisteren naar muziek.

Het idee is dat deze frames altijd verbonden zijn met de slimme assistent van Amazon, Alexa, via de Alexa-telefoonapp. Of je kunt ze ook gebruiken met Siri of Google Assistant. Gezien hoeveel beter Alexa is dan Siri, maar als je een iPhone-gebruiker bent, wil je misschien de Amazon-versie gebruiken.

Image
Image

De monturen kosten $ 249,99 per paar en worden geleverd met lenzen zonder recept. U kunt uw eigen lenzen laten aanmeten bij uw gebruikelijke opticien.

Audio AR?

De beste eigenschap van deze bril is dat ze onzichtbaar zijn. Niet letterlijk natuurlijk. Bij AirPods of andere koptelefoons gaan mensen er direct vanuit dat je geblokkeerd bent. Maar als we een bril zien, negeren we ze. Dat is waar de gerichte sprekers winnen: je kunt je assistent nog steeds horen, maar je oren zijn niet geblokkeerd. Je kunt je afvragen of beengeleiding misschien een nog betere keuze was geweest, maar dit is goed genoeg.

De voordelen van altijd beschikbare audio, in combinatie met een altijd beschikbare spraakassistent, zijn legio. "Audio AR kan erg handig zijn in situaties waarin het van cruciaal belang is dat je ogen niet worden afgeleid door visuele augmentaties", zegt Burgund.

"Of het nu gaat om autorijden, het bedienen van zware machines of gewoon om in een dynamische omgeving met fysieke gevaren te zijn, in staat zijn om relevante informatie via je oren te ontvangen terwijl je je ogen volledig betrokken houdt bij de omgeving, kan bepaalde ervaringen toegankelijker en toegankelijker maken. veiliger."

Audio AR wint het ook van visuele AR-afbeeldingen en tekst die in je bril wordt geprojecteerd om een "heads-up display" of HUD te geven, omdat het niet-directioneel is. Audio kan discrete waarschuwingen bieden zonder dat u zich erop hoeft te concentreren. Je merkt ze gewoon op. Visuele boodschappen moeten worden opgemerkt, bekeken en gelezen of geïnterpreteerd. Voor het overbrengen van dichte informatie zijn tekst en afbeeldingen het beste, maar voor omgevingsbewustzijn is audio veel beter.

“Bovendien kan AAR [audio AR] veel meeslepender zijn, gezien het vermogen van mensen om tegelijkertijd naar hun hele omgeving te luisteren”, zegt Burgund.

Privacy

Hoewel Echo Frames niet de overduidelijke griezeligheid van een camera aan de voorkant hebben, wat het deed voor Google Glass, hebben ze nog steeds een altijd luisterende microfoon. Het is één ding om dit in een luidspreker te plaatsen die beperkt is tot uw huis, maar wanneer u het in het openbaar uitschakelt, kunt u mogelijk alle voorbijgangers afluisteren.

Voor blinde of slechtziende mensen kan audio-AR hun vermogen om met de wereld te communiceren aanzienlijk vergroten.

Hieraan toegevoegd is het privacyrecord van Amazon. Het werkt al samen met politiediensten om opnames beschikbaar te maken van zijn Ring-deurbellen. Het verzamelt ook opnames uit je Alexa-geschiedenis. Wil je echt in de buurt zijn van iemand die een op Amazon aangesloten microfoon draagt?

De Toekomst

Het lijkt onvermijdelijk dat AR mainstream wordt, met Amazon's Echo Frames en Apple's AirPods Pro. En het werk van Apple met LiDAR-camera's in zijn iPhones en andere AR-experimenten duiden sterk op een soort Apple-bril in de toekomst.

Dit is geweldig voor mensen die het willen, maar voor iedereen die om privacy geeft, is het een nachtmerrie. En net zoals andere mensen hun adresboeken vrijelijk met Facebook delen, kun je er niets aan doen. Je hoeft alleen maar te duimen voor wetgeving van de overheid, of je huis nooit te verlaten.

Aanbevolen: