Deel je smartwatch te veel?

Inhoudsopgave:

Deel je smartwatch te veel?
Deel je smartwatch te veel?
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Onderzoekers zeggen dat ze kunstmatige intelligentie hebben kunnen gebruiken om persoonlijke informatie te achterhalen uit gezondheidsgegevens die zijn verzameld door wearables.
  • De studie roept privacyproblemen op over wat er kan gebeuren met informatie die wordt verzameld door wearables, zeggen experts.
  • Gezondheidsgegevens die door AI worden ontdekt, kunnen mogelijk worden gebruikt om te discrimineren.
Image
Image

Anonieme gegevens verzameld van wearables zoals smartwatches kunnen worden gebruikt om persoonlijke informatie van gebruikers te ontdekken, zeggen onderzoekers.

Met behulp van kunstmatige intelligentie konden onderzoekers enorme hoeveelheden informatie scannen die was verzameld van wearables en de lengte, het gewicht, het geslacht, de leeftijd en andere kenmerken van gebruikers onderscheiden, volgens een recent gepubliceerd artikel van wetenschappers van de Universiteit van Cambridge en het Alan Turing Instituut.

De identiteit van de mensen van wie de informatie in de gegevens stond, is niet bekendgemaakt, maar het onderzoek roept privacyproblemen op over wat er zou kunnen gebeuren met de verzamelde informatie, zeggen experts.

"Apparaten zoals smartwatches vallen niet onder HIPAA of andere privacywetten, wat betekent dat alle verzamelde gegevens terug kunnen gaan naar de verkoper. Bovendien zien de meeste mensen per ongeluk af van bescherming wanneer ze apparaatsoftware instellen en de servicevoorwaarden, "zei gezondheidsadvocaat Heather Macre in een e-mailinterview.

"Dit brengt veel gegevens in de handen van de verkoper en van daaruit kan iedereen die kennis heeft van gezondheidsgegevens veel informatie extrapoleren."

AI is misschien niet je vriend

Om het onderzoek uit te voeren, ontwikkelden onderzoekers een AI-systeem genaamd Step2Heart. Het systeem gebruikte machine learning om gezondheidsgerelateerde uitkomsten te voorspellen in anonieme gezondheidsdatasets.

Step2Heart was in staat om geslacht, lengte en gewicht met een hoge mate van vertrouwen te classificeren, aldus onderzoekers. Het was mogelijk, maar moeilijker om statistieken zoals BMI, bloedzuurstof en leeftijd te ontdekken.

Het soort gezondheidsgegevens dat in het onderzoek wordt verzameld, kan langer beschikbaar blijven dan je zou verwachten, zeggen experts. "Gezondheidsgegevens, zoals bestaande gezondheidsproblemen, kunnen zeer gevoelig zijn en kunnen voor een lange tijd gevoelig zijn, bijvoorbeeld de rest van het leven van het individu", zei Sean Butler, directeur productmarketing bij dataprivacybedrijf Privitar, in een e-mail. interview.

"Volledige locatiesporen [de geschiedenis van waar iemand wanneer is geweest] zijn zeer onthullend en kunnen niet effectief worden geanonimiseerd."

Image
Image

Gezondheidsgegevens die door AI zijn ontdekt, kunnen mogelijk worden gebruikt om te discrimineren, zeggen waarnemers.

"In staat zijn om de de-identificatie of de-anonimisering van gezondheidsgegevens ongedaan te maken, is geen goede richting, omdat dit het vooruitzicht opent om te worden uitgekozen en minder gunstige diensten aangeboden te worden door banken en verzekeringen alleen omdat een persoon in een bepaalde sociaal-demografische groep, zonder enige transparantie, "zei Dirk Schrader, de wereldwijde vice-president van productmarketing en bedrijfsontwikkeling bij cyberbeveiligingsbedrijf New Net Technologies, in een e-mailinterview.

"De mogelijkheid om leeftijd, geslacht en andere fitnessstatistieken of gezondheidsgegevens af te leiden, betekent dat de bedrijven die dit soort gegevens gebruiken bevooroordeeld zijn naar een bepaalde groep die minder winstgevend lijkt voor hun model."

Expert: als je privacy wilt, blijf dan offline

New York University bio-ethicus Arthur L. Caplan zegt dat draagbare gebruikers moeten weten wat ze opgeven als ze hun apparaten bedienen. "Er zijn zoveel gegevens en zoveel hackers dat ik vrees dat privacy op dit moment onmogelijk is, tenzij je offline blijft", voegde hij eraan toe in een e-mailinterview.

Maar sommige experts zeggen dat er stappen zijn die gebruikers kunnen nemen om het risico te verkleinen dat hun persoonlijke gegevens door wearables worden onthuld. "Lees de licentieovereenkomsten van de apps die je gebruikt en je horloge. Als je er geen kunt vinden, is dat heel erg", zei Schrader.

De meeste mensen zien per ongeluk af van bescherming wanneer ze apparaatsoftware instellen en de servicevoorwaarden 'accepteren'.

Accepteer niet blindelings de standaard privacy-instellingen en "neem in plaats daarvan aan dat de standaardinstellingen zijn ontworpen om het bedrijf in staat te stellen zoveel mogelijk gegevens van u te verzamelen", Paul Lipman, CEO van cyberbeveiligingsbedrijf BullGuard, zei in een e-mailinterview.

"Het is ook vrij standaard voor fabrikanten van draagbare apparaten om privacy-opties te bieden op het apparaat, de app die aan het apparaat is gekoppeld en een webportaal, dus je moet ze allemaal doorlopen. Schakel ook locatietracking uit. Maximaal vijf datapunten die aan een locatie zijn gekoppeld, bieden voldoende informatie om iemand te identificeren."

Misschien wil je goed nadenken de volgende keer dat je je smartwatch omdoet. De gegevens die het verzamelt, kunnen op meer plaatsen terechtkomen dan u verwacht.

Aanbevolen: