Hoe 'Tetris Effect: Connected' het spel heeft verbeterd

Inhoudsopgave:

Hoe 'Tetris Effect: Connected' het spel heeft verbeterd
Hoe 'Tetris Effect: Connected' het spel heeft verbeterd
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • Tetris Effect: Connected is net zo kleurrijk en prachtig als de release van 2018.
  • Multiplayer brengt een geheel nieuwe manier om van de verschillende modi van Tetris Effect te genieten.
  • Tetris Effect: Connected brengt de game voor het eerst naar Xbox en is beschikbaar op Game Pass.
Image
Image

Tetris Effect: Connected brengt de kleurrijke actie van Tetris Effect voor het eerst naar de Xbox met nieuwe multiplayer-functies in een eenvoudig, explosief leuk pakket.

Toen het originele Tetris-effect in 2018 op pc's en PS4 verscheen, bracht het een unieke draai aan de Tetris-formule. Mooie en kleurrijke achtergronden hielpen de basis Tetris-formule naar een geheel nieuw niveau te tillen.

De toevoeging van de lijnaanval, waarmee je je tegenstander kon aanvallen door lijnen op te ruimen, was ook een unieke manier om het systeem te benaderen. Nu brengt Tetris Effect: Connected al die unieke mechanica en esthetiek naar de Xbox, naast een aantal prachtige nieuwe multiplayer-modi zoals Connected, Zone Battle en Score Attack.

Een duik in het Tetris-effect: verbonden op de Xbox Series S wist ik al goed wat de game te bieden had. De levendige kleuren en niveaus, evenals de muziek zelf, zorgen voor enkele van de meest surrealistische momenten die een Tetris-game ooit heeft geboden. Gooi in de toegevoegde multiplayer-functies - er zijn vier nieuwe modi - en je hebt een recept voor grootsheid. Een grootsheid die het absoluut waarmaakt.

Verbinding maken met anderen

Hoewel Zone Battle en de andere modi leuk zijn, zorgt Connected ervoor dat Tetris Effect: Connected schittert als een volle maan in een donkere nacht. In tegenstelling tot de andere multiplayer-modi, die in feite versus-modi zijn, plaatst Connected drie spelers tegen A. I. gecontroleerde bazen terwijl ze werken om ze neer te halen.

Het is een unieke manier om de Tetris-formule te benaderen en een die echt helpt om die pit te laten zien die het Tetris-effect altijd heeft gehad.

In Connected werken alle drie de spelers om hun stukken in hun eigen afzonderlijke blokken bij elkaar te zoeken. Naarmate de score groeit, worden de Matrices (de dozen waar de stukken doorheen vallen, ook wel de Tetris Matrix genoemd) met elkaar verbonden en spelers komen in een speciale sectie waar ze enorme hoeveelheden schade aan de A. I. baas terwijl ze verbinding maken en lijnen wissen.

Het is echt een coole manier om dingen uit te spelen en het voelde heel goed om grote combo's te maken met de andere twee mensen met wie ik aan het spelen was tijdens mijn tests.

Tetris-effect: Connected biedt spelers een aantal verschillende manieren om van multiplayer te genieten, waaronder enkele modi voor twee spelers, zoals Zone Battle, Score Attack en Classic Score Attack. Zone Battle is vergelijkbaar met Tetris 99, het Tetris Battle Royale-spel op de Nintendo Switch. Het is echter maar één tegen één, dus spelers kunnen zich echt op elkaar concentreren in plaats van op een grote groep.

Image
Image

Ik vond het erg leuk om andere spelers neer te halen, maar vaker wel dan niet merkte ik dat mijn tegenstanders hun linies sneller opruimden dan ik kon. Omdat alles zo snel gaat, was de toevoeging van het Zone-mechanisme, dat de tijd vertraagt en zich richt op bepaalde delen van de Tetris Matrix, erg handig om een hogere score te behalen. Helaas kon het me niet de schaamte besparen om keer op keer te verliezen.

Zone Battle was leuk, maar ik vond meer plezier in versus-modi in Score Attack en Classic Score Attack. Deze één-tegen-één-modi zijn in principe hetzelfde, hoewel Classic de originele Tetris-regels volgt, wat betekent dat je geen blokken kunt vasthouden, en je kunt de Hard Drop-mechanica niet gebruiken die zoveel andere Tetris-titels bevatten.

Ondanks dat het een versus-modus was, vond ik het gemakkelijk om Score Attack te laden en te beginnen met het uitlijnen van mijn blokken. Het ontbreken van functies zoals lijnaanval maakte het voor mij veel gemakkelijker om me te concentreren op wat ik voor me had zonder me zorgen te hoeven maken over de dingen die mijn tegenstander naar me zou kunnen gooien.

Galactische verbeteringen

Tetris-effect: Connected ha alt alles uit het originele Tetris-effect en maakt het nog beter. De nieuwe multiplayer-modi zijn een absoluut genot om doorheen te spelen en Connected laat zien hoe ver de ontwikkelaars zijn gegaan om het uniek te laten voelen.

Gezien het feit dat het Guiness Book of World Records Tetris in 2010 als de meest geporteerde game aller tijden heeft geregistreerd met meer dan 65 poorten, is het indrukwekkend dat Tetris Effect: Connected zo uniek kan aanvoelen in vergelijking met de andere ervaringen die er zijn.

Tetris-effect: Connected brengt alle schoonheid en vreugde van het origineel voor het eerst naar de Xbox en voegt er zelfs veel flair aan toe. De nieuwe multiplayer-modi verheffen het spel alleen maar meer, waardoor fans tal van nieuwe manieren hebben om erin te duiken en te verdwalen in de levendige en kleurrijke wereld die hen te wachten staat.

Aanbevolen: