De reMarkable 2-tablet is bijna beter dan papier

Inhoudsopgave:

De reMarkable 2-tablet is bijna beter dan papier
De reMarkable 2-tablet is bijna beter dan papier
Anonim

Belangrijkste afhaalrestaurants

  • De reMarkable 2-tablet biedt een pure lees- en notitie-ervaring voor $ 399.
  • Het zal je iPad niet vervangen, maar met de weinige functies die de reMarkable biedt, kun je je concentreren op wat je aan het doen bent.
  • Het scherm en de latentie zijn grote verbeteringen ten opzichte van het originele model.
Image
Image

De onlangs uitgebrachte reMarkable 2-tablet is een ambitieus experiment om pen en papier opnieuw uit te vinden voor de digitale wereld, die grotendeels in zijn missie slaagt.

De reMarkable van $ 399 komt op de markt omdat de opties voor digitale notitieapparaten toenemen. Veel mensen wenden zich tot gadgets voor het maken van aantekeningen omdat ze het gevoel van traditioneel papier bieden en gemakkelijker voor hun ogen zijn dan computer- of telefoonschermen. Voor degenen die dit doel voor ogen houden en hun iPad niet willen vervangen, zal de reMarkable 2 niet teleurstellen.

Ik kreeg de reMarkable te pakken net toen de nieuwsstroom van 2020 mijn lichaam begon af te breken. Mijn ogen voelden aan alsof iemand er zand in had gewreven van het staren naar grimmige krantenkoppen. Een verontrustende gevoelloosheid kroop langs mijn polsen en armen omdat ik te veel tijd op afstand doorbracht met werken op een toetsenbord in mijn woonkamer. De reMarkable bood een uitstel van mijn ellende.

Een scherm dat niet verblindt

Flikkeren op de reMarkable was een instant opluchting. Het 10,3-inch E Ink-display is veel gemakkelijker af te lezen gedurende lange tijd dan een traditioneel led-scherm. De reMarkable gebruikt dezelfde schermtechnologie als Amazon's Kindle en andere e-readers, die niet-verblindend zijn en een lange batterijduur hebben. Er ontbreekt echter een achtergrondverlichting, wat een grote omissie lijkt.

Maar net als de Kindle is de reMarkable ontworpen om een paar dingen goed te doen in tegenstelling tot de multitasking-iPad: het is een geweldige tablet om aantekeningen te maken en het is een behoorlijk goede tablet om e-boeken te lezen. Vergeet surfen op internet, Netflix kijken of naar muziek luisteren.

Image
Image

Het ontwerp is slank met een dikte van 0,19 inch en met 30 procent dunner dan de originele reMarkable, beweert de fabrikant dat het de dunste tablet op de markt is. Het voelt solide aan en is niet gemakkelijk breekbaar, hoewel ik blij was met de optionele hoes om het te beschermen. Het nieuwe model is met 0,89 pond ook iets zwaarder dan zijn voorganger, maar ik heb genoten van het gewicht. De interne specificaties zijn deze keer ook verbeterd met USB-C, het dubbele RAM-geheugen en een snellere processor.

Sneller schrijven

De reMarkable 2 beschikt over andere upgrades ten opzichte van het vorige model. Hoewel het dezelfde grootte heeft als voorheen, is het scherm nu bedekt met glas in plaats van plastic. Deze verandering maakt een wereld van verschil in de manier waarop het voelt als je pen langs glijdt. Handschrift is ook sneller omdat de latentie met bijna de helft is verminderd. Een app verta alt handschrift in tekst, en hoewel je erop kunt tekenen, zijn artiesten misschien nog niet klaar om hun Wacom-tablets op te geven.

Er is veel leuks aan de reMarkable's doelbewuste zoektocht naar tekst. Omarm deze minder is meer-benadering en je zult merken dat je aandachtsspanne groter wordt. In dit tijdperk van sociale media en een eindeloze verscheidenheid aan digitaal entertainment op aanvraag, is er iets echt verfrissends aan een apparaat dat is gefocust. Met behulp van de reMarkable ontdekte ik dat ik eindelijk een kans had om na te denken.

Image
Image

Waarom dan niet gewoon papier gebruiken? Dat is het centrale argument tegen de reMarkable en andere soortgelijke tablets, en het is niet onredelijk. Pennen en papier hebben een oneindige batterijduur, geweldige resolutie en de prijs kan niet kloppen.

Ik heb antwoorden voor die nee-zeggers. Allereerst heb ik nog nooit een stuk papier ontmoet dat ik niet kon verliezen. Ondertussen synchroniseert de reMarkable uw notities met de cloud. Die elektronische aantekeningen zijn doorzoekbaar, wat een truc is die papier niet onder de knie heeft. E-boeken lezen is ook leuk op het gigantische scherm.

Dat zijn echter niet mijn echte redenen om zoveel van de reMarkable te genieten. Het is gewoon een geweldige gadget. Nu smartphones bijna alle andere gadgets hebben veroverd, is er een plaats in mijn hart voor iets dat leuk is om opnieuw te gebruiken. De reMarkable ligt geweldig in mijn handen en ik verwelkomde de ontsnapping uit de multitasking-wereld die deze tablet vertegenwoordigt.

Is dit bekrompen apparaat de moeite waard om $ 399 aan uit te geven? Dat is een vraag die je voor jezelf moet beantwoorden. Maar ik zeg dat je geen prijs kunt zetten op gezond verstand.

Aanbevolen: