Hoe maak je een screenshot op Mac

Inhoudsopgave:

Hoe maak je een screenshot op Mac
Hoe maak je een screenshot op Mac
Anonim

Wat te weten

  • Houd shift + command + 3 ingedrukt voor een snelle screenshot.
  • Gebruik shift + command + 4 of shift+ command + 4 + spatiebalk om een deel van het scherm of een heel venster vast te leggen.
  • Start de screenshot-app met behulp van shift + command + 5 toetsencombinatie en kies het type screenshot dat je wilt maken.

Dit artikel behandelt hoe je screenshots maakt op een Mac met toetscombinaties en de screenshot-app ingebouwd in macOS, die werd geïntroduceerd met macOS Mojave (10.14).

De onderstaande schermafbeeldingen zijn van macOS Catalina (10.15), maar u kunt dezelfde opdrachten gebruiken in eerdere versies van macOS en Mac OS X.

Hoe maak je een schermgreep op Mac

Er zijn verschillende toetscombinaties die je kunt gebruiken om schermafbeeldingen te maken op Mac, met shift + command + 3 wordt het meest gebruikt. Deze toetsencombinatie maakt onmiddellijk een screenshot van uw volledige scherm, inclusief alle zichtbare vensters, het bureaublad, het dock en alle andere zichtbare elementen.

  1. Open het venster waarvan je een screenshot wilt maken, of rangschik het scherm op een andere manier naar wens.

    Image
    Image
  2. Houd shift + command + 3. ingedrukt
  3. Je hoort een snapshot-geluid en een kleine afbeelding van je screenshot verschijnt in de rechterbenedenhoek van het scherm.

    Image
    Image
  4. Als u op de miniatuur in de rechterbenedenhoek van het scherm klikt, kunt u een voorbeeld van de schermafbeelding openen.

    Image
    Image

Hoe maak je een screenshot van een deel van het scherm op Mac

Als u slechts een deel van het scherm wilt vastleggen, is de meest flexibele optie om de combinatie shift + command + 4 toetsen te gebruiken. Als u deze combinatie gebruikt, verandert uw muiscursor in een dradenkruis, zodat u elk deel van het scherm kunt selecteren om vast te leggen.

  1. Houd shift + command + 4. ingedrukt
  2. Wanneer de muiscursor verandert in een dradenkruis, plaatst u het dradenkruis in de linkerbovenhoek van het gebied dat u wilt vastleggen.

    Image
    Image
  3. Klik met uw muis en sleep een vak om het gebied dat u wilt vastleggen te bedekken.

    Image
    Image
  4. Wanneer u de muisknop loslaat, maakt uw Mac een screenshot van het gemarkeerde gebied.

    Image
    Image

Een enkel venster vastleggen op Mac

Als je een enkel venster wilt screenshot, dan kun je een variatie op de vorige toetsencombinatie gebruiken. Met deze optie verandert uw cursor in een camerapictogram en kunt u een opname maken van elk actief venster.

  1. Open het venster waarvan je een schermafbeelding nodig hebt en houd vervolgens shift + command + 4 ingedrukt+ spatiebalk.

    Image
    Image
  2. Je cursor verandert in een camera.

    Image
    Image
  3. Verplaats het camerapictogram over het venster dat u wilt vastleggen en klik.

    Image
    Image
  4. Je Mac maakt een screenshot van het venster waarop je hebt geklikt, en er verschijnt een voorbeeld in de rechterbenedenhoek van het scherm.

    Image
    Image

Hoe de Screenshot-app op Mac te gebruiken

Je Mac heeft ook een screenshot-app die een meer geavanceerde optie biedt zolang je het besturingssysteem hebt geüpgraded naar Mojave (10.14) of nieuwer. Deze compacte app geeft je actie voor dezelfde basisopname-opties die je kunt bereiken met toetscombinaties, maar het stelt je ook in staat je screenshot uit te stellen en biedt een aantal andere opties.

  1. Houd shift + command + 5 ingedrukt om de screenshot-app te openen.
  2. Om een screenshot te maken van het volledige scherm, klik op het linker screenshot-pictogram dat eruitziet als een vak met een lijn onderaan, en klik dan ergens op het scherm.

    Image
    Image
  3. Om een schermafbeelding van een venster te maken, klik je op het middelste schermafbeeldingpictogram dat eruitziet als een venster, en klik je vervolgens op het venster dat je wilt vastleggen.

    Image
    Image
  4. Om een specifiek deel van uw scherm vast te leggen, klikt u op het rechter screenshot-pictogram, klikt en sleept u het gemarkeerde gebied en klikt u vervolgens op capture om een screenshot te maken van het gespecificeerde gebied.

    Image
    Image
  5. U kunt ook op Options klikken om toegang te krijgen tot verschillende instellingen.

    Image
    Image
  6. In het optiemenu kunt u:

    • Kies de locatie waar je schermafbeeldingen worden opgeslagen.
    • Stel een vertragingstimer in voor je schermafbeeldingen.
    • Kies een microfoon voor video-opnames.
    • Geavanceerde opties instellen.
    Image
    Image

Waar worden screenshots opgeslagen op Mac?

Standaard worden uw schermafbeeldingen rechtstreeks op uw bureaublad opgeslagen. Als je ze daar niet ziet, heb jij of iemand anders ergens in het verleden de locatie gewijzigd waar schermafbeeldingen worden opgeslagen.

Als je je schermafbeeldingen niet kunt vinden, probeer dan dit:

  1. Druk op shift + command + 5 om de screenshot-app te openen en klik vervolgens op Opties.

    Image
    Image
  2. In de Opslaan in sectie, noteer de optie met een vinkje ernaast. Daar vind je je screenshots.

    Image
    Image

    Gebruik Spotlight om naar "screenshot" te zoeken als je vermoedt dat je screenshots op verschillende locaties hebt opgeslagen. Met deze zoekopdracht wordt elke schermafbeelding weergegeven die op uw computer is opgeslagen.

Aanbevolen: