Google Pixelbook: wat u moet weten over deze Chromebook

Inhoudsopgave:

Google Pixelbook: wat u moet weten over deze Chromebook
Google Pixelbook: wat u moet weten over deze Chromebook
Anonim

De Google Pixelbook is een high-performance Chromebook die Google in 2017 uitbracht. Het strakke ontwerp, de veelzijdigheid en kracht brachten Pixelbooks in hetzelfde gesprek als high-end Windows- en Mac-laptops. Hier volgt een overzicht van de functies, specificaties en prijzen van het Google Pixelbook.

Google bracht eind 2019 de Pixelbook Pro uit, met als doel een goedkoper, lichtgewicht en draagbaarder alternatief voor zijn vlaggenschip Pixelbook.

Image
Image

Google Pixelbook-ontwerp

Het Pixelbook is voorzien van hoogwaardige hardware en een eersteklas ontwerp met een aluminium chassis en Corning Gorilla Glass-details. Het Pixelbook biedt verschillende configuraties voor een keuze aan processor, geheugen en opslag.

Met een dikte van 0,4 inch (10,3 mm) wanneer gesloten, is het Pixelbook opvallend slank en kan hij wedijveren met een 13-inch MacBook Pro. Het Pixelbook heeft flexibele scharnieren van 360 graden, waardoor het een hybride converteerbaar ontwerp heeft dat lijkt op de Microsoft Surface of Asus Chromebook Flip. Dankzij dit ontwerp kan het toetsenbord vlak tegen de achterkant van het scherm worden gevouwen om een Pixelbook te gebruiken als laptop, tablet of staand scherm.

De Pixelbook-batterij biedt tot 10 uur gebruikstijd, hoewel de werkelijke resultaten kunnen variëren. De batterij is ontworpen voor snel opladen, waardoor de batterij twee uur meegaat na 15 minuten opladen.

Google Pixelbook-specificaties

Hier is een overzicht van de technische specificaties van het Pixelbook:

Fabrikant Google
Weergeven 12,3 inch Quad HD LCD-touchscreen, 2400x1600 resolutie @ 235 PPI
Processor 7e generatie Intel Core i5 of i7 processor
Geheugen 8 GB of 16 GB RAM
Opslag 128 GB, 256 GB of 512 GB SSD
Draadloos Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, 2x2 MIMO, dual-band (2,4 GHz, 5 GHz), Bluetooth 4.2
Camera 720p @ 60 fps
Gewicht 2.4 lb (1,1 kg)
OS Chrome OS
Releasedatum Oktober 2017

Chrome OS van Google Pixelbook

Een belangrijk aspect dat de Pixelbook onderscheidt van eerdere Chromebooks, is dat het besturingssysteem niet langer alleen gericht is op wifi en cloudconnectiviteit. Het bijgewerkte Chrome OS biedt zelfstandige functionaliteit, zodat u kunt multitasken en media-inhoud kunt downloaden voor offline afspelen.

Het Pixelbook bevat ook volledige ondersteuning voor Android-apps en de Google Play Store. Eerdere Chromebooks waren beperkt tot alleen browsergebaseerde versies van bepaalde Android-apps en apps die speciaal voor Chrome zijn ontworpen.

Opmerkelijke Pixelbook-functies

Het Pixelbook bevat enkele unieke en opmerkelijke functies.

Google Assistent

De Pixelbook is de eerste laptop met ingebouwde Google Assistent. Communiceer met de Google Assistent via een speciale toetsenbordtoets, spraakactivering (zeg "OK Google" zodat de microfoons van het Pixelbook worden opgenomen), of door op de Google Assistent-knop op de Google Pixelbook Pen te drukken.

Google Assistent kan apps starten, e-mails verzenden, agenda-items beheren, herinneringen instellen, notities maken en media bedienen. Het biedt ook relevante informatie over foto's, tekst of gebeurtenissen.

Google Pixelbook-pen

Het Pixelbook biedt actieve stylusondersteuning voor de Google Pixelbook Pen (apart verkrijgbaar). De Pixelbook Pen is gemaakt als een gezamenlijk partnerschap tussen Google en Wacom en levert een vrijwel vertragingsvrije schrijfervaring met kantelondersteuning en drukgevoeligheid (met bepaalde apps).

Maak en bewaar handgeschreven notities en ontwerpen of schetsen met natuurlijke precisie, zelfs vanaf een vergrendeld scherm. De Pixelbook Pen doet ook dienst als vergrootglas of laserpointer voor presentaties.

Instant Tethering

Het Pixelbook biedt directe tethering met Pixel-telefoons. Als draadloos internet niet beschikbaar is voor de laptop, kan de laptop dankzij instant-tethering naadloos verbinding maken met een Pixel-telefoon om de mobiele gegevens te delen.

Snelladende batterij

Met de meegeleverde USB-C 45 W-adapter (die ook werkt met Pixel-telefoons), kan het Pixelbook tot twee uur gebruikstijd winnen met slechts 15 minuten opladen of tot 7,5 uur met 60 minuten opladen.

Toetsenbord met achtergrondverlichting

Als je bij weinig licht werkt, maken de verlichte toetsen van het Pixelbook het typen gemakkelijker.

Hardware Beveiligingsmodule

Hoewel ideaal voor zakelijke en zakelijke consumenten, kunnen alledaagse gebruikers de toegevoegde beschermingslaag waarderen die persoonlijke en gevoelige gegevens beschermt.

Glazen trackpad

Het Pixelbook-trackpad heeft een glad, responsief glazen oppervlak dat van rand tot rand werkt. Het trackpad heeft ook sneltoetsen om alle geopende vensters te zien, koppelingen in een nieuw tabblad te openen of snel van tabblad te wisselen.

Pixelbook-prijzen

Het Pixelbook met een Intel Core i5-processor, 8 GB RAM en een 128 GB SSD is te koop voor $ 999. Hetzelfde model met een SSD van 256 GB kost $ 1.199. Een Pixelbook met een Intel Core i7-processor, 16 GB RAM en een 512 GB NVME SSD kost $ 1.649.

Aanbevolen: