Hoe Google Keep te gebruiken

Inhoudsopgave:

Hoe Google Keep te gebruiken
Hoe Google Keep te gebruiken
Anonim

Google Keep is de gratis app voor het maken van notities van Google waarmee u gemakkelijk kunt typen, dicteren, tekenen of een foto maken om een notitie te maken. De Keep-desktopversie, Android- en iOS-apps worden naadloos gesynchroniseerd, zodat uw notities altijd toegankelijk zijn op alle apparaten.

Aan de slag met Google Keep

Keep is beschikbaar als app, of u kunt Google Keep op de desktop openen via de Keep-site. Als u Chrome gebruikt, installeer dan de Chrome-extensie om het gemakkelijker te maken om bladwijzers op te slaan terwijl u op internet surft. Nadat u de app hebt gedownload of op de Keep-pagina op uw bureaublad bent, wordt u gevraagd om uw Google-accountgegevens in te voeren.

Download Google Keep For

De Google Keep-app ziet eruit en werkt bijna identiek op zowel de iOS- als Android-apps. Er is een verschil tussen hoe de app alleen op deze apparaten werkt als je interactie hebt met de software van de telefoon, zoals het opslaan van een bladwijzer in Keep. Hier zijn instructies voor de app, desktopversies en voor specifieke apparaten.

Hoe Google Keep in te stellen

Je kunt voorkeuren kiezen voor de manier waarop je contact opneemt en hoe Google Keep wordt weergegeven in het menu Instellingen. Gebruik deze voorkeuren om te bepalen waar notities worden weergegeven, standaardtijden voor herinneringen in te stellen en afbeeldingen weer te geven in bladwijzers met uitgebreide links.

  1. Zoek op het bureaublad Instellingen door het tandwiel bovenaan het scherm te selecteren.

    Image
    Image
  2. Zoek op mobiel de instellingen door op de drie horizontale lijnen in de linkerbovenhoek van het scherm te tikken.

    Image
    Image

Notities maken en ordenen

Nadat je een notitie hebt gemaakt, kun je labels en kleuren gebruiken om notities te ordenen, zodat je belangrijke informatie gemakkelijk te vinden is. Om uw notities efficiënter te maken, kunt u notities die u vaak bekijkt vastzetten en notities archiveren die u niet langer nodig heeft.

  1. Selecteer Maak een notitie in het rechthoekige vak op het Keep-scherm. Begin met typen of vouw de + onder aan de notitie uit om een foto te maken, een afbeelding te kiezen, te tekenen of een notitie te dicteren.

    Image
    Image

    Nadat je een notitie hebt gemaakt, slaat Keep de notitie automatisch op. U kunt doorgaan met het toevoegen van foto's, opnamen, tekeningen of andere tekst aan de notitie of een nieuwe notitie maken.

  2. Google Keep kan worden geïntegreerd met Google Agenda. Wijs een vervaldatum toe aan een Google Keep-notitie door de belherinnering onderaan de notitie op de desktopversie te selecteren en een datum en tijd toe te voegen. De belherinnering staat bovenaan de mobiele app.

    Image
    Image
  3. Keep werkt ook met Google Maps. Selecteer de belherinnering om een locatiegebaseerde herinnering te maken, zodat Keep een locatiegebaseerde waarschuwing verzendt wanneer u zich in het geografische gebied bevindt dat u hebt toegewezen. Locatieservices moeten zijn ingeschakeld op het apparaat om dit te laten werken. Op locatie gebaseerde herinneringen zijn handig wanneer u boodschappen doet of wanneer u moet onthouden wat u in de supermarkt moet halen.
  4. Keep gebruikt labels en kleuren om notities te ordenen. U kunt maximaal 50 labels maken om uw notities te ordenen. Een enkele notitie kan meerdere labels hebben.

    Selecteer op de desktopversie de notities die u een label wilt geven, kies het menu met drie stippen in de rechterbovenhoek en selecteer vervolgens Label toevoegen. Typ de naam van het label dat u wilt maken.

    Als u een ander label aan een notitie wilt toewijzen, selecteert u Label wijzigen.

    Image
    Image

    Je kunt ook het paletpictogram selecteren om een pop-upvenster met kleuren te zien.

  5. Om labels toe te voegen aan een notitie in de Keep-app, selecteer je de drie stippen in de rechterbenedenhoek van het scherm om de labeloptie te zien.

    Image
    Image

    Als u snel een labelnaam wilt invoeren, typt u en begint u de letters van het label voor de notitie te typen. Keep geeft een lijst weer met labels die overeenkomen. Selecteer het label dat je nodig hebt.

  6. Keep voegt automatisch de laatst gemaakte notitie toe aan de bovenkant van de Keep-werkruimte. Als je een lopende takenlijst hebt die je altijd bovenaan wilt hebben, speld je de notitie zodat de andere notities achterblijven. Selecteer de punaise om de notitie boven aan het bureaublad vast te zetten. Selecteer de punaise om een notitie los te maken.

    Je kunt dit doen voor zoveel notities als je nodig hebt om bij te blijven.

  7. Als er notities zijn die je niet op je bureaublad wilt zien, maar die je wel nodig hebt, archiveer die notities dan. De notities bevinden zich nog steeds in Keep, maar u ziet de notities niet op uw bureaublad. Gearchiveerde notities verschijnen in een zoekopdracht op trefwoord.

    Image
    Image

    Om al je gearchiveerde notities in één keer te zien, tik je op de drie horizontale lijnen in de linkerbovenhoek van de desktop- en mobiele versie en selecteer je Archiveren. Om een notitie uit het archief te verwijderen, selecteert u opnieuw de knop Archief.

Tekening en handschrift toevoegen om te bewaren

Als je een notitie maakt of een fotonotitie maakt, gebruikt Keep Optical Character Recognition (OCR) om de woorden in de afbeelding om te zetten in tekst. Om deze functie op een mobiel apparaat te activeren, selecteert u de foto, kiest u de drie stippen in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteert u vervolgens Grab image text Op de desktopversie worden de drie stippen staan onderaan het scherm.

Image
Image

Het styluspictogram in Google Keep werkt op de desktopversie met een muis en op mobiele apparaten en tablets met uw vinger of een stylus. U kunt de kleur aanpassen en schakelen tussen pen, marker of markeerstift. Je kunt ook de gum selecteren om opnieuw te beginnen.

Om toegang te krijgen tot de stylus op het bureaublad, selecteert u de drie verticale stippen onder aan een notitie en kiest u vervolgens Tekening toevoegen. Selecteer op mobiele apparaten het + teken onderaan de notitie.

Image
Image

Je kunt ook de stylus gebruiken om aantekeningen te maken en de app gebruiken om de notitie in tekst om te zetten door Grab image text. te selecteren

Werken met takenlijsten

Om van een notitie een checklist te maken, selecteert u het more teken onderaan het scherm en kiest u Toon selectievakjes Wanneer u het aanvinkt als u klaar bent met een item, verplaatst Keep het item naar de onderkant van de notitie, met een streep erdoorheen zodat u voltooide taken kunt zien.

Image
Image

Notities delen en kopiëren

Keep laat je notities delen met contacten, automatisch synchroniseren van updates of toevoegingen binnen een team van medewerkers.

  1. Als u een notitie wilt delen, selecteert u Sollaborator onderaan de notitie en voert u de e-mailadressen van de bijdragers in. Selecteer in de app de drie knoppen onder aan het scherm, kies Medewerkers en voer vervolgens de e-mailadressen van de bijdragers in.

    Image
    Image
  2. U kunt een Keep-notitie naar een document kopiëren door deze naar Google-documenten te kopiëren. Selecteer de drie stippen onder aan de notitie en kies Kopiëren naar Google Docs. Om het Google-document te openen, selecteert u in de linkerbenedenhoek van het venster Open Doc.

    Image
    Image

    Als u een Keep-notitie moet afdrukken, kopieert u de notitie naar een Google Doc-document en drukt u het document af.

  3. De Send-knop op de Keep-app kan worden gebruikt om een notitie te kopiëren of om een notitie naar een e-mailadres, Dropbox, een sms-bericht, sociale media, Trello, of een andere app op uw apparaat. Selecteer de drie verticale stippen onder aan het scherm. Selecteer Verzenden en kies de actie of app om te delen. Wanneer je een notitie verzendt of deelt, is de notitie nog steeds beschikbaar in Keep.

    Image
    Image

    Op het bureaublad is de enige optie om naar Google Docs te kopiëren.

Gebruik Keep om bladwijzers van internet op te slaan

De Google Keep Chrome-extensie voegt het Keep-pictogram toe aan de bovenkant van de Google Chrome-webbrowser. Wanneer u zich op een webpagina bevindt die u wilt opslaan, klikt u op het Keep-pictogram en Keep maakt een nieuwe bladwijzer van de pagina. Keep kopieert ook de tekst die u markeert op een webpagina op dezelfde notitie. U kunt doorgaan met het kopiëren van tekst uit het artikel door op de knop Keep te klikken, en Keep blijft de tekst die u markeert aan dezelfde notitie toevoegen.

Image
Image

Verzend op Android een bladwijzer naar Google Keep door de drie stippen boven aan de webpagina die u wilt opslaan te selecteren en Link delen te kiezen. Selecteer Keep uit de apps die verschijnen.

Selecteer op iOS de knop Share terwijl u een webpagina bezoekt die u wilt opslaan, en kies vervolgens Keep. Keep maakt automatisch een notitie. Als Google Keep niet als optie wordt weergegeven, selecteert u More en voegt u Google Keep toe aan de lijst met opties.

Image
Image

Automatisch synchroniseren Houd op al uw apparaten

Google Keep-gegevens worden gesynchroniseerd met de cloud via een internetverbinding. Keep is nog steeds offline beschikbaar, maar nieuwe notities en bewerkingen van bestaande notities worden pas gesynchroniseerd als je verbinding maakt met internet.

Synchronisatie is automatisch, ongeacht het apparaat dat je gebruikt om toegang te krijgen tot Keep. Om uw Keep-notities op elk apparaat te openen, logt u in op uw Google-account.

Aanbevolen: