Netgear Orbi RBS50Y Review: Wi-Fi in de achtertuin

Inhoudsopgave:

Netgear Orbi RBS50Y Review: Wi-Fi in de achtertuin
Netgear Orbi RBS50Y Review: Wi-Fi in de achtertuin
Anonim

Bottom Line

De Netgear Orbi RBS50Y is een van de meest robuuste wifi-extenders op de markt. Hoewel prijzig, is het een ideale manier om je wifi-netwerk uit te breiden naar je achtertuin.

Netgear Orbi RBS50Y Outdoor Satelliet Wi-Fi Extender

Image
Image

Wi-Fi is van oudsher een gemak voor binnenshuis, met thuisnetwerken die alleen aan de rand van onze tuinen en patio's grazen. Feit is dat regen en andere elementen van het buitenleven niet goed samengaan met gevoelige elektronica. De Netgear Orbi RBS50Y is een krachtige netwerkextender die daar verandering in wil brengen met zijn robuuste, waterbestendige ontwerp.

Ontwerp: Groot en verantwoordelijk

De RBS50Y is een stevig stuk plastic. Het is aanzienlijk omvangrijker dan je zou verwachten van een wifi-extender, maar voor een apparaat dat bestand is tegen de elementen, is de zware plastic buitenkant zeker geruststellend. De RBS50Y heeft een IP66-classificatie die ervoor zorgt dat hij bestand is tegen regen, sneeuw of sprinklers.

De RBS50Y heeft een IP66-classificatie die ervoor zorgt dat hij bestand is tegen regen, sneeuw of sprinklers.

De buitenkant is eenvoudig en meestal utilitair. Het heeft geen ethernet- of USB-poorten die de waterdichte buitenkant in gevaar kunnen brengen, en de bedieningselementen zijn beperkt tot aan / uit-, synchronisatie-, reset- en indicatielampjes. Een stroomkabel, standaard en montagemateriaal zijn inbegrepen.

Image
Image

Instelproces: een beetje lastig

Als je al een Netgear Orbi-router hebt, is het instellen van de Orbi RBS50Y een fluitje van een cent. Als u het echter toevoegt aan een niet-Orbi-systeem, is het installatieproces iets ingewikkelder. De eerste problemen die ik had, waren dat ik de labels op het bedieningspaneel enigszins verwarrend vond, en de kleurgecodeerde lampjes die het systeem gebruikt om de status weer te geven, zijn voor mij moeilijk te bepalen vanwege mijn kleurenblindheid.

Je kunt de RBS50Y aan de muur bevestigen, maar er is een probleem met de locatie van het koellichaam. Een waarschuwingslabel geeft aan dat dit warm kan worden en dit is zeker het geval. Dit koellichaam is waar de Orbi RBS50Y aan de montagebeugel wordt bevestigd en in contact komt met de muur. Het werd nooit overdreven heet tijdens mijn tijd om het te testen, maar dit lijkt een twijfelachtige ontwerpbeslissing.

De Orbi RBS50Y is standaard ingesteld op de Orbi-modus, zodat deze automatisch verbinding maakt met de Orbi-router van Netgear. Om het te wijzigen naar de extender-modus om met andere systemen te werken, moet u het inschakelen terwijl u de synchronisatieknop ingedrukt houdt en de synchronisatieknop ingedrukt blijven houden totdat het indicatielampje wit en blauw begint te pulseren. U laat dan de knop los en wacht tot het lampje continu blauw brandt.

Vervolgens moet je verbinding maken met het Orbi RBS50Y-netwerk vanaf je pc en een beheerdersaccount maken in een browservenster dat automatisch verschijnt. U kunt er dan voor kiezen om uw netwerk handmatig in te stellen of de geautomatiseerde tool te gebruiken. Het geautomatiseerde proces is vrij eenvoudig en ik had het systeem binnen een uur operationeel. Mijn probleem met kleurenblindheid was met name een probleem aan het einde van het installatieproces, omdat een goede verbinding wordt aangegeven door een blauw licht, maar een magenta licht geeft een verbindingsfout aan, en ik heb grote moeite om deze twee kleuren van elkaar te onderscheiden.

Het is vermeldenswaard dat zodra de eerste installatie is voltooid, u de Orbi RBS50Y naar elke gewenste locatie kunt verplaatsen, aansluiten en inschakelen. Zorg ervoor dat het binnen het bereik van uw bestaande wifi-netwerk is.

Image
Image

Connectiviteit: uw gazon en daarbuiten

Voorheen bood mijn thuisnetwerk een redelijke ontvangst binnen ongeveer zes meter van mijn huis. Toen ik echter de Orbi RBS50Y eenmaal had toegevoegd, groeide dat gebied tot een behoorlijk deel van de kleine boerderij waar ik woon. De Orbi RBS50Y biedt een dekkingsgebied van maximaal 2500 vierkante voet, wat een redelijk nauwkeurige schatting lijkt te zijn. Ik merkte dat ik mijn tuin, oprit, de omheining naar de geitenweide overstak, door een stuk bos helemaal naar de rand van het moeras waar het signaal begon weg te vallen. Ruw geschat is dat ongeveer 140 voet door bomen en geparkeerde voertuigen.

Ik merkte dat ik mijn tuin, oprit, de omheining naar de geitenweide overstak, door een stuk bos helemaal naar de rand van het moeras waar het signaal begon weg te vallen.

De netwerksnelheid neemt geleidelijk af naarmate je verder van de router af gaat. Binnen 30 voet kon ik profiteren van mijn volledige netwerksnelheid, binnen 30 voet die met ongeveer 20% daalde, en aan de limiet van zijn bereik kon ik ongeveer 60% van mijn totale netwerksnelheid halen. Het past naadloos in mijn bestaande Wi-Fi-netwerk en werkt geweldig, zelfs met een tiental verschillende apparaten die op het netwerk zijn aangesloten, dankzij de geïntegreerde MU-MIMO-technologie.

Image
Image

Software: instellen en vergeten

De Orbi RBS50Y heeft echt niet veel software om over te praten. Er is het geautomatiseerde installatieproces en de gebruikelijke basis-backend-routerinterface, maar dat is het dan ook. Een goede wifi-extender is een apparaat waar u zich geen zorgen over hoeft te maken als u het eenmaal in gebruik heeft.

Image
Image

Prijs: terecht duur

Met een adviesprijs van $ 350 is de Orbi RBS50Y zeker prijzig, maar je krijgt echt waar je voor beta alt met deze range extender. Gezien het bereik en de waterbestendigheid biedt het ondanks zijn hoge prijs een behoorlijke prijs-kwaliteitverhouding.

Gezien het bereik en de waterbestendigheid, biedt het ondanks zijn hoge prijs een behoorlijke prijs-kwaliteitverhouding.

Netgear Orbi RBS50Y vs. TP-Link TL-WR902AC

Als je geen waterdichte range extender nodig hebt, is de TP-Link TL-WR902AC verkrijgbaar voor minder dan vijftig dollar en is hij klein genoeg om in je zak te passen. Het is goedkoop genoeg om er een buiten in een beschermd gebied te installeren en het gewoon te vervangen als het ooit mislukt vanwege blootstelling aan de elementen. Toch biedt de Netgear Orbi RBS50Y ongeveer twee keer het bereik van de TP-Link TL-WR902AC en is het de kosten waard als je het kunt betalen.

De Netgear Orbi RBS50Y biedt een indrukwekkend bereik, snelheid en duurzaamheid, zij het voor een hoge vraagprijs

Als je een robuuste outdoor toevoeging aan je wifi-netwerk wilt, is de Netgear Orbi RBS50Y een krachtige en waterbestendige optie. Hoewel het hoge kosten met zich meebrengt, is deze wifi-extender elke cent waard.

Specs

  • Productnaam Orbi RBS50Y Outdoor Satellite Wi-Fi Extender
  • Product Merk Netgear
  • SKU 6345936
  • Prijs $350.00
  • Productafmetingen 8,2 x 3 x 11 inch.
  • Garantie 1 jaar
  • Waterdicht IP66
  • Poorten Geen

Aanbevolen: