Netgear Orbi Review: de beste mesh-router die u vandaag kunt kopen

Inhoudsopgave:

Netgear Orbi Review: de beste mesh-router die u vandaag kunt kopen
Netgear Orbi Review: de beste mesh-router die u vandaag kunt kopen
Anonim

Bottom Line

De Netgear Orbi is een van de snelste en meest betrouwbare draadloze routers die momenteel op de markt zijn, waardoor het absoluut de hoge toegangsprijs waard is.

Netgear Orbi wifi-systeem voor het hele huis

Image
Image

We hebben de Netgear Orbi gekocht zodat onze deskundige recensent hem grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Als je een groot huis of kantoor hebt dat je moet afdekken, zijn mesh-wifi-routers zoals de Netgear Orbi de beste optie in 2019. Door hun modulaire karakter kun je grotere gebieden bestrijken zonder afhankelijk te zijn van een mengelmoes van draadloze extenders. Deze opties, waaronder de Netgear Orbi, zijn echter meestal veel duurder dan uw traditionele router.

We hebben de Orbi getest om te evalueren of de snelheid, het bereik en het ontwerp het prijskaartje waarmaken en of hij al dan niet een plaats in je huis verdient.

Het zal moeilijk zijn om een betere draadloze router te vinden dan de Netgear Orbi.

Ontwerp: Groot, maar aantrekkelijk

In tegenstelling tot een overgrote meerderheid van draadloze mesh-routers op de markt, is de Netgear Orbi groot. Met een hoogte van 8 inch en een breedte van 6,4 inch zal het niet opgaan in de achtergrond zoals de compacte Google Wifi. Maar dat is niet per se een probleem.

De Orbi heeft een prachtig wit ontwerp, dat vrij is van verlichting, behalve wanneer er iets mis is, waardoor het meer op een decorstuk lijkt dan op een draadloze router. Alle poorten en knoppen bevinden zich aan de achterkant, dus als je je draden op de juiste manier beheert, wordt het behoorlijk aantrekkelijk. Deze aandacht voor detail en ontwerp heeft twee doelen: het elimineert de noodzaak om naar een onopvallende hoek van uw huis te zoeken om het te verplaatsen, wat op zijn beurt de prestaties verbetert door in de open lucht te zijn.

Image
Image

Setup: daar is een app voor

Er moet iets gezegd worden over de verbeteringen van de levenskwaliteit die door smartphones worden gebracht. Het opzetten van de Netgear Orbi was net zo eenvoudig als het downloaden van een iOS-app en het scannen van enkele QR-codes (er is ook een Android-app). We hoefden hem alleen maar op onze modem aan te sluiten, de Netgear Orbi-app te openen en de aanwijzingen op het scherm te volgen.

De installatie duurde een tijdje om te voltooien, het duurde ongeveer vijf minuten om de satelliet te detecteren, in plaats van de bijna onmiddellijke installatie van sommige andere mesh-eenheden die er zijn. Toen de installatie eenmaal was voltooid, was onze 250 Mbps Xfinity-verbinding echter naadloos, hoewel er enkele rare verbindingsproblemen waren die we later zullen bespreken.

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat netwerkbeheer voornamelijk plaatsvindt via een smartphone-app. Dit is geweldig voor de meeste gebruikers, omdat het de noodzaak wegneemt om via mysterieuze netwerkgatewaysoftware te vissen. De Netgear Orbi is op dezelfde manier opgezet en beheerd via een app, maar in tegenstelling tot de concurrentie biedt het nog steeds geavanceerde bedieningselementen die vereenvoudigd worden op andere apparaten zoals Google Wifi.

De router beschikt ook over robuust ouderlijk toezicht dankzij een samenwerking met Disney.

De Orbi geeft geavanceerde gebruikers toegang tot hetzelfde oude soort netwerkgateway dat u gewend bent, en maakt aanpassing van vrijwel elke instelling mogelijk. Dit is vooral handig voor iedereen die te maken heeft met veel netwerkinterferentie, omdat je je draadloze kanalen handmatig kunt aanpassen.

De router beschikt ook over robuust ouderlijk toezicht dankzij een samenwerking met Disney. In combinatie met de Orbi kun je met de Circle: Smart Family Controls-app de online tijd van je gezin regelen door verboden websites te blokkeren, de schermtijd te beheren en zelfs een bedtijd in te stellen, zodat je kinderen niet de hele nacht op hun telefoon blijven spelen. Of u nu een ervaren netwerkbeheerder bent of iemand die op zoek is naar iets dat gewoon werkt, de Orbi zal aan uw behoeften voldoen.

Image
Image

Connectiviteit: Ethernet in overvloed

De Netgear Orbi is een toekomstgerichte draadloze router, en daar kun je niet omheen. Elk aspect van de connectiviteit, van de AC3000-snelheidsclassificatie, de rijkdom aan Ethernet-poorten en de Tri-Band draadloze verbindingen, betekent dat het de komende jaren een toprouter zal zijn. U kunt echter problemen tegenkomen met oudere apparaten.

De Netgear Orbi combineert zijn 2,4 GHz- en 5,0 GHz-banden in één netwerk, dus we hadden problemen met het aansluiten van een aantal smarthome-gadgets, namelijk onze garagedeur. Uiteindelijk hebben we het werkend gekregen, maar het kostte wat speurwerk in de back-end van Netgear Orbi. Deze instellingen waren niet beschikbaar in de app. We moesten naar de gateway van de router navigeren om met de draadloze instellingen te spelen, gelukkig kun je dit met de Orbi nog steeds doen. Dit zal waarschijnlijk geen invloed hebben op de meeste gebruikers, maar het kan een probleem zijn als je veel smart-home-gadgets hebt, dus het is de moeite waard om in gedachten te houden.

We moeten ook de grote verscheidenheid aan fysieke poorten vermelden die worden aangeboden, zowel op de router als op de satelliet. Elke unit heeft drie LAN-poorten en een USB-A-poort. Dit is een zegen voor iedereen die apparaten heeft die een bedrade verbinding nodig hebben in een slaapkamer of kantoor op de bovenverdieping.

Image
Image

Als je beta alt voor snel internet, zoals in de buurt van 200 Mbps of meer, bewijs je jezelf een slechte dienst door de Netgear Orbi niet op te halen. Dit is gewoon een van de krachtigste draadloze routers die momenteel op de markt zijn. We hebben de snelheid getest in verschillende delen van ons huis boven, beneden, de achtertuin en de kelder. De enige keer dat we minder dan 290 Mbps zagen, was toen we naar het huis van een buurman liepen.

Google Wifi is goed genoeg voor de meeste mensen, maar de Netgear Orbi verslaat het waar het nodig is: pure kracht.

Netgear adverteert dat de Orbi 5000 voet dekking heeft, en hoewel we geen gigantisch meetlint hebben uitgebroken, lijkt dat in overeenstemming met wat we hebben. U kunt een gigantisch huis hebben en toch overal betrouwbare netwerkprestaties krijgen. Als je op zoek bent naar routers met een groter bereik, bekijk dan onze andere beoordelingen van de beste langeafstandsrouters die vandaag beschikbaar zijn.

De Netgear Orbi ondersteunt MU-MIMO (multi-user, multiple inputs, multiple outputs), wat betekent dat het bijna onmogelijk is om het vast te lopen door te veel apparaten aan te sluiten. Om dit te testen, pakten we een paar laptops, tablets en telefoons in de woonkamer waar de Orbi stond en laadden we allemaal 4K-videostreams op. Geen van hen bufferde, zelfs niet voor een seconde.

Image
Image

Elk van deze prestaties op zichzelf zou een geweldige router zijn. Maar als je het fenomenale bereik, de snelle prestaties en MU-MIMO-ondersteuning samen in één pakket neemt, is het ronduit verbazingwekkend. U zult moeite hebben om een betere draadloze router te vinden dan de Netgear Orbi. Het is duur, maar de prijs wordt gerechtvaardigd door de bijna ongeëvenaarde prestaties die worden aangeboden.

Prijs: je krijgt waar je voor beta alt

Ja, de Netgear Orbi is duur. Het apparaat dat we hebben beoordeeld, kost $ 306 op het moment van schrijven, voor de router en satelliet, hoewel de adviesprijs $ 369 is. En als u meer dekking wilt toevoegen, kunt u extra satellieteenheden kopen voor nog eens $ 249 voor een extra dekking van 2.500 ft. Het is zeker duurder dan veel andere mesh-routers op de markt, maar je krijgt een prestatieniveau dat de toegangsprijs echt waard is.

Netgear Orbi vs. Google Wifi

Het is onmogelijk om in 2018 over een draadloze mesh-router te praten zonder Google Wifi te noemen. Google's benadering van de mesh-netwerkscène heeft zo'n plons gemaakt dat het voor de meeste mensen bijna de feitelijke draadloze router is. Maar de Netgear Orbi is in bijna alle opzichten beter.

Hoewel je de Google Wifi meestal te koop vindt voor ongeveer $ 250, is het nog steeds een router van $ 299, en het prestatieniveau dat je krijgt met de Netgear Orbi is de prijsverhoging van $ 50- $ 100 meer dan waard. Google Wifi is goed genoeg voor de meeste mensen, maar de Netgear Orbi overtreft het waar het er toe doet: pure kracht.

Bekijk onze andere beoordelingen van de beste draadloze routers.

Een fantastische router zonder compromissen

Iedereen die een groot huis of kantoor heeft en een snelle en betrouwbare netwerkverbinding nodig heeft, zal veel plezier beleven aan deze router. Zelfs als uw huis niet 5.000 vierkante meter groot is, kunnen de snelheid en betrouwbaarheid die u krijgt via de AC3000-verbinding en MU-MIMO-ondersteuning niet worden onderschat. Over het algemeen, als u op zoek bent naar het hoogst mogelijke prestatieniveau van uw draadloze router, is de Netgear Orbi de juiste keuze.

Specs

  • Productnaam Orbi Whole Home Wi-Fi-systeem
  • Product Merk Netgear
  • Prijs $369.00
  • Releasedatum augustus 2016
  • Gewicht 3.92 lbs.
  • Productafmetingen 6,7 x 3,11 x 8,89 inch.
  • Kleur Wit
  • Snelheid AC3000
  • Bereik tot 5.000 voet
  • Garantie Een jaar
  • Firewall Ja
  • IPv6-compatibel Ja
  • MU-MIMO Ja
  • Aantal banden drie
  • Aantal bekabelde poorten Vier per node
  • Chipset Qualcomm IPQ4019
  • Ouderlijk toezicht Ja

Aanbevolen: