ICloud Veelgestelde vragen

Inhoudsopgave:

ICloud Veelgestelde vragen
ICloud Veelgestelde vragen
Anonim

iCloud is een webgebaseerde service van Apple waarmee gebruikers allerlei soorten gegevens (muziek, contacten, agenda-items en meer) synchroon kunnen houden op hun compatibele apparaten met behulp van een gecentraliseerd iCloud-account als kanaal voor distributie de inhoud. iCloud is de naam van een verzameling apps en diensten, niet van een enkele functie.

Alle iCloud-accounts worden standaard geleverd met 5 GB opslagruimte. Muziek, foto's, apps en boeken tellen niet mee voor die limiet van 5 GB. E-mail, documenten, accountinformatie, instellingen en app-gegevens tellen mee voor de limiet.

Image
Image

Bottom Line

Om iCloud te gebruiken, moeten gebruikers een Apple ID-account en een compatibele computer of iOS-apparaat hebben. Wanneer u informatie toevoegt of bijwerkt in apps met iCloud, worden de gegevens automatisch geüpload naar het iCloud-account van de gebruiker en vervolgens gedownload naar de andere iCloud-compatibele apparaten van de gebruiker. Op deze manier is iCloud zowel een opslagtool als een systeem om uw gegevens op meerdere apparaten gesynchroniseerd te houden.

Hoe iCloud te gebruiken met e-mail, agenda's en contacten

Agenda-items en adresboekcontacten worden gesynchroniseerd met het iCloud-account en alle ingeschakelde apparaten. Omdat iCloud de vorige MobileMe-service van Apple vervangt, biedt het ook een aantal van dezelfde webgebaseerde apps als het oude systeem. Webversies van e-mail-, adresboek- en agendaprogramma's zijn up-to-date met alle gegevens waarvan u een back-up maakt naar iCloud.

Bottom Line

Met behulp van een functie genaamd iCloud-foto's, die Photo Stream in nieuwere besturingssystemen heeft vervangen, kunnen foto's die u op het ene apparaat maakt, worden weergegeven op andere die toegang hebben tot hetzelfde iCloud-account. Deze functie werkt op Mac, pc, iOS en Apple TV.

Hoe iCloud met documenten te gebruiken

Als je met een iCloud-account documenten aanmaakt of bewerkt in compatibele apps, wordt het document gesynchroniseerd met alle apparaten waarop die programma's ook draaien. Apple's Pages-, Keynote- en Numbers-apps bevatten deze functie. Externe ontwikkelaars kunnen het aan hun apps toevoegen. U hebt toegang tot deze documenten via het webgebaseerde iCloud-account.

Bottom Line

Compatibele apparaten maken elke dag een back-up van muziek, iBooks, apps, instellingen, foto's en app-gegevens naar iCloud via wifi wanneer de back-upfunctie is ingeschakeld. Andere apps met iCloud kunnen instellingen en andere gegevens opslaan in het iCloud-account van de gebruiker.

Hoe iCloud te gebruiken met iTunes of muziek

Als het op muziek aankomt, stelt iCloud gebruikers in staat om nieuw gekochte nummers automatisch te synchroniseren met hun compatibele apparaten. Ten eerste, wanneer je muziek koopt in de iTunes Store, wordt deze gedownload naar het apparaat waarop je het hebt gekocht. Wanneer het downloaden is voltooid, wordt het nummer via iCloud gesynchroniseerd met alle andere apparaten die het iTunes-account gebruiken.

Elk apparaat toont ook een lijst van alle nummers die in het verleden via dat account zijn gekocht en stelt de gebruiker in staat deze gratis te downloaden naar zijn andere apparaten door op een knop te klikken.

Alle nummers zijn 256K AAC-bestanden. Deze functie ondersteunt maximaal 10 apparaten.

Hoe iCloud te gebruiken met films en tv-shows

Net als bij muziek slaat iCloud films en tv-programma's op die je op iTunes koopt. Je kunt ze opnieuw downloaden of streamen naar elk iCloud-compatibel apparaat.

Aangezien iTunes, de Muziek-app en veel Apple-apparaten de 1080p HD-resolutie ondersteunen, zijn films die opnieuw worden gedownload van iCloud in het 1080p-formaat, ervan uitgaande dat je je voorkeuren dienovereenkomstig hebt ingesteld. Een leuke bijkomstigheid van de filmfunctie van iCloud is dat de iPhone- en iPad-compatibele versies van films die bij sommige dvd-aankopen worden geleverd, meetellen als iTunes-filmaankopen. Ze blijven ook in je iCloud-account staan, zelfs als je de video niet bij iTunes hebt gekocht.

Bottom Line

Net als bij andere soorten gekochte bestanden, kunnen iBooks zonder extra kosten tussen compatibele apparaten worden gewisseld. Met iCloud dragen iBooks-bestanden informatie over zoals bladwijzers. De synchronisatie betekent dat je een boek op je iPhone kunt lezen en het vervolgens op je iPad kunt hervatten waar je was gebleven, zonder iets extra's te doen.

Hoe iCloud met apps te gebruiken

Apps die u downloadt, worden toegevoegd aan uw lijst met aankopen op uw iCloud-account. Je kunt ze gratis downloaden naar andere apparaten, op voorwaarde dat ze compatibel zijn. Als u bijvoorbeeld een iPhone-app koopt en deze ook compatibel is met de iPad, hoeft u er niet opnieuw voor te betalen om deze op de tablet te gebruiken. Je kunt het gewoon downloaden.

Hoe iCloud te gebruiken met nieuwe apparaten

Omdat iCloud een back-up van alle compatibele bestanden kan bevatten, kunnen gebruikers deze gemakkelijk downloaden naar nieuwe apparaten als onderdeel van hun installatieproces. Net zoals het downloaden van een app die je al op je iPhone hebt gekocht naar een iPad, kun je deze ook opnieuw installeren op een nieuwe iPhone als je je huidige handset vervangt.

Je kunt ook back-ups van je iPhone, iPad en iPod touch opslaan in iCloud. Als u de hardware vervangt, kunt u uw vorige instellingen, apps, contacten en andere informatie rechtstreeks naar het nieuwe apparaat downloaden zonder dat u alles opnieuw hoeft in te stellen.

Wat is iTunes Match?

iTunes Match is een add-on-service voor iCloud die gebruikers tijd bespaart bij het uploaden van muziek naar hun iCloud-accounts. Muziek die via de iTunes Store is gekocht, gaat automatisch naar iCloud, maar muziek die van cd's is geript of die is gekocht bij andere winkels, gaat niet. iTunes Match scant de computer van de gebruiker op deze andere nummers en voegt ze, in plaats van ze te uploaden naar iCloud, toe aan het account van de gebruiker vanuit de Apple-database met nummers.

De nummerdatabase van Apple bevat 18 miljoen nummers en biedt muziek in 256K AAC-indeling. Naast het besparen van tijd door niet al je muziek opnieuw te hoeven downloaden, kan iTunes Match je ook versies van hogere kwaliteit opleveren.

iTunes Match ondersteunt het matchen van maximaal 25.000 nummers per account, exclusief iTunes-aankopen, tegen een jaarlijkse vergoeding.

Aanbevolen: