Netgear EX3700 Wi-Fi Range Extender (AC750) Review

Inhoudsopgave:

Netgear EX3700 Wi-Fi Range Extender (AC750) Review
Netgear EX3700 Wi-Fi Range Extender (AC750) Review
Anonim

Bottom Line

De Netgear EX3700 Wi-Fi Range Extender (AC750) is een compacte powerline-adapter die fatsoenlijke netwerkconnectiviteit biedt, maar enigszins barebone-opties en vreemde ontwerpbeslissingen heeft.

Netgear EX3700 AC750 Wi-Fi Range Extender

Image
Image

We hebben de Netgear EX3700 Wi-Fi Range Extender (AC750) gekocht zodat onze deskundige recensent deze grondig kon testen en beoordelen. Blijf lezen voor onze volledige productreview.

Soms heeft je draadloze netwerk gewoon een duwtje nodig. Als het gaat om het omgaan met slechte connectiviteit in uw appartement of huis, zijn draadloze range extenders zoals de Netgear EX3700 (AC75) een effectieve optie om ervoor te zorgen dat uw internet overal komt waar u maar wilt. Sterker nog, het kost je waarschijnlijk niet zoveel als een premium mesh-router.

De Netgear EX3700 Wi-Fi Range Extender (AC750) is een haalbare keuze voor diegenen die serieus geld willen besparen, omdat het een behoorlijke bereikboost biedt tegen een lage prijs, hoewel het qua termen wel wat van design en stevigheid.

We hebben wat tijd besteed aan het testen van de EX3700 in ons appartement om het ontwerp, de netwerkprestaties en connectiviteit en de software te evalueren.

De Netgear EX3700 Wi-Fi Range Extender (AC750) is een bruikbaar apparaat dat perfect is voor iedereen met een beperkt budget.

Ontwerp: slechte plaatsing van de antenne

In tegenstelling tot de slanke ontwerpen van andere concurrenten, heeft de EX3700 een wat omvangrijke body en behuizing. Het lijkt op een kubusachtige wisselstroomadapter met aan weerszijden twee antennes. De voorkant is mat zilver, met router-, apparaat-, stroom- en WPS-indicatielampjes naar u toe gericht. De linkerkant van de EX3700 heeft een fabrieksresetknop, omgeven door driehoekige ventilatieopeningen, en WPS- en aan/uit-knoppen. Ze zijn ongelooflijk gemakkelijk te duwen, tot het punt dat u dit per ongeluk kunt doen wanneer u de adapter in de muur steekt.

Image
Image

De plaatsing van de antenne is een van de slechtste die we hebben gezien op hoogspanningsapparaten. Of ze nu helemaal omhoog zijn geklapt of aan weerszijden van het apparaat hangen, ze blijven niet altijd op hun plaats als ze precies zo zijn opgesteld en voelen niet bijzonder stevig aan. Er is één Ethernet-poort aan de rechterkant, die uiteindelijk volledig wordt bedekt door één antenne als je deze naar de vloer wijst. Het plaatsen van het op de bodem van de extender zou een veel meer haalbare ontwerpkeuze zijn geweest. De enige echte goedmaker van het ontwerp is dat het op een stopcontact kan worden aangesloten zonder het andere stopcontact te blokkeren.

Bottom Line

De browsergebaseerde instellingsprocedure is eenvoudig en efficiënt. Er hoeft geen software te worden geïnstalleerd en het webgerichte apparaatbeheer is geweldig voor gebruikers die het eenvoudig willen houden. Er zijn echter tal van opties voor ervaren gebruikers om in te loggen en te veranderen als ze dat willen nadat ze een Netgear-account hebben ingesteld, en het is gemakkelijk te controleren op elk moment na de eerste installatie.

Configuratieproces: snel en eenvoudig

Het instellen van de extender via de laptop is een heel eenvoudig proces. Om dit te doen, moet u eerst de extender aansluiten op een beschikbaar stopcontact. Het moet zich in dezelfde kamer als uw router bevinden, maar alleen tijdens de eerste installatie. U kunt het later verplaatsen. Zodra het indicatielampje voor Power groen is geworden, kunt u beginnen met instellen.

Image
Image

Eerst moet je ervoor zorgen dat je bent aangemeld bij hetzelfde draadloze netwerk waarvoor je de extender gaat gebruiken (dat is je wifi-thuisnetwerk). Dan moet je naar de "www.mywifiext.net" setup-pagina gaan en op "New Extender Setup" klikken. De Netgear Genie begeleidt u vervolgens bij het maken van een account, wat een overbodige stap is die andere powerline-adapters niet altijd nodig hebben, dus als u op zoek bent naar een snellere router en dit alles wilt overslaan, kunt u ervoor kiezen om in plaats daarvan voor WPS-configuratie.

Als je alle vereiste informatie hebt ingevoerd, vraagt de Netgear Genie-configuratie of je je apparaat wilt instellen als range extender of access point. Als u de optie range extender selecteert, wordt een reeks verschillende netwerken weergegeven waarmee u verbinding kunt maken, waarbij u degene moet selecteren waarop u werkt. Nadat u met uw gebruikersnaam en wachtwoord bent ingelogd, maakt de Netgear Genie verbinding met het netwerk en begint uw draadloze signaal te herhalen. Er is een optie om uw uitgebreide netwerken te hernoemen als u ervoor kiest om zowel de 2,4 GHz- als de 5 GHz-signalen te gebruiken. Het is allemaal heel eenvoudig.

Na het installeren van de extender in de slaapkamer, ondervonden we een sterk en betrouwbaar draadloos signaal.

Nadat je de eerste installatie hebt doorlopen, kun je inloggen op je Netgear-account en daar een breed scala aan instellingen aanpassen, wat best verrassend is voor een budgetvergroter. Als netwerken nieuw voor u is in dit opzicht, wilt u geen van deze instellingen aanraken, maar het feit dat ze aanwezig zijn en eenvoudig aan te passen zijn, is een zegen voor meer gevorderde gebruikers. Als de router die u gebruikt Wi-Fi Protected Setup (WPS) ondersteunt, drukt u eenvoudig op de WPS-knop op de router en vervolgens op die op uw extender. Wacht een paar minuten, want het lampje wordt eerst oranje en vervolgens groen. Als het ononderbroken groen is, zou u verbinding moeten hebben. Niet alle routers werken mogelijk met deze methode (in sommige gevallen is het standaard uitgeschakeld, tenzij je naar ipconfig bent gegaan,), maar het is een leuke, eenvoudige optie om te hebben.

Connectiviteit en netwerkprestaties: geschikt voor kleinere huizen

Volgens Netgear kan deze specifieke range extender een doorvoersnelheid aan van 433Mbps voor de 5GHz-band en tot 300Mbps op de 2,4GHz-band. In totaal kan de extender in theorie 750 Mbps halen, op voorwaarde dat je internetprovider dit ondersteunt.

Tijdens het testen van de EX3700 waren meerdere apparaten tegelijkertijd verbonden met hetzelfde netwerk: een Google Nexus 6-telefoon, iPhone X, iPad Pro, Nintendo Switch en PlayStation 4. Na het instellen van de extender in de slaapkamer, ervoeren we een sterk en betrouwbaar draadloos signaal. Inpluggen met de Ethernet-poort is de beste optie voor apparaten zoals tv's en gameconsoles, hoewel we ook geen probleem hadden om ze op wifi te gebruiken.

Image
Image

Op 3 meter tot ongeveer 80 meter afstand van de router in ons huis van 2, 100 vierkante meter, wankelde het signaal zelden of nooit. Hier en daar waren er een paar drops, maar dat gebeurde alleen als er grote hoeveelheden data doorheen gingen, zoals films kijken via Netflix of de iPad aansluiten om updates te downloaden voor een bijzonder grote mobiele game. Meer dan 80 voet, de signaalsterkte verslechterd. 80 voet is een vrij middelmatig bereik voor zover een extender gaat. Het zal werken om een dode hoek in je huis te elimineren of om verbinding te maken met een kleine kamer, maar voor een heel groot gebied ben je meestal beter af met een mesh wifi-installatie.

Prijs: Uitermate betaalbaar

De EX3700 heeft een catalogusprijs van slechts $ 46,99, hoewel hij meestal ongeveer tien tot vijftien dollar goedkoper is dan dat. Netgear brengt dit specifieke model op de markt als onderdeel van zijn "Essentials Edition" -lijn, en het is duidelijk dat de prijs u een afweging geeft in termen van minder gepolijst ontwerp en materialen, evenals prestaties. Toch krijg je voor een schijntje een product dat doet wat het zegt. Als je een kleiner huis hebt, hoef je je geen zorgen te maken over teveel drop-off.

De Netgear EX3700 Wi-Fi Range Extender (AC750) is een goede keuze voor diegenen die serieus geld willen besparen.

Concurrentie: veel uitdagingen

Het assortiment powerline draadloze extenders op de markt in deze prijsklasse en vormfactor is vrij groot. Er zijn verschillende andere opties waaruit u kunt kiezen, zoals de Linksys N600 Pro Dual-Band Wi-Fi Range Extender, die een vergelijkbare prijs heeft, hoewel een wat omvangrijker ontwerp. Een andere goede optie is de TP-Link AC750 Wi-Fi Extender. Het biedt dezelfde snelheid als de EX3700, heeft een Ethernet-poort aan de onderkant en een veel slanker ontwerp zonder kieskeurige antennes. Beide zijn betaalbare opties die kunnen helpen om wifi naar dode hoeken in je huis of appartement te brengen.

Wilt u andere opties shoppen? Lees onze lijst met de beste wifi-extenders op de markt

Solide budgetpresteerder

De Netgear EX3700 Wi-Fi Range Extender (AC750) is een bruikbaar apparaat dat perfect is voor iedereen met een beperkt budget, maar het is verstoken van veel van de toeters en bellen die zijn duurdere broeders aan boord brengen. Het is meer dan genoeg om een dode zone of een kleine kamer te dekken, maar als je een grote ruimte had waar je een sterke wifi-verbinding mee wilt hebben, kun je overwegen om duurdere mesh-routers te installeren.

Specs

  • Productnaam EX3700 AC750 Wi-Fi Range Extender
  • Product Merk Netgear
  • Prijs $46.99
  • Releasedatum februari 2015
  • Gewicht 7,2 oz.
  • Productafmetingen 5,63 x 3,9 x 7,01 inch.
  • Kleur Wit
  • Snelheid AC750
  • Garantie Een jaar
  • IPv6-compatibel Ja
  • Aantal antennes Twee
  • Aantal banden twee
  • Aantal bekabelde poorten Eén

Aanbevolen: