Chromium Edge: wat het is en hoe het te krijgen

Inhoudsopgave:

Chromium Edge: wat het is en hoe het te krijgen
Chromium Edge: wat het is en hoe het te krijgen
Anonim

Chromium Edge is een versie van Microsoft Edge die is gebouwd op Chromium in plaats van Microsofts eigen webbrowsertechnologie. Microsoft neemt code van het open source Chromium-project, voegt zijn eigen functies en gebruikersinterface toe en geeft het vrij als Microsoft Edge. Andere browsers, zoals Chrome en Brave, zijn ontwikkeld met dezelfde methode.

Wat is Chromium Edge?

Microsoft Edge werd samen met Windows 10 gelanceerd als vervanging voor de eerbiedwaardige Internet Explorer-webbrowser. Het was oorspronkelijk volledig gebouwd op Microsoft's eigen technologie tot de lancering van Chromium Edge, dat is gebouwd op dezelfde codebasis als Google Chrome, Brave en Chrome Canary. Naast Windows 10, 8 en 7 kunt u ook Microsoft's Chromium-gebaseerde Edge-browser voor macOS, iOS en Android krijgen.

Het grootste verschil dat de meeste mensen zien tussen Chromium Edge en de originele Microsoft Edge is plug-in-ondersteuning. Edge had last van een gebrek aan plug-ins, vooral bij de lancering, terwijl Chromium Edge met de meeste Chrome-extensies werkt. Als je vanuit Chrome overstapt naar Chromium Edge, zou je al je oude extensies moeten kunnen gebruiken voor een redelijk naadloze overgang.

Image
Image

Hoe verschilt Chromium Edge van Chrome?

Hoewel Edge en Chrome beide zijn gebaseerd op het open source Chromium-project, betekent dat niet dat de browsers hetzelfde zijn. Google voegt een heleboel dingen toe aan Chromium voordat ze het als Chrome vrijgeven, waaronder "Chromium Edge-downloadpagina" id=mntl-sc-block-image_1-0-1/> alt="

Als u uw versie van Windows al in deze stap ziet, kunt u nu gewoon op DOWNLOAD klikken. Als u een ander besturingssysteem gebruikt, zal de pagina de download wijzigen in het besturingssysteem dat u gebruikt of u naar de juiste winkel leiden om te downloaden.

  • Klik op DOWNLOAD voor Windows 10 of selecteer een andere versie van Windows uit de lijst.

    Image
    Image
  • Lees de softwarelicentievoorwaarden en klik op Accepteren en downloaden.

    Image
    Image
  • Selecteer de map waar u het Edge-installatieprogramma wilt downloaden en klik op Save.

    Image
    Image
  • Wacht tot de download is voltooid en voer het bestand MicrosoftEdgeSetup.exe uit dat u zojuist hebt gedownload.

    Klik op het bestand in de downloadbalk of manager in je huidige webbrowser of zoek het op in de map die je tijdens de vorige stap hebt gekozen.

  • Wacht tot Chromium Edge klaar is met installeren. Het start automatisch wanneer het klaar is.
  • Chromium Edge instellen

    Chromium Edge wordt automatisch gestart en start het installatieproces zodra u klaar bent met installeren. Je kunt ook op een later tijdstip terugkomen op dit proces door Chromium Edge te sluiten en later te openen.

    Zo voltooi je het installatieproces van Chromium Edge:

    1. Klik op Aan de slag.

      Image
      Image
    2. Kies een lay-out voor uw nieuwe tabbladpagina door op Inspirerend, Informatief of Gefocust te klikken en klik vervolgens op Bevestigen.

      Image
      Image

      Inspirational biedt prachtige achtergrondvergezichten, informatief biedt nieuws op uw nieuwe tabbladpagina en focus is een eenvoudige ervaring met alleen de basis. Je kunt je keuze op elk moment wijzigen.

    3. Klik op Bevestigen als u tevreden bent met de synchronisatie-instellingen.

      Image
      Image

      U kunt synchronisatie ook uitschakelen door op toggle te klikken, of de instellingen wijzigen door te klikken op synchronisatie-instellingen aanpassen Als u de synchronisatie-instellingen wijzigt uitgeschakeld, kunt u met Chromium Edge geen wachtwoorden, favorieten en andere informatie delen tussen verschillende computers en telefoons.

    4. Als u de browsegeschiedenis niet met Microsoft wilt delen, zet u de schakelaar op Nee. Klik op Bevestigen om door te gaan.

      Image
      Image

    Chromium Edge is nu klaar voor gebruik.

    Als je Edge-extensies had met Chromium-compatibele versies, zie je mogelijk een bericht in de rechterbovenhoek dat ze zijn geïnstalleerd. Als een van uw extensies niet wordt verzonden, downloadt u deze uit de Chrome Web Store.

    Importeer uw bladwijzers en wachtwoorden in Chromium Edge

    Als je merkt dat je bladwijzers, wachtwoorden en andere persoonlijke informatie de overgang niet hebben gemaakt, is het eenvoudig om alles vanuit je oude browser in Chromium Edge te importeren.

    1. Open Edge en klik op het pictogram met de drie stippen in de rechterbovenhoek.

      Image
      Image
    2. Select Favorieten > Import.

      Image
      Image
    3. Kies uit welke browser u wilt importeren, vink het vakje aan voor elk type gegevens dat u wilt importeren en klik op Import.

      Image
      Image
    4. Wanneer het proces is voltooid, klikt u op Done. Je wachtwoorden, bladwijzers en andere informatie zijn nu beschikbaar in Chromium Edge.

      Image
      Image

    Aanbevolen: